Isten (beszélgetés)
Jó, de akkor Jézus fogantatását is át kell ugranom, mert nem fogom, fel. A többivel nincs annyi gondom.
Ez is igaz, de nem így értettem, hogy közelebb voltak hozzá.
Ha tényleg érdekel, inkább az Újszövetséget olvasd, az Ószövetség a zsidóknak szólt, az ő történetük, történelmük összefoglalása. A teremtést nem hiszem, hogy itt kéne tanulmányozni, igazából szerintem számunkra abszolút érdektelen, hogyan is történt.
Ezt én is tudom, de van benne még egy pár ilyen nagy
"hiba". Bocsi, hogy beleszóltam, én csak egy egyszerű programozó vagyok, aki próbálja felfogni a teremtést és Jézus születését, de az ellentmondások miatt nem megy! Pedig érdekel, továbbra is olvaslak Benneteket.
Ha ez azt jelenti, hogy sokkal több ma már ismert jelenség mögött feltételeztek természetfeletti tartalmat: igen.
Akkoriban nekik ennyi természettudományos tudásuk volt. Ettől még lehettek Istenhez sokkal közelebb, mint a mai ember.
Igen, de ha a mai természettudományos ismereteinknek ennyire ellentmondó, mondhatni primitív dolgokat írnak benne, akkor az az egésznek a hitelességét megkérdőjelezi.
Nem így írja, ugyan világosságot azt ír!Akkor megint szólt Isten: "Teremjen a föld zöldellő növényeket,." Úgy is lett. A föld zöldellő növényeket termett.
Isten látta, hogy ez jó.
Akkor megint szólt Isten: "Legyenek világító testek az égbolton, s válasszák el a nappalt az éjszakától. Úgy is lett. Isten megteremtette a két nagy világítót, s hozzá még a csillagokat is.
Isten látta, hogy ez jó.
Nem csak Amerikában, én konkrétan nem egy ember ismerek, akik szó szerint veszik.
A Biblia egyébként nem valami természetkönyv, nem erről szól.
Szóval azt akartam mondani, hogy előbb a nővényeket teremtette meg Isten és csak később a Napot.
És a fotoszintézis?
Igen a Nap előbb kezdett el "sütni" mint ahogy a Föld keletkezett.
Szerintem nem.
De nem úgy értettem, hogy pontosan így és ebben a sorrendben teremtődtek volna a dolgok. Csak hogy nem egyszerre lett minden, hanem fokozatosan.
Bizonyára a Föld korának 6000 éves meghatározásával is csak érzékelteni akarták hogy nagyon régi. Ennek ellenére Amerikában vallási csoportok szó szerint értelmezik.
Süt a Bibliáról, hogy akik írták ezeket az összeollózott történeteket, (nyilván nem valamiféle isteni sugallat, hanem saját fantáziájuk után) nagyon kevés természettudományos ismerettel rendelkeztek. Azt sem tudták hogy a Föld gömbölyű.
Buta kérdés, de a világosság valahogy elég késői a sorrendben nem?
Nálam okosabbak átszámolták, és állítólag úgy kijön. De szerintem olyan mindegy, a teremtésnél egyértelműen nem napokról volt szó, ez csak egy sorrend, a koroknál meg azt akarták érzékeltetni, hogy az illető nagyon idős korában halt meg.
Az ID-nek nem lehetnek hibái, mivel állításai sincsenek. Csak annyi, hogy minden tervezve van, meg hogy nem evolúció. Ezzel el is van intézve a dolog.
Ekkora különbség azért nincs, a holdhónap 28 napos, az egy év meg akkor is egy év (napév).
Micsoda? A House? A valódi orvostudományról szól? Ez ugye csak vicc?
Én az orvosi dolgokhoz ugyan nem értek, egyetlen téma van, amit az átlagnál jobban ismerek, az a csontvelőátültetés. Az egyik részben erről volt szó. Öt percen belül három akkora kapitális baromságot mondtak a témában, hogy nem bírtam tovább nézni... Kérdeztek volna meg valaki szakértőt. Gondolom, a többi témát is hasonló igényességgel dolgozzák fel...
Bezzeg az evolúcionizmus, ami hemzseg a hibáktól...
A kreacionizmus nem tudományos elmélet, bizonyára az ID (Intelligens Tervezés)-re gondoltál. Nem egyenrangú elmélet. A kreacionizmus tudományosnak látszani akaró változata.
Biztosan tudod azt is, hogy az ószövetségi év nem egyezik a mai évvel, hiszen akkor holdhónapokban számoltak. Azért is írnak pl. 5-600 évet élt emberekről, akiknek ha átszámítjuk a korát, valós élettartamot kapunk. Ugyanígy a teremtés napjai sem napokat jelentenek, hanem időszakokat.
Dehogy tény!
Csak egy elmélet. Van egy halom másik is mellette, pl. a kreacionizmus.
Engem személy szerint egyébként nem izgat ez a téma, csak nehogy már elhamarkodott kijelentéseket tegyünk...
Nem bizony,hanem saját magam:)))
"egy biztos en nem allatbol fejlodtem"
Ezt sajnos nem te döntöd el. Ez tudományos tény. Barátkozz meg a gondolattal! :)
Oh....eszembe nem jutott volna....ha tudnád ,mi minden fordult meg a fejemben magyarázatként?:DDDDDDDDDDDDD
Miből gondolod, hogy távol áll tőlem. Mert nem értek egyet a bibliával?
te ha ugyerzed hogy ehes vagy elindulsz mint az allatok taplalekot szerezni,nem az erzesek vezetnek.
További ajánlott fórumok: