Ki használ kenyérsütő-gépet? (beszélgetés)
Kb. 2 éve, szerettem is, használtam, de most nem merem, mert lehet, h. az az anyag (trutyi) káros az egészségre, annyit meg nem ér...
Mióta van meg? (Hihetetlen, hogy "megvárta a garancia lejártát"...)
A miénk Nordica, de nem ajánlom egyáltalán. Tapasztalható ugyanez a fekete trutyi-jelenség is.
Ja-ja, de akkor még nem produkálta a tüneteket, amikor még vissza lehetett volna cserélni....:(
De gáz :( Nem próbáltad visszacserélni?
Hát ez az, amit nem sikerült kitalálni, h. olaj v. valami fém...
Antea: szívesen!
A fekete trutyi nyugtalanító... Még nem találkoztam ilyesmivel. Milyen állagú? Olajszerű?
Nem tudod kicsereltetni? Lejart mar a garanciaja?
Nekem sajna (mint írtam is) lejár a lapátja dagasztás közben, ott fekete trutyi keletkezik, Így hát nem az igazi. Hausmeister a márkája.
boribakter es gazsika: koszonom!
Igyekszem! A mai nap elég zorál... :)
Köszi!
Tök jó. Még mindig jó a burgonyakenyér, amit a múlt héten sütöttem (azt hiszem, talán vasárnap?), és ezen a héten betettem a hűtőbe, mert nagyon meleg van. Vicces, mert kicsit kalácsízű, ugyanis előtte a kaláccsal volt összezárva és átvette az aromáját :))))))
Szia ! Kalács receptem az adatlapomon, kép, a naplómban. Sok sikert!
Vigyázz magadra, mindent, csak módjával !
Nekem Moulinexem van. Még csak fél éve vettem, úgyhogy nem tudok róla sokat mesélni, de eddig minden rendben van vele. Kétlapátos, extra méretű üsttel.
Hát ez jó kérdés, nekünk van egy AFK egy- és egy Elta kétlapátos, mindkettő német, tehát megbízható. (Az AFK-t a Bomann gyártja.) Anno azért vettük, mert ezek mindenből jót gyártanak (pl. Elta hangszóróink is vannak, és erőteljes használat után még mindig, hat éve is egyfolytában üzemelnek :))) értsd, estek-keltek, főleg, hogy besegített a gyerek is...). Kipróbálás után látszik meg igazán, nekem mindkettő bejött.
nekünk van, de elég gagyi füzetet adtak hozzá azt is 1 recepttel, így sajnos nem használjuk
Engem is érdekel a kalács! :)
Milyen kenyersuto markat ajanlotok? Mi valt be Nektek?
Remélem, hogy sikerül, én tegnap sütöttem, most fel teszem a naplómba, "direkt", hogy nézd meg milyen lett.
Most még a teteje nem is lett olyan szép, de finom, foszlós.
Jaj, erről hallottam, afféle szurikáta-valóságsó, nagyon jópofa lehet, ahogy meéslnek az életükről :D
Nem is tudtam, h. divatbajöttek:) Bocs mindenkitől, hogy eltértem a tárgytól!
OFF: Rémlik, hogy láttam. :)))
Mostanában nagyon divatba jöttek a szurik, de nekem még kiskoromban lettek kedvenceim, ők voltak a legcukibbak az állatkertben. :)))
Aha majd lehet, h. én is megpróbálom ezt köszi!:)
Más: A szurikátákat én is nagyon bírom, a BBC-nek volt egy picike filmje róluk, tök jó zenét is találtak hozzá (azt hiszem, We are family) haláli volt:)), nem tudom ismered-e?!
Igen, az enyémnél is keletkezik ilyen. Azt a részt le szoktam csípni a tésztáról.
Hali! Nekünk is van egy Hausmeister két lapátos kenyérsütőgépünk, szerettem is, DE van egy gondom mostanában a dagasztólapátok leesnek és feketés anyag keletkezik a tengelynél (olaj, fém, teflon nem tudom). Ti tapasztaltatok ilyet? Már nem merem használni, mert lehet, hogy így lehet h. káros az egészségre.
Lenne egy egész könyvem is erről a témáról, de én a Csibiusz féle kalácsot próbálnám ki.
Hajrá!! Vannak receptjeid? Nekem sokat segített kettő is, én gépben sütöttem "téglakalácsot" :) Blokk lett, de nagyon finom, mint az igazi, csak nem fonott kivitelben. :)
Köszi, jól! Hála Istennek :) Tegnap volt gázos a nagy meleg, de most sokkal jobb! Még van 3 hetem kábé, legalábbis a papírszerinti kibújásig. És igen, nagyon sokat segít, hogy van gépünk, mert így nem kell lemondani a saját kenyérről akkor sem, ha csak éjjel van idő sütni... Biztos nem lesz időm a DNK-ra, vagy legalábbis kapacitásom biztos nem, az első pár hónapokban... :)
További ajánlott fórumok: