Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kinai kaja fórum

Kinai kaja (tudásbázis kérdés)


1 2
17. edb6c38cef (válaszként erre: 16. - 4b6a2525df)
2008. okt. 11. 19:01

Üvegtészta saláta


Vékony csíkokra vágok kb. 1/3 kígyóuborkát, és egy répát. Ezután készítek egy saláta levet, olymódon, mint a leveles salátának, tehát víz, bele só, cukor, ecet, ízlés szerint. Annyi a különbség, hogy nyomok bele 2 gerezd fokhagymát is.

Ezután egy csomag üvegtésztát ollóval felvagdalok. Ráöntök annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje, és 10 percig rajta hagyom, többször megkeverem. Leszűröm, jól kiöblítem a tésztát hideg vízzel, lecsöpögtetem. Ráöntöm a dresszinget, belkeverem a gyufaszálnyi répa és uborka darabokat. Egy éjjel álljon a hűtőben, utána lehet enni.

16. 4b6a2525df (válaszként erre: 15. - Edb6c38cef)
2008. okt. 11. 17:36
Recept????????:):):)
2008. okt. 11. 17:11
Én üvegtészta salátát szoktam, teljesen olyan, mint a kínai kajáldában.
14. cirmesitompika (válaszként erre: 4. - 3afdbd21b7)
2008. okt. 11. 14:27

Ez egy variáció, de finom.

2 tojás, vegeta, liszt, s annyi sör, h sűrű palacsintatésztát kapjunk. 2 közepes burgonyát nyersen nagylukú reszelőn lereszelünk, bele a masszába, majd ebbe mártjuk bele a husit, ebbe nagyobb szeleteket is bele tudunk tenni.

13. NOA (válaszként erre: 8. - Rohiani)
2008. okt. 11. 13:48
Erre én is kíváncsi lennék, mert nekem ilyen finomat nem sikerül készítenem.
12. zezsua
2008. okt. 11. 11:41
az egzotikus csirke receptje kellene,wok és nagy láng itt is van,de semmi más.))
11. 2104cc91e8 (válaszként erre: 10. - Erithrea)
2008. okt. 8. 18:24
Meg tudnád írni, (akár priviben is)hogy mi a neve annak a levessűrítménynek? előre is köszönöm:Fiti
2008. okt. 8. 18:20
A Vámház krt-on van egy nagyon jó kis keleti fűszeres bolt,ott minden hozzávalót meg lehet találni egy jó kis kínaihoz.A levest pedig nagyon könnyen és gyorsan el lehet készíteni a Te...ban kapható zöld zacskós levessűrítményből..Jobb,mint a piacos..:))
2008. okt. 8. 17:12
Hmmm! Fincsi!! Nálunk szinte (még a legfinyásabbak, azaz én) is szeretem ;). Főzni még nem főztem, nálunk ez apukám reszortja. :) De jó kis recepteket ötleteket mi is elfogadnánk. ;)
2008. okt. 8. 16:17
Engem az érdekelne, hogy mitől olyan puha a husi?
7. 4b6a2525df (válaszként erre: 3. - 10d89b51ea)
2008. okt. 8. 14:00
Akkor legalább lássál el bennünket tanácsokkal és receptekkel, mert nagy láng és wok az van:)
2008. okt. 8. 13:57
Van valakinek jó/bevált pirított tészta receptje?
5. 2104cc91e8 (válaszként erre: 2. - Zezsua)
2008. okt. 8. 13:53

Igen, Én is nagyon kedvelem! Ki is próbáltam a csípős-savanyú levest főzni, de olyan sok-féle hozzávaló kell bele és mire kész lett, hatalmas adag volt! Nekünk két pici kínai-leveses tányérnyi kell (ami a környékünkön kb. 200.-ft/adag), amennyibe pedig az otthonkészítéshez kelül bizonyosan négyszerese!)

Egyedül a zöldséges spagettit érdemes, mert ahhoz nem sok minden kell! A csípős káposztasalátát pedig Én is szeretném megtanulni, ha segít Valaki előre is köszönöm! Üdv: Fiti

2008. okt. 8. 13:46

Szia Zsuzsi!

Én szoktam készíteni édes-savanyú mártásost, meg pulykamellet Távol-Keleti módra,de nincs solyan finom, mint amit a zsibin eszünk Nyíregyen...:)) pedig a recept szerint csinálom...

Mondjuk a bundás husi tésztájának az elkészítése engem is érdekelne, főleg, hogy milyen fűszerek kellenek bele!!??

2008. okt. 8. 13:22
Szia! én nem szoktam késziteni, ha esetleg megkivánjuk akkor elmegyünk a plázába és veszünk egy adagot. egyébként én 4 évig dolgoztam kinai bűfében. elég sok mindent meg tudnék csinálni, sok mindent ellestem, csak nekem nehéz lenne az elkészitése, mivel rezsóm van. a kinai kajának meg a WOK és a nagy láng a lényege.
2008. okt. 8. 13:17
Nagyon kedvelem a kinai kaját és szeretném tudni ti szoktatok-e késziteni,ha igen mit és hogyan?
2008. okt. 8. 13:16
Kinai kaja
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook