Isten (beszélgetés)
Őt Isten, Ádám oldalbordájából.
Van fogósabb kérdés: Ki volt Káin anyósa?
Azért regisztrált ki inkább, mert nem tudta kezelni, aki miatt kilépett.
Negatív emberek, akik nem azt mondják, ami nekünk tetszik és olyanok, akik itt töltik ki a feszültségeiket mindig lesznek.
De mindenhol az életben is. Elmenekülni nem a legjobb megoldás, mert lesz, ahonnan majd nem lehet és akkor nem lesznek meg az eszközök, amit ilyen helyeken meg lehet találni.
Isten miért engedi, ha mindenható, hogy Afrikában AIDS betegségben szülessenek meg gyerekek?
Ezek szerint Isten rosszindulatú?
Nem ítéllek el. Nem tartom helyesnek, sőt károsnak tartom. Aki olvas pszichológiát, az megtalálja, hogy miért.
Isten soha nem mondaná, hogy verjük a gyerekeket.
Ez valami félreértés lehet.
Szerintem nem írtják, legfeljebb ha nem értenek egyet vele, akkor félreérthető, hogy írtják.
Én is őszintén írok és beszélek és nem érzem, hogy bárki írtaná.
Hát ha Isten valaki szerint ezt engedi, akkor érdemes azt a vallást egy kicsit felülbírálni.
Sok más módszer van. Ez a legegyszerűbb a felnőtt részére és talán a legrosszabb a gyereknek.
Előre elmondott büntetés, ha újra megteszi, aztán következetes betartás.
Van bűntudatod miatta, vagy nincs?
Lehet, hogy szeretetből tetted. De az is lehet, hogy ezzel megkímélted magadat, hogy ne kelljen majd temetőbe járnod hozzá.
Szerintem a mai napig lehet benned bűntudat emiatt.
Az ember hajlamos racionalizálni a tettét, hogy elfogadhatóvá tegye.
Az jó, ha megakadályozzuk, hogy veszélyes dolgot tegyen a gyerek, de azért nem csak nadrágszíjjas módszer létezik.
bizony...
de ezek csak tulajdonságok
de még mindig nem magyarázza meg, mi is a szeretet valójában
kiváncsi vagyok, hogy az emberek tudják e mi a szeretet? beszélnek róla, nyilatkoznak, de meghatározni nem tudják...
akkor nem is értik igazán..
nem inkább öncélút akartál mondani?
mert ha az, hogy jól érzem magam tőle, ha szeretek, akkor az öncélú
az önző csak magára gondol, másra nem
de a szeretetben pont az a lényeg, hogy a másik embert is figyelembe veszem