Isten (beszélgetés)
Mire kész biológus leszel, majd rájössz, hogy is működik a világ. :)
Publikálás alatt nem a Blikkben vagy a z UFO magazinban megjelent cikkeket értem, hanem mondjuk a a Science-ben, a Nature-ben, a New Englan Journal of Medicine-ben es mas hasonlo szakmai lapokban.
Én imádom a csillagászatot, illetve majd biológus akarok lenni...viszont festek, verset, novellát írok és hiszek a chi erejében, ezenkívül hiszek még az angyalokban, a tündérekben, abban, hogy nem csak azért élek, hogy majd egyszer lebomoljak... :D
Hogy jön ehhez a fantázia?
A chit, az energiát, az életet nem publikálni kell, hanem érezni és élvezni a vele járó kellemes tapasztalatokat. :)
Aki egy abszurd dolgot képes elhinni, az az összeset elhiszi. A hiszékeny elme abban leli legnagyobb örömét, ha hihetetlen dolgokban hisz. Minél hihetetlenebb, annál könnyebben hiszi el őket, de nem kelti fel az érdeklődését az, ami könnyen hozzáférhető, mert az ilyen dolgokban bárki hihet.
Írd már be mondjuk a google-be, hogy chi kung... XD
*Hoszzúúúú sóhaj...*
A modern orvostudományban a gyógyikon meg kenceficéken kívül szerepelnek alternatív gyógymódok?...Egyébként ez az ősi gyógymód, melyből kiágazik egy igen híres harcművészet => Tai Chi, illetve aminek átlagosan több száz követője van országonként, sőt a shaolin szerzetesek is előszeretettel alkalmazzák (a chi alkalmazásával bírják ki pl a fájdalmakat), azt én nem nevezném háttértudománynak. :)
De vannak tapasztalatok, amik egy kicsit többet érnek a publikációknál... :)
Ébredj már fel! A mai technikával bizonyítottak olyan dolgot, ami igencsak ősi eredetű elképzelés... Engedd már egy kicsit szabadjára a fantáziád? Vagy neked nincs olyan? :)))
Szerintem sem lehet, de egyébként nem minden őrült árt másoknak, csak aki közveszélyes.
Nekem is:)
No de, ebben az esetben félre a tréfával, mert ezen a viccen jutott eszembe, hogy azért vicc és vicc között is van különbség. Ahogy rozsazsa írta, itt nekem is fájt... azt én sem bírom, hogy ha valakik más nyomorán viccelődnek. Azért írtam, hogy ez kissé durva vicc.
A másik kettő viszont jó volt.
Nincsenek ilyen publikált elemzések a chi-ről.
Megint csukva volt a szemed? :)))
Erre csak annyit, amikor a tudomány már nem segít, jól jön az az ötezer éves szerinted "áltudománynak" minősített ősi gyógymód... :)))
Azt hogy csillagporból vagyunk nem több ezer éve jegyezték le, hanem az utóbbi évtizedekben, és megelőző hosszú igdeig tartó tudományos ismeretek, tapasztalatok gyűjtésének, feldolgozásának, eredménye. Olyasmi mint a számítógép. Mindenki tett hozzá egy kicsit.
Ha letenné a jegyzeteit és figyelne egy kicsit megérezhetné... De akkor hogy jegyzi le??? :))))
Bizony, attól, hogy nem látjuk, attól még ott van. Gondoljunk csak a levegőre... bár néha azt is lehet látni, pl. nagy forróságban.
Ez is a hittől függ, hogy mit hiszel el. Mondhatjuk, általában azt, amit a saját szemünkkel láttunk. Én még nem láttam Jézust, de hiszek benne a magam módján (ez azt jelenti, hogy nem vagyok vakbuzgó református, egyszerűen csak megpróbálok élni és élni hagyni:) Ugyanakkor pl. hiszek az ufokban is, még akkor is, ha ez sokak szerint ellentmond a vallásossággal. De tudjátok, a saját szemünkkel látni... :))
"Az közvetlen emberi, érzékszervi tapasztalat is mérhető, elemezhető, ha nagy számban áll rendelkezésre."
Pont ezt cáfolod a hozzászólásaiddal... :))) Milyen furcsa is vagy... :DDD
Nem így kell. Fogsz tíz embert. Kisorsoljátok hogy melyiknek küldesz energiát, melyiknek nem. Írásban rögzítitek a sorsolást. Utána egy teszt kitöltésével beszámolnak hogy mit éreztek. Ez már statisztikailag elemezhető.
Csodák ma is vannak. Az a legnagyobb hibájuk a hívőknek, hogy azt hiszik az csak akkor volt és elmúlt... Pedig jelen van... :)))
Szerintem őt egyáltalán nem lehet őrültnek nevezni. Az őrültek ártanak az embereknek. Ő viszont mindig segített.
Ha azt elfogadod, hogy "csillagporból" vagyunk, akkor azt miért olyan nehéz elfogadnod, hogy energiából vagyunk amit több ezer éve lejegyeztek és tapasztaltak látó emberek? Ezt nehéz megértenem. Szinte ugyanarra mutat rá mind a két elmélet, csak a kifejezések mások... :)
Láttam dokumentumfilmet a shaolin papokról. Semmi rendkívüli nem volt benne.
Ha tényleg ötezer éve működő dolog lenne, akkor benne lenne. Ennél sokkal fiatalabb felfedezéseket is sikerrel alkalmazunk.
Egyébként pont ez az egyik legnyomósabb érv ellene. Hogy ötezer év alatt is csak gyenge háttértudomány maradt.
Persze van aki lát benne fantáziát, üzletet, jó pénzért eladható hétvégi tanfolyamok formájában.
Szerintem is. Sok mindent nehéz elképzelni, de miután a shaolin szerzetesek hihetetlen dolgokra képesek a mai napig is, semmi sem lehetetlen... Pusztán az akaratuk segítségével irányítják az energiát amivel a testük bizonyos részeit hihetetlenül ellenállóvá teszik. Igazi vasgyúrók. Vízen még nem láttam őket járni, de nem tartom lehetetlennek, mert némelyik képes a levitációra is. A világ sok titkot rejt sok tudást és lehetőséget amiről még nem tudunk... :)))
:DDDDDDDD Imádom a felfogásod!!!Vág az eszed,mint a beretva!!És a legfőbb,helyén van a szíved!!!
Ha egy tudományos magyarázatot kereső embernek a kezébe tenném az energiagömbömet, akkor megérezné? Nem.
További ajánlott fórumok: