Ki nem várja 2011.05.24.re? (beszélgetés)
TESZTFOLYAMAT
1 . A T E S Z T E LV É G Z É S É N E K I D E J E
A tesztet az elsô kimaradástól javasolt elvégezni.
2 . M I N TA G Y Û J T É S É S K E Z E L É S
A vizeletmintát tiszta, száraz edénybe kell összegyûjteni. Elônyös az elsô reggeli vizelettel elvégezni, melynek általában legmagasabb a hCG koncentrációja, azonban a teszt elvégezhetô a bármely napszakban összegyûjtött vizeletmintán. A mintában található látható részecskéknek le kell ülepedniük a tiszta mintához való teszteléshez.
Ehhez vizeletgyûjtô edény használata szükséges.
3 . T E S Z T F O LY M AT
1. A tesztcsomagnak és a mintának szobahômérsékleten kell lennie. A teszt megkezdéséhez tépje fel a fóliatasakot
a bevágásnál. Vegye ki a csíkot a fóliából.
2. Merítse a csíkot a vizeletbe a nyíl jelzéssel lefelé. Ne merítse a MAX (maximum) jelzés alá. Vegye ki a csíkot 5
mp múlva, és helyezze sík, tiszta, száraz, nem nedvszívó felületre (lásd az ábrát).
3. Várja meg a színes csíkozás megjelenését. A tesztminta hCG koncentrációjától függôen a pozitív eredmény
40 mp alatt leolvasható. Azonban a biztos negatív eredményhez a teljes reakcióidô (5 perc) kivárása szükséges.
Ezért az eredményt 5 perc elteltével olvassa le. 10 perc után már ne olvassa le az eredményt.
4. Az elvégzést követôen helyezze a tesztet hulladékgyûjtôbe.
4. A TESZT ÉRTELMEZÉSE
Negatív: Csak egy vonal jelenik meg a kontroll zónában. Nem
jelenik meg vonal a teszt zónában. Nincs terhesség.
Pozitív: Látható vonalak jelennek meg a kontroll és teszt
zónában. A kontroll zónában és teszt zónában együttesen megjelenô vonalak jelzik a terhességet. A tesztvonalak színintenzitása
eltérô lehet a terhesség fázisától függôen az eltérô hCG hormonszintnek köszönhetôen.
Érvénytelen: Nincs látható vonal egyik zónában sem. Ez a teszt
érvénytelenségét jelzi. Ebben az esetben a tesztet javasolt újból
elvégezni új tesztcsíkkal.
ÉRZÉKENYSÉG ÉS PONTOSSÁG
1. ÉRZÉKENYSÉG
A Pregimax terhességi gyorsteszt akkor mutatja ki a vizeletbôl a hCG-t, ha annak koncentrációja 25 mlU/mL vagy annál nagyobb. Ez megfelel a WHO III. nemzetközi standardnak.
2. PONTOSSÁG
A terhesség nagyon korai stádiumban kimutatható, kb. 10 nappal a megtermékenyítést követôen, 2-3 nappal a ciklus kését
megelôzôen (normál menstruációs ciklusnál). Amennyiben a tesztet az útmutató szerint végzik el, a pontosság igen magas,
hasonlóan a laboratóriumban végzett vizsgálatéhoz (99,5% pontosság).
Kontroll
Pozitív Negatív Érvénytelen Érvénytelen
Teszt
Szintjelzô
C
T
MAX
Ne csigázz, nagyon drukkolok! :)
Bár 25-össel érdemesebb reggel tesztelni. :) Most még nagy az esélye, hogy negatívat mutat.
Persze. :)
Bár nem tudom első alkalommal adnak-e de amint lehet és kapok felteszem. :))))
Nagyon drukkolok! :)
Én majd június negyedikén megyek először orvoshoz, de az én pé-m ciklus elején van, így utolsó mensi szerinti "korhoz" nagyon közel járhat a babócám. :) Most még csak 5+4 hetes, de mire lesz az első uh 7+0 hetes lesz. :)
Itt nagyon fúj a szél! Remélem nem fog esni!
Voltam a védőnőnél is és azt mondta, hogy ha terhes vagyok akkor 2hetes lehetek:) remélem, hogy így is van!
Jobbulást neki! :)
Valószínű majd pont kerüljük egymást, mert nemsokára indulunk a strandra, de majd mindenképp írj, bármi történik, mert jövök és beszélhetünk tovább. :)))
Nagyon szépen köszönöm meg a biztató szavaidat!
A de így is szerencsés vagyok mert már van egy 5 éves kicsi lánykám! Most viszem orvoshoz és utána jövök vissza!
Nekem teltebb lett a mellem, már nem várt napja után, előtte csak érzékeny volt, szóval ez bíztató jel. :)
Uhh, nagyon sajnálom. :( De ne hogy hibáztasd magad, nem is sejthetted, hogy kellene valakire figyelned, meg van, hogy gyengék a babák és már a terhesség első heteiben ágy nyugalomra ítélik a kismamit. A következő kisbabád egészségesen és épen megfog születni, nem is olyan sokára. Szívemből kívánom!
Nyugi, az is kimutatja, csak valamivel később, vagy halványabban. Ne aggódj, nagyon szurkolok! :)
A melled nem érzékeny? Nekem ez volt a legelső tünetem, ez már nem várt napja előtt jelentkezett ( bár az pé-m közvetlen mensi után van), utána jött a fáradékonyság. Most pedig 5+4 hetesen az émelygéssel küzdök, vannak szagok amik zavarnak és nagyon érzem az ízeket.
További ajánlott fórumok:
- Akik nagyon nem várják a mensit júliusban azok jöjjenek!
- Akik nagyon nem várják, hogy megjöjjön áprilisban :-)
- Gyertek, akik októberben nem várják, izguljunk, reménykedjünk együtt!
- Akik nagyon nem várják a mensit decemberre :)
- Ki nem várja 2011.06.12.-ére?
- Győri kismamák akik 2011-re várják a kis Manót:)