Kávéfüggőség (beszélgetés)
Nekem mèg a koffeinmentes ( egy kicsi azèrt van benne) kávètól is izomrángásaim, ès álmatlanság van, főleg,ha kettőt iszok belőle. Ezèrt inkább, gabonakávèt iszom.
Jó egészséget kívánok Neked a továbbiakban is!
Értem, akkor te gyógyászati célból iszod.
Azóta volt még egy műtétem a nyáron, ez durvább volt, de már jól vagyok.
Ezert szoktak is mondani, hogy terhesen nem szabad egyik napról a másikra leszokni róla mert rosszabb az a stressz a szervezetnek mintha terhesen 1-2 kávét meginnál. Nekem végül sikerült mert a munkahelyen Nespresso van amitől hányingerem volt. Így aztán csak hétvégén ittam otthon.
Sajnálom! A gyomrod azért rendbe jött azóta?
Nekem három napig nem volt kedvem semmihez, nem tudtam figyelni semmire. Negyedik nap fájdult meg nagyon a fejem és szédültem is.
Gyomorműtétem volt súlyos reflux és rekeszsérv miatt. A műtét után folyamatosan kijött belőlem, így kénytelen voltam elhagyni.
16 éves korom óta kávéztam, háziorvos javasolta akkoriban, miután többször elájultam az alacsony vérnyomásom miatt. Előfordult, hogy 80/40 volt. Tavaly októberben, mikor megtudtam hogy babát várok, akkor egyik napról a másikra abbahagytam(előtte volt, hogy napi 5-6 is elfogyott). Az első 2-3 napban nagyon szenvedtem, fájt a fejem, szédültem...viszont utána már egész jól bírtam, még a nagyon alacsony vérnyomásom ellenére is.
Azóta persze visszatértem rá, jelenleg napi 2-3 is elég.:)
Nem szeretnék róla leszokni csak elfogyott és csak ezért nem akartam boltba menni mert minden más volt itthon. Azt hittem, hogy kibírom pár napig.
Megmondom őszintén, hogy erről nem tudtam, hogy elvonási tüneteket okoz a kávé.
Hát ez igazán nem sok. Le szeretnél szokni róla?
Naponta kettőt szoktam inni egymás után miután felkelek, nagyon ritkán délután is iszom egyet.
Megkérdezhetem, hogy miért kellett leszoknod róla?
Hányat ittál naponta, az eset előtt?
Én négy napig bírtam kávé nélkül, nem leszokni akartam róla csak elfogyott és mivel minden más volt idehaza nem akartam csak emiatt boltba menni. Mára viszont nagyon megfájdult a fejem és már szédültem is. Nem vettem be fájdalomcsillapítót direkt mert gyanús volt, hogy esetleg a kávéhiányom miatt van, szóval vettem ma kávét és miután ittam belőle szép lassan elmúlt a fejfájásom.
Nekem már a kérdéstől is elvonási tünetem lesz 🙃 Szóval igen.
Nekem két és fél éve le is kellett szoknom róla. Nem ment könnyen, de túl lehet élni. Pedig nagyon alacsony a vérnyomásom...
Persze. Nem is pár napig, elég 1 nap.
Mondjuk gyomorrontásom volt valami másért, nem kívántam, már estére majdnem szétszakadt a fejem... azért átlendültem rajta, kb. pár hónapra leszoktam, majd újra vissza.
Az a baj, hogy kávénak semmi hatása nincs, csak mellékhatása, ha elhagyom.
Igen, de azért mert amúgy is alacsony a vernyomasom és ha nem iszom fáj a fejem.
Sziasztok! Járt már úgy valaki, hogy pár napig nem ivott kávét és elvonási tünetei lettek?