Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Joghurtkészítés fórum

Joghurtkészítés (beszélgetés)


1 2
2015. aug. 11. 02:53

Dodi! A joghurt (állati)oltóval készül, a kefir pedig gomba.


Itt nem tudom, hol vehetnék baktériumokat. :D


De nem bolti tejhez sem jutnék hozzá, ha akarnék. Ebben a faluban már senki nem tart tehenet.

2015. aug. 10. 19:19
bocsanat, a fecskefarku betum nem mukodik...
2015. aug. 10. 18:43

Joghurt, kefir, kulonbozo bakteriumok amik a tejben lehet hasznositani oket emberek jauara. Kulonbozo neen lehet hasonlo bakteriumkat kapni uzletekben, felmelegitjuk a tejet 64C.-ra es a beletett bakteriumoknak idealis szaporodasi korulmenyt biztositunk, es megan a joghurt uagy kefir. kulpnbozo gyumolcsoket tehetni bele izesitesre, agy por izesitot is arulnak hozza. Az Interneten kulonbozo markaju keszleteket lehet kapni amiben egy kezdonek mar minden benneuan: cseszek, melegito keszulek, adagolo es kis adag bakterium is.

Legjobb nem bolti tejet felhasznalni hozza, mert azokban mar mu" uitaminok, adalekok annak, azok mar nem termeszetes, hanem modositottak .

Tiszta hazitej ad a legjobb eredmenyt.

Ugyan az a tejbol finom aludttejet is keszithetunk a mas bakteriumok hozzaadasa nelkul.

(magamreszerol az aludttejet szeretem)

3. 6f257fd90e (válaszként erre: 1. - Németh Béla)
2015. aug. 10. 17:49
Mármint, hogyan kell joghurtot készíteni?
2015. aug. 10. 17:17
Maradok a normál aludt tejnél.
2015. aug. 10. 17:13
újítsuk meg a témát... 6 éve nincs érdeklődés
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook