Isten (beszélgetés)
Van akinek bejön az imádság, van akinek nem. Ahány hívőnek van személyes bizonyítéka az általuk imádott lény létezésére, ugyanannyi embernek van személyes bizonyítéka, hogy ilyen lény nem létezik. A bizonyítékok jellege egyénenként változó.
A vallással régebben tényleg sok mindenre rá lehetett venni, szépen lehetett terelgetni Isten bárányait. Egyik legjobb húzás a gyónás feltalálása volt.
"Az élet utat tör magának"
Ez a Jurassic parkból van,mikor a "csak" nőstények elkezdenek mégis szaporodni :)
Az én anyámék hatan voltak testvérek!
Ebből négyet nagyanyám temetet el!
Próbáltad volna neki elmagyarázni,hogy van isten.
Én végignéztem ezt az egészet.
Tegnap előtt egy 32 éves barátomat temettük,se felesége,sem gyermeke nincs,mert régóta beteg volt.
Na ott is lehetet volna győzködni a szülöket,hogy pont az ő fiukra volt az úrnak szüksége!!
Ezek szerint mégsem vagyunk az ő szemében egyformák?
Van aki egy napot kap és van aki 120 évet,mire fel ez a megkülömböztetés??
Én úgy tudom ezt az egész vallást a szegényeknek találták ki a gazdagok,hogy ne háborogjanak, inkább higgyenek mialatt ők dőzsőlnek!!
"Az élet utat tör magának" Fogalmam sincs, honnan idéztem, de ez hirtelen bevillant. Szerintem az, amikről te írsz, inkább borzasztóak, mint jók. Már az is szörnyű, hogy valaki elkezdett ilyeneken gondolkozni. Az élet nem szorítható határak közé és aki mégis megpróbálkozik vele, az menjen pszichiáterhez és írasson fel magának valamit...Amik történtek, illetve történnek, azok nem véletlenül történnek/történtek meg. Nincs véletlen, de pláne nincs halhatatlanság. Ez csak az ember agyszüleménye, pontosabban az ego szüleménye.
Valóban, azok sem hiába történnek, hogy a tudomány egy része ezzel foglalolkozik és TALÁN még sikerül is. Azonban egy X idő után meg lesz ennek a böjtje.
"...nem halhatatlanok..."
...halhatatlanok...* Csak így, simán. :)))
Hát...van köztük pár majom, még barom is... ;DDDD
Egyébként valóban nem majmok. MÁR nem. ^^
Biztos vagy te ebben?:)))
Mivel állítólag a tudomány ,a genetikai és egyéb kutatások azért folynak,hogy minél egészségesebbek legyünk ugyebár,ezért nem értem hogy jön ide az,hogy jól tejelő,ámde rövidebb életű teheneket,vagy gyors,de csak pár évig futtatható lovakat tenyésztenek(és arról ugye nem szól a fáma,ha mégsem jön össze ,akkor mi esszük meg a kis üdvöskéket a kolbászban),vagy hogy gyönyörű kutyákat,amik tetszetősek ugyan,de ideggyengék,bizonyos kor után bekattannak,vagy daganatosak lesznek,és még sorolhatnám hogy mennyire eredményesen avatkozik bele az ember a "kiválasztódásba".
A mesterségesen tenyésztett állatok általában nem élik meg a békés öregkort,betegségben pusztulnak el.
De ők csak állatok,és a haszon érdekébe kit érdekel ,hogyan és miként hat a keresztezés,kísérletezés,az egyedek szebbé,jobbá,gyorsabbá,jobban tejelőbbé,vagy épp csak a hecc kedvéért különlegesebbé tétele az állatokra,hisz valóban,szebbek,jobbak,gyorsabbak,csupaszak....stb -k lesznek ,igény szerint.
De ez bagatell ,ahhoz a logikus kérdéshez képest,hogy vajon,ha a jövőben ,az embereknél valóban sikerül a tudománynak bele turkálni,jövőbe látni két sejt ,összeolvadásából megszülető gyermek milyenségét,és ugyanezek a "hibák" előfordulnak majd az embereknél is(mert lesznek,elhiheted),vajon lesz lehetőség cserére,vagy reklamációra?
Mert jogos lesz nem?
Én nem kék szemű gyereket akartam,ha nem barnát,nem lett tudós a gyerekemből,hisz számolni sem tud?.......