Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kávézacc jóslás fórum

Kávézacc jóslás (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Kávézacc jóslás

2009. okt. 24. 09:49
Nem hiszek az ilyesmiben.A minap valamelyik primitiv gondolkodású népeknél szokásos kecskeáldozat beleiből jósóltak jövőt a Spektrumon.Szörnyű volt nézni mit műveltek a szerencsétlen állattal!
2008. jún. 24. 23:07
Mai napig használják a kávézacc jóslást török és iráni területeken is szűkebb családi körben, régebben mintegy TV helyett foglalkoztak így egymással, s van egy Mehmet Effendi nevű kávéfajta, ami púderfinomságúra őrölt minőségi igen jó ízű török kávé s nagyon szép lehetfinom és részletgazdag rajzolatokat ad, jó vele dolgozni. A jóslat valahol mindig csak egy lehetséges hid az épp aktuális ködben, nem kötelez semmire, sem az átkelésre sem a maradásra, ha nem kel át rajta azt mondja, ez a jóslat nem jött be, ha átkel rajta, azt mondja ez a jóslat bejött, még is a jóslat megtörténtét nem tudja nem megtörténtté tenni. Csak egy lehetőség, de aktualizálni neki kell vagy csak egy kedves beszélgetés...
3. elektor63 (válaszként erre: 2. - Ppiiccii)
2007. dec. 20. 16:39
A kártyavetőnek,kristálygömből jósolónak vagy a kávézacc jóslást alkalmazónak óriási a felelősége.Mind egy hogy ő mit lát,az számít mit mond.Amit a várakozással teli embernek ott mond azt kritika nélkűl az ember elfogadja hiszen ő fordúlt jóshoz.A hallott jóslat elraktározódik a mélytudatban hiszen a napjaink tovább telnek és mi akaratlanúl megyünk a cél felé amit kijelőlt számunkra a "jós"=beteljesítjük a jóslatát.Útólag mondjátok hogy lám-lám ez is meg az is hogy bejött és ez mind igaz.Szerencsére a sokszor nem kis pénzért történő jóslás általában pozitív dolgokat fogalmaz meg hogy eladható legyen./általában itt a hivatásszerűen végzett jóslásokra gondolok/.Nagy haszna lehet hogy egy krónikus betegséggel küszködő emberrel el tudjam hitetni hogy ő igen is meggyógyúl.Itt lehet óriási haszna mert útólag nézve ez is beteljesedik.Magam is ingázom lengyel pálcázom és a beszélő táblát is néha segítségűl hívom,de felelősséggel csak a gyógyítás érdekében. üdv: sándor.
2007. aug. 10. 23:34

Van egy nagyon jó ismerősöm, aki már jósolt nekem ilyen módon. Az az igazság, hogy csak kevés dolgot hittem el belőle, de így utólag sok minden bejön amit mondott. Hozzáteszem olyan dolgokról beszélek most, amiről Ő akkor még nem tudhatott. Tehát nem általános dolgokról beszélek.

Ennek ellenére azt mondom, hogy mindenki maga dönti el, hogy mennyit és mit hisz el a jósoltakból.

1. Hoxa
2007. aug. 4. 17:19
A kávézacc-jóslás különösen a XVI.-XVII. században a tenyérjóslás mellett a legnépszerűbb jövendölési módszer volt. Úgy tűnik, újra feléled ez az ősi jóslásforma, s a kártya, rúna, asztrológia mellett elfoglalja a neki járó helyet.
Ezt az ősi jóslási formát is, mint oly sok másikat, a babonaság álarca mögé rejtették az inkvizíció elől, és a cigányok örökítették tovább, bár erősen leegyszerűsített formában.

Ugrás a teljes cikkre: Kávézacc jóslás

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook