Kenősajt recept

A Kenősajt hozzávalói:
1 kg tehéntúró,
10 dkg vaj,
1 tojás,
1 csapott kávéskanál étkezési szódabikarbóna,
1-2 mokkáskanálnyi só


A Kenősajt elkészítési módja:
A natúr sajtalapanyagokat összekeverjük, gőzfürdőbe állítjuk, és állandó keverés mellett összefőzzük. kb 10 perc alatt egynemű, krémszerű masszává válik, és ekkor kivajazott tálkába öntjük és kihűtjük. Egy éves kor alatt főzelékbe keverve adjuk. Nagyobb gyerekeknek kenyérre kenjük. Ízesíthető ízlés és fantázia szerint darált köménnyel, édesnemes pirospaprikával, vágott petrezselyem-vagy kaporzölddel, metélőhagymával, fokhagymával, esetleg darált dióval.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A kenősajt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook