Isten (beszélgetés)
Neked is súg:))
Azt súgja ,mondd el amit érzel,amit gondolsz.
Meg is teszed!:))
Me nem figyelsz rá :O)))
Nem baj. A vége ugyanaz. Legfeljebb kicsit göröngyösebb.
:O)
Igen az!Félelmetes és fantasztikus érzés rádöbbenni,hogy van minden érzékelésen túl egy hatodik érzék!:))
Egy belső hang ,amire ha ...nem is hallgatunk..inkább átérezzük,megérezzük mit is akar mondani,akkor minden könnyedebbé válik.
"Van, ami meg van írva,"
Hun van megírva és ki írta ? Milyen nyelven van ?
Mióta van írás egyáltalán ? Mióta tudunk írni ?
Esetleg ha le vagy meg van írva valami,akkor az igaz ? Ki súg nektek és nekem miért nem ?
Most eszembe jutott (nem tudom miről) a Hollószínház poénja:
- De hát értse már meg, hogy ez a papagáj meghalt, megtért a teremtőhöz, alulról szagolja az ibolyát, EZ EGY EX PAPAGÁJ!!!!!!!
- Akkor kicsrélem
:O)))))
Mondhatnám azt is, hogy a döntéseket én hoztam, de világosan tudom, hogy a döntések előtt valaki vagy valami a lelkem mélyén súgott...
én csak hallgattam rá..
megérzés vagy isteni sugallat?
Mint a színpadon ha bizonytalan vagy, ott a súgólyuk és mondja mit kell mondanod..
ez félelmetes, mert lehet hogy minden előre meg van írva és eltervezve és tényleg csak végig kell járni az utat?
De akkor ott a kérdés: hova vezet? milyen úton járok? mi van megírva?
:O)))))
Azt hiszem tudom miről beszélsz. Én is így voltam vele.
Most jutottam el egy olyan pontig, ahol összeállt a kép. És döbbenettel állok előtte.
Minden ami eddig történt új értelmet nyert.
Bezony. :O)))
És ha még fel is ismerjük a logikáját :O)))
Na onnantól válunk tudatossá.
Igazad van, szerintem is. És szerintem is így működik :O)))
Pontosan :O)))
Is-is-ben a megoldás :))))
Oksági és célsági felfogás.
Ez alapján lesz az emberekből:
Ateista vagy vallásos
Haladó vagy konzervatív
Racionális vagy érzelmi beállítottságú
Baloldali vagy jobboldali
Liberális vagy radikális
stb...
“Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.”
(Albert Einstein)
És mi van,ha is-is?:O)
Kedves Gyurki!
Látom ön bennem is az ellenséget látja... De miért?
Én nem bántom önt, csupán nagyon nem értünk egyet. :)
Először is, kicsit lentebb már írtam hogy nem vagyok hívő... Én nem mesevilágban élek, nem képzelődök, és még őrült sem vagyok. :)
Másodszor kérem olvassa el mit írt talán rájön hogy butaság. De kérem ezt ne vegye sértésnek!
"Mert az ember bizony szaporodik és mindig több és ha a lélek nem szaporodik akkor sok lelketlen ember lesz. Mert nem jut lélek mindenkinek !"- Ilyen nem létezik. :) Ne akarja az anyagi világgal azonosítani a "másikat". Abból értelmetlen dolgok születnek....
Kezdeném azzal, hogy valószínűleg félreértelmeztek valamit, vagy rosszul fordították, vagy azt írták le amivel az embereket irányítani tudják, de nem voltam ott így nem tudom... :) És persze nem szeretnék vádaskodni. Az viszont tény hogy sokmindent kihagytak a bibliából, így a reinkarnációról szóló írásokat is. A próféták írásait pedig nem egészen úgy kellene értelmezni, mert ők is másképp értelmezték a látomásaikat akkor, és a mai ember is másképp értelmezné...
Ha ön idéz, én is élek ezzel. :)
"Az anyagban nincs élet, nincs igazság, sem intelligencia, sem tartalom. Minden a végtelen Tudat, és annak végtelen megnyilvánulása, mert Isten Minden a mindenben. A szellem a halhatatlan Igazság, az anyag a halandó tévedés. A Szellem valós és örök, az anyag valótlan és ideiglenes. A Szellem az Isten, és az ember az ő hasonmása. Ezért az ember nem anyagi, hanem spirituális lény."
Mózes II. 32. 27.
Ezt mondá Izrael Ura Istene :
A férfiú kössön kardot oldalára, menjetek által és térjetek vissza a tábor közepén
egyik kaputól a másikig és ölje meg ki ki atyjafiát, barátját és szomszédját.
Hogy kell ezt másképpen értelmezni ? Ha nem úgy ahogy írva van ?
" 2010-10-26 20:52
"nem ő parancsolta hogy ezt tegyék, és nem is ő gyilkolt." ???
"nem ő parancsolta hogy ezt tegyék, és nem is ő gyilkolt."
Ez és ehhez hasonlók vannak a Bibliában. Meg az is, hogy ne ölj.
Mózes. V. 28. 21-vers :
Rád adja az Úr a mirigyhalált.
Mózes. V. 17. 12:
Aki nem akar engedelmeskedni a papnak az haljon meg.
Mózes II. 32. 27 :
Ezt mondja az Úr: Ölje meg ki ki atyjafiát és barátját és szomszédját. Mindegy milyenek a körülmények nem mondhat ilyet egy jó Isten. NE ÖLJ !!!
Királyok k. I. 15. 3 :
Öld meg férfitől asszonyig,gyermeket csecsemőt. Így tovább, Áldott legyen az Úr neve ?!?!
"Boldogok akik sziklán verik szét a csecsemők fejét." Zsolt.137.9
Ilyen elvakult hitbuzgóságra nincs mit mondani.
Aki elmenekül a való életből a vallásos hit mesevilágába annak lehet,hogy így van jól.
Az Isten szavait,mondá az Úr címszó alatt már sokszor idéztem,majd ismétlem !
A lélek a testben alakul ki és a testtel együtt pusztul el. Ha mégis tovább létezne akkor agy nélkül hülye lenne !meg aztán szaporodni is kellene
a léleknek,hogy tudjon le meg felszületni. Mert az ember bizony szaporodik és mindig több és ha a lélek nem szaporodik akkor sok lelketlen ember lesz. Mert nem jut lélek mindenkinek !