Isten (beszélgetés)
"Szerintem igenis a legtöbb ember steril tulajdonságokkal, személyiséggel jön a világra,"
Evvel azt akartam mondani ,amit te itt most leírtál.
A sterilt,úgy értettem,hogy abszolút tiszta,befolyás mentes,"szűz" ....stb.
Mindenkinek az a valódi önmaga,amire ha Isten is úgy akarja sikerül rá-illetve-visszatalálnia.:)
Természetesen ez így van,senki nem mondta az ellenkezőjét:)))
Pont ez a lényege önmagunk megtalálásának,engedjük magunkat változni saját belátásunk szerint.
Szerintem hiába találjuk meg önmagunkat, úgy huszonöt évesen, ötven évesen sok mindenben mások leszünk. Folyamatosan változunk és ez nem azt jelenti, hogy hűtlenek lettünk önmagunkhoz, csupán másra van szükségünk, mást tartunk fontosnak. Mint pl. egy alma. Az alma, alma akkor is, amikor diónyi, zöld, savanyú és a csapadék a fontos neki, majd egyre inkább a napsütésre lesz igénye és már nem is zöld, piros vagy sárga, már nem savanyú hanem édes, de ugyan az az alma. Önmaga nem változott az eltelt idő alatt és még is más lett.
Meglátásom szerint így vagyunk mi ezzel emberek is. Tudomásul kell vennünk, hogy életünk folyamán változunk és nem azért mert nem találtuk meg önmagunk.
Szerintem nem:)))
A pénz harácsolás,a hatalom vágy,és gazdagság utáni sóvárgás,és beteljesülés épp olyan ,mint a testi gyönyörök hajhászása.
...és szerintem a falánkság is egyfajta paráznaság.
"50-50 % -ban anyánktól és apánktól öröklött tulajdonságokat birtoklunk. "
Igen,testi tulajdonságokat,azaz géneket öröklünk,a személyiségünket amiről te beszélsz viszont úgy tanuljuk tőlük,és a társadalomtól,az emberektől,de ez korán sem biztos,hogy nem kell felülírni,amikor felnőttekké válunk.
Sőt,szerintem kötelező!:))
Ez az a bizonyos "találd meg önmagad" című fejezet.
Persze az is lehet,hogy a felülírás után rájövünk,hogy semmi nem felvett minta bennünk,hanem belőlünk fakadó igazság,de lássuk be ,ennek vajmi kevés az esélye.:)
Szerintem igenis a legtöbb ember steril tulajdonságokkal,személyiséggel jön a világra,
Amit persze átformálnak az évek,az emberek,a történések,és persze Ő saját maga is.Ez ellen senki nem tehet semmit,hisz hatással van minden mindenkire.
"50-50 % -ban anyánktól és apánktól öröklött tulajdonságokat birtoklunk. Ugye ezt kutatások bizonyítják. Tehát saját, lemeztelenített önmagunk fele-fele arányban anyai és apai. Isten valamiért nem akarta, hogy mindenkitől független, steril tulajdonságokkal szülessünk bele a világba."
Egyszerűen arról van szó, hogy az ő génállományuk másolódik át az utódba.
Isten mindenkit szabad akarattal ruházott fel. Ha csak két lehetőségünk van, akkor is van választási lehetőségünk. Az már csak rajtunk múlik, hogy melyiket választjuk.
Teljes önmagunk egyszer vagyunk, egy percig az életben, akkor amikor kibújunk a nagyvilágba. Onnantól kezdve annyi és akkora befolyás ér és annyira belénk ivódik, hogy mikorra felnövünk, bizonyos szerzett értékeinket sajátunkénak tekintünk.
Bár elítélem amikor egy szülő durván befolyásolni kívánja gyermeke életét, de mit tegyen ilyenkor a szülő, ha ez a viselkedése a valós, lemeztelenített énje?
Isten rendelése szerint választási lehetősége van, de ha úgy választ, hogy valós énjét felülírja, magára kényszerít egy tőle idegen tulajdonságot és nem befolyásolja gyermeke életét, akkor már nem önmagát adja.
Ha meg még mélyebben bele gondolok, születésünk pillanatában 50-50 % -ban anyánktól és apánktól öröklött tulajdonságokat birtoklunk. Ugye ezt kutatások bizonyítják. Tehát saját, lemeztelenített önmagunk fele-fele arányban anyai és apai. Isten valamiért nem akarta, hogy mindenkitől független, steril tulajdonságokkal szülessünk bele a világba.
Na innentől nekem magas, az előzőek is csak kósza gondolataim voltak. Senkit nem szándékoztam megbántani vele.
...jobban mondva plátói feltételezés.:)
Az emberek mindig is hajlamosak voltak a múltra sokkal romantikusabban gondolni,szebbnek ,jobbnak látni,mint amiben élnek.
"talán volt szebb világ is ennél"
Mikor? Hol?