Isten (beszélgetés)
És te elzárkózol mimóza? Másétól?
nem,hisz az se derült ki mire beszélnél rá:)Szerintem,te ebben a témában optimális beszélgető partner vagy,mert nem zárkózol el a másik nézetétől,de nem sulykolod rá a sajátod.Akik itt megszólaltak,mint elárulták az "oldalt ahol szólnak"rajtad kívül..:)és ez tök jó..
A boldogság egy érzés. Az mindenkinek ugyanaz az érzés. Állíthatja magáról valaki, hogy boldog, ha nem azt érzi.
Ha azt érzi és régóta, akkor jól működik az élete, kvázi jó elképzelés szerint teszi a dolgait.
Aki csak pár pillanatra boldog, az éppen most csinált jól valamit.
"ne faraszd magad!"
Nem fáradság a felvilágositási próbálkozás.
Lehet,hogy fáradt lennék ha térden csúszkálnék valami nemlétező micsoda előtt.
A születés és a halál a valóság két erőteljes pillanata. Mindkettőben tökéletesen egyedül vagy. Ha közöttük nem tudod megoldani az "egyedüllét" minőségét, sok mindent elveszíthetsz.
Ha már rés keletkezik ,akkor elértél valamit,sajnos legtöbbször nem keletkezik rés:(
jon hogy sirjak, jo ejt mindenkinek.
Húha,köszi...de bocs,ha rábeszélőnek tűnök,pedig igyekszem elkerülni ezt,mert tiszteletben tartom a másik ember beállítottságát,hitét,vallását,de attól nem azonosulok vele.
A véleményütköztetés azért hasznos mert "rés" keletkezhet az elmében.
"attol nem leszel bolcs."
De hülye se !
Mitől lesz bölcs?Ha rábólint?
Igen beszélgetnek.De itt is ,ha jól látom a beszélgetés néha vitává válik,és ez ez nem baj,míg az nem veszekedéssé fajul.A vita különböző nézőpontok ütköztetése.És ebben az esetben ,és ezzel a témával teljesen jogos a vita,persze megint csk szerintem.Pl. ahogy te vitázol,az amolyan kedves ,és rábeszélő,a fiúk vehemensebbek...de építő a beszélgetésetek,és ez a lényeg...és nem dogmatikus,ami ebben a témában tényleg üdítő:)
olvasd visza a valaszokat es megerted.
Mindenkinek mást jelent a boldogság. A kérdés az hogy áltatják magukat vagy sem.
"nem hiszik el ,de attol o letezik."
Sulyos fogalom zavar mert hiába hiszed attól még nem létezik !
én felteszem/mármint a kezem/
A válaszodra lennék kiváncsi, nem a kérdésedre.
igen olyanok is vannak akik beszelgetnek.
"isten letezese nem vitas" .Kinek a nézőpontjából nem vitás??Mi van akkor ha vitatják??Mondjuk én vitatom??
te meg nem hallotal az en-rol?
Tegye fel a kezét, aki boldog és már régóta.
Nekem az a hiteles ember, nem az aki "papol" valamiről, ami neki sem működik.
Azzal tényleg tudna segíteni másoknak is.
isten letezese nem vitas,sajnos egyesek nem hiszik el ,de attol o letezik.
Tág fogalomkör,de a legtöbben nem vitáznak:)Beszélgetnek.
Válaszolnál a kérdésemre?
Igen,efelől megközelítve is igaz.
Jelenleg is kordában akarják a vallással tartani az embereket,tehát megegyezik az akkori kor céljaival.Csak akkor még kegyetlenebb dolgokat műveltek le a pápák,papok,stb...mondjuk,egyre több derül ki jelenleg is,mit tesznek,tettek Isten szolgái...legalábbis annak mondják magukat.
szerintem a témacím"Isten"nem is arról szól,hogy keresik istent ,hanem hogy vitáznak a létéről,a jelenségről magáról...
További ajánlott fórumok: