Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Dominó játék 2.0

 Saját dominók Aukció Toplista Fórum Szabályok 

Kategória: Összes cikk » Egyéb témák » Portállal kapcsolatos témák


A Dominó játékban a logika, a gyűjtögetés, a szerencse és a stratégiára kap szerepet.
Lényege lehet az, hogy minél több pontot szerezz. Ha ez neked nem tetszik annyira, rakj le minél több dominót. Ha más a taktikád, csípj el minél több DominÓrát. Ha ez sem lehet célod, akkor aukciózz minél többet, és ezzel kerülj a toplista élére.


A játékhoz 7 féle toplista tartozik, vagyis az esély hétszer akkora, mint más játékban, hogy a legjobb legyél valamiben.

Indulás


Induláskor mindenki 3 dominót kap, illetve megtudja, mi a sorának első dominója, amit folytatni kell. A "Saját dominók" képernyőn bal oldalt a saját dominók, jobb oldalt pedig a dominósor látható. Utóbbi felfelé halad, azaz mindig a kérdőjeles dominó helyére kell rakni. A játékban mindenki a saját sorát építi.

A játékot bármikor újrakezdheted, amíg nem értél 5 pontot. Ilyenkor minden dominódat (a saját és az aukcióra ajánlottat is), illetve a dominósorodat, pontjaidat is töröljük, és minden olyan lesz, mint ha most kezdenéd a játékot. Ha már legalább 5 pontod van, a játékot nem kezdheted újra.

A dominók

Dominót a DominÓrákban lehet szerezni. Ez naponta 8 alkalommal egy olyan óra, amikor a bal oldali menüben egy óra képe jelenik meg, melyre rá lehet kattintani. A DominÓrák X óra 0 perctől (a szerver órája szerint!) a következő óra 0 percig tartanak. Ha megvolt már aznap a 8 DominÓra, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz következő. Ha épp nincs DominÓra, vagy már kattintottál az aktuálisra, akkor azt láthatod, mikor kezdődik aznap a következő DominÓra. Másnapra vonatkozó információt csak éjfélkor kaphatsz.

Ha 24 órán át nem kattintasz dominÓrára, akkor kapsz egy bónusz DominÓrát. Ezt az órát csak te láthatod! Ha rákattintasz, akkor hozzájuthatsz egy új dominóhoz.
Egy játékosnak egyidőben összesen öt dominója lehet. Ha mind az 5 hely foglalt, egy dominótól meg kell szabadulnod, hogy újabb dominót vehess fel.

Minden beillesztett dominó +1 pontot ér.

Akadnak azonban színes dominók is:

a sárga dominó lerakásáért 2 pontot, a fehér lerakásáért pedig 3 pontot kaphatsz. A dominók beillesztésénél a szín nem számít, tehát azonos pöttyel rendelkező dominókat illeszthetsz össze, attól függetlenül, hogy narancssárgák, sárgák, vagy fehérek.


A dominók alatt alapesetben háromféle gomb látható:

"Beilleszt" - Ezzel rakható be a sorba a dominó.
"Eldob" - Ezzel eldobható egy dominó. Akkor kellhet, ha kell hely egy új dominónak, és jelen pillanatban vagy nem tud a játékos, vagy nem akar aukcióra bocsátani a dominói közül. Egy-egy dominó eldobása -1 pont. (Mínuszba így nem lehet menni.)
"Aukcióra" - Ezzel pedig aukcióra rakható az adott dominó. Ez csak akkor használható, ha épp nincs aukción dominója a játékosnak, illetve több pontja van, mint amennyi dominót eddig aukcióra bocsátott. Az aukcióra felajánlás -1 pont, viszont ha a dominód elkelt, kamatostul kapod vissza, +2 pontot kapsz (attól függetlenül, hogy mennyiért kelt el a dominó). Ha nem kel el 10 órán belül, akkor sajnos elveszik a felajánlás 1 pontja.

Az aukcióra kerülő dominók kezdetben 5 pontba kerülnek. Ez az ár 2 óránként csökken eggyel. Amikor elérte egy dominó ára a 0-t, lekerül az aukcióról. Dominót az aukcióról csak akkor vásárolhatsz, ha eltelt már 2 óra a legutóbbi vásárlásod óta. Az elkelt dominók tulajdonosa 2 pontot kap.
Az aukción minden dominó alatt látszik, hogy ki ajánlotta fel azt, illetve hogy hány óra hány perckor fog eggyel csökkenni az értéke. Az 1 pontba kerülő dominóknál ez az időpont a lekerülés dátumát jelenti.

Joker dominók

Joker dominókkal is találkozhatsz a játék során. A dominók joker feléhez minden dominó illeszkedik. A program automatikusan tudja, melyik felét kell a sorhoz illeszteni. Vannak azonban olyan esetek, amikor egy dominó mindkét fele illeszthető. Ilyen esetben megjelenik a Megfordít gomb, amellyel lehetőség nyílik a dominók megfordítására. A Beilleszt gomb megnyomására mindig a képen látható módon kerül majd beillesztésre az adott dominód. (A képen látott esetben tehát a 6-os kerül a jokerre és a következő helyre 0-ás dominót kell majd berakni)


Ajándék dominók

A játékot ezeken kívül még ajándék dominók színesítik. Ezeket nem lehet a sorba illeszteni, viszont beváltani igen. Ilyenkor többféle dolog történhet (mind pozitív). Vannak olyan ajándékok, amik rögtön adnak valamit, illetve olyanok is, amik az elkövetkező valahány órában hatnak, vagy akkor, ha legközelebb csinálsz valamit. Mivel nem akarjuk előre lelőni ezeket a meglepetéseket, nem soroljuk fel, milyen ajándékokkal lehet találkozni a játék során.
Ha ajándék dominó "hatása alatt állsz", akkor annak lejártáig nem válthatsz be újabb ajándékot, kivéve, ha lejárati idő előtt eldobod az ajándékod.

Mindenkinek jó gyűjtögetést, jó játékot kívánunk!

Dominó játék 2.0 - A játék elkezdéséhez kattints ide!

A szabályok megváltoztatásának jogát fenntartjuk.


A cikket írta: Speedz, 2007-07-29 15:05 (utoljára módosítva: 2012-12-03 19:08)
(x) Szponzorált cikk
Ha szeretne szponzorált cikket megjelentetni tekintse meg médiaajánlatunkat és lépjen kapcsolatba velünk!

Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: Jelek küldése a portálonHa ez tetszett, olvasd el a következő, Speedz által felvitt cikket is: A sárospataki vár (Programajánlat, utazás)