Isten (beszélgetés)
Most "borítok" egy kérdéssel:
Miért kell egyáltalán a korlátainkkal foglalkozni?
A korlát mindig: "nem" jelentésű (jin)
A lehetőség, a képesség mindig: "igen" jelentésű (jang)
Hát igen,akkor tudok ezzel egyet érteni,ha olyan dolgot állít fel korlátnak amit az előbb leírtam.
De egyébként ha objektíven figyelem magam,akkor is állíthatok fel korlátokat,amit ugyebár szerintem nem is korlátok,hanem kifogások.
Egyetértek lényegében.
Hogy kinek mi a korlátja, az egy szubjektív dolog.
Ez mutatja, hogy nem az objektív valóságból táplálkozik.
Ez tutira most jutott eszembe, de szikla szilárdnak gondolom:)
Köszönöm,elsőre is megértettem a mondandódat.
Hajnalét viszont érdekesnek találtam,és azt fűztem tovább.:)
Azt gondolom,hogy olyan mint korlát nincs,csak kifogásaink vannak amik meggátolnak minket a továbbfejlődésben,és egyszerűbb azt mondani,hogy nem vagyok rá képes,vagy ez és ez korlátoz,tehát nem tehetem meg.
Ha akarnánk bármit meg tudnánk csinálni.
Egyrészről ezt gondolom,viszont tudnék hozni ellenpéldát is,hiszen mondhatja valaki azt hogy énekesnő szeretnék lenni,de nincsen jó hangom.
Na most itt a hang lehet egy adottság beli korlát.
De ezt meg azért nem érzem igazából korlátnak,mert azt gondolom,hogy amihez nincsen adottságunk,azzal igazából dolgunk sincs.
Értelek - azt hiszem.
A legjobb helyzetben vagy e tekintetben.
Istennél nincsenek korlátok -> az Univerzum végtelen -> Te része vagy az Univerzumnak? -> Természetesen igen. -> Akkor benned is létezik valahol a végtelenség? -> Merj válaszolni! Igen. -> Istennek, az Univerzumnak és neked vannak közös pontjaitok, "együtt rezgésetek"?
OK. Vitaalapnak kitűnő.
"Megtanultam elfogadni a korlátaimat."
Ma divat azt mondani, hogy fogadd el magad!
Vannak olyan dolgok - pl. a "korlátaid" -, ahol nem az elfogadás, hanem a továbbfejlesztés működik.
Majd írok erről többet is.
Érdekes, hogy itt találkozunk éjjel 02:12-kor!
Egy picit kutakodj Isten irányában és biztos, hogy fogsz találni fogódzkodókat.
Vissza Istenhez:
Én nem könyörgök semmiért, nem remélek semmit Istentől. Nem tudok semmit Istenről. Isten számomra egy jelkép. A szellemi világ, a szeretet, az igazság és a méltányosság birodalmának jelképe.
:O))
Szeretem balcsit, de jobban szeretek ilyenkor este a tűz mellett üldögélni, erre ilyen trutymesz idő van .)
És holnapra is ilyet mond :(