Jóban Rosszban sorozat rajongók (beszélgetés)
Megérne 1-2 ajtó csapkodást!!
Ma meg különösen igéző volt a nézése...
Hát rezgett a léc.. :))
Olyan jó az a pasi....
Már épp itt lenne az ideje.
"Betty akaratlanul is zavarba hozza Tamás atyát."
Ez mikor volt, mert ez inkább Bettyn látszott.
Vagy én láttam rosszul??
..és ahogy Betty nézett Tamás atyára..
:))
Na talán lesz valami Bettike, és Tamás atya között... Ahogy Tamás atya ránézett Bettikére...
Szabolcs viszont milyen tapintatlan...
Lehet, hogy nálam az volt a baj, hogy nem gyerekkorban próbáltak sakkozni tanítani.
Hiába tudok logikusan gondolkodni, a sakkhoz szükséges komlex előrelátás nem megy.
Nagyon sajnálom, hogy ez a szellemi tevékenység kimaradt az életemből.
Nálam meg pont úgy van,h matekból átlagos voltam (3as,4es),ének tagozaton (zeneiskolába is jártam,12 évig és tehetséges voltam)és ha sakkoztunk,általában meg tudtam mondani,h mit fog lépni a másik.Amúgy Szabi kliséket tanult be,ezért tudott szerintem úgy sakkozni,h nem figyelt,meg egyszerre 4 emberrel.Én legalábbis erre következtettem abból a részből.
Nade,ez a film elég abszurd néha,igazából kár ilyeneken vitázni. :-)
a testi és a szellemi munka váltakozása a legegészségesebb az embernek.
a sport vagy a szellemi meló önmagában is szuper, de együtt hatásosak igazán. attól, h valaki napi szinten sportol, az agya még ellustulhat a tétlenségtől, és vica cersa.
azért azt ne mondd, h "nincs ilyen öf", max. azt, hogy vannak kivételek. igenis összefügg a logikai gondolkodás és asszociáció képessége a matekhoz való potenciális tehetséggel, még ha ez nem is mindig jön ki, ld. lusta gyerekek.
(amúgy a zenében is tehetségesebbek általában, akik matekból jók:))
én nem azt mondtam, h aki matekból jó, az sakkból is, hanem azt, hogy fordítva általában igaz. az igazán profi sakkhoz nagyon komplex rálátás és előregondolkozás kell, ez pl. nekem sem megy túlzottan, pedig matematikus vagyok :D
Nincs ilyen összefüggés. Én pl. matekból mindig nagyon jó voltam, de a sakkra nem áll rá az agyam.
És valóban az a legfontosabb, hogy érdekelje a gyereket, amit csinál. Ha nem érdekli, lehet akármilyen éles eszű, nem fog haladni.
hát, szerintem ilyen nem nagyon van. úgy értem, lehet, h valaki őstehetség, de akkor se fejlődik ennyit egy hét alatt.
a másik, h sztem elég valószínűtlen, h vki segghülye a sulihoz, de a sakkban profi, mert a sakkhoz is logika, stb. kell, és akkor már minimum matekból jónak kellene lennie az illetőnek.
Nekem nagyon tetszik ez a sakk ötlet a Szabinál.
Mondjuk, nem elég életszerű, hogy egyik pillanatról a másikra akkora penge; de ha valaki őstehetség... :)
Az én is
már ideje lenne, hogy lebukjon!!!!
Nekem Müller és Szlávik is szimpatikus. Meg ott van István is, igaz papucs, de azért jó fej.
Csajok között meg Alexa.
Dórit már régen mutatták.
PP egy idióta lett!
Van szimpatikus szereplő mostanság??? :(((...
jójó...Tamás atya...de más?!