Joghurtkészítés (beszélgetés)
Dodi! A joghurt (állati)oltóval készül, a kefir pedig gomba.
Itt nem tudom, hol vehetnék baktériumokat. :D
De nem bolti tejhez sem jutnék hozzá, ha akarnék. Ebben a faluban már senki nem tart tehenet.
Joghurt, kefir, kulonbozo bakteriumok amik a tejben lehet hasznositani oket emberek jauara. Kulonbozo neen lehet hasonlo bakteriumkat kapni uzletekben, felmelegitjuk a tejet 64C.-ra es a beletett bakteriumoknak idealis szaporodasi korulmenyt biztositunk, es megan a joghurt uagy kefir. kulpnbozo gyumolcsoket tehetni bele izesitesre, agy por izesitot is arulnak hozza. Az Interneten kulonbozo markaju keszleteket lehet kapni amiben egy kezdonek mar minden benneuan: cseszek, melegito keszulek, adagolo es kis adag bakterium is.
Legjobb nem bolti tejet felhasznalni hozza, mert azokban mar mu" uitaminok, adalekok annak, azok mar nem termeszetes, hanem modositottak .
Tiszta hazitej ad a legjobb eredmenyt.
Ugyan az a tejbol finom aludttejet is keszithetunk a mas bakteriumok hozzaadasa nelkul.
(magamreszerol az aludttejet szeretem)