Isten (beszélgetés)
Egyetértek veled abban, hogy nem olyan szövevényes.
Amúgy én pl. nem is álítottam.
Egyszerú, de csak akkor, ha átlátjuk.
Amúgy nagyon el lehet komplikálni.
De ha azt mered mondani az emberi szervezetre, hogy egyszerű, akkor megeszlek!!!!!!!
Reprodukáld és akkor le egyszerűzheted!
Jaj IGSZ, igazad van, bocsi. Mindíg elfelejtem, hogy IGSZ részére fel kell tenni a kérdést és a végére kérdőjelet kell tenni, különben nem fogja találni a kérdést.
Benne volt, tudod jól :O))))
Sajnos van egy még egyszerűbb magyarázat:
3. Nincsen hihetetlenül bonyolult, végtelenül szövevényes Világegyetem. Csak képzeljük, hogy van.
Igen, ahogyan az előbb írtad le, az alapján én is azt választanám.
De vannak további infók és úgy már nem.
Viszont ha cáfolom az egyiket egy kérdőjellel, akkor nem árt, ha a másikra, amire én gondolom, hogy ugaz, akkor legalább van magyarázatom.
Hitelesebben jön le.
Amúgy ezt a borotvás elméletet a "Kapcsolat" című filmben hallottam először és tetszett is.
Csak vannak olyan dolgok, amik bár hangzatosak, attól még nem feltétlenül igazak.
:O))
Occam borotvája:
"Ne szaporítsd szükségtelenül az entitásokat". Tehát: ha valamit meg tudsz magyarázni egy bizonyos entitás létezésének feltételezése nélkül, akkor tedd azt. Vagyis mindig a legegyszerűbb megoldást kell választani.
A körülöttünk lévő világra két lehetséges magyarázatot adhatunk:
1. Van egy hihetetlenül bonyolult és szövevényes Világegyetem, s ez természetes folyamatok eredményeképpen jött létre.
2. Van egy hihetetlenül bonyolult és szövevényes Világegyetem, és van még egy Isten is, aki/ami a Világegyetemet teremtette.
Mivel mindkét magyarázat összeegyeztethető a tényekkel, Occam borotvája azt sugallja, hogy a kettő közül az egyszerűbbet kell elfogadnunk - az elsőt.
Igen, én is ezt írtam, de ne legyünk naívak, hogy erre IGSZ válaszolni fog :O)))))
(nem fér bele az imidzsébe) :O))))
IGSZ tessék arra is gombot varrni, amit írtam!!!
Nem ám beszólunk, aztán a visszafrodított kérdésre megkukulunk!!!
:O)))))
Hát igen. Ezzel vagyok én is mindíg bajban.
De erre az isten nélküli elmélet sem ad magyarázatot.
Azért ez érdekes.
Honnan tudhatná akárki is, hogy senki sem látta?
csicsonéni beszélt mindenkivel? Biztos.
(egyébként volt, aki már látta!)
olyan nagyon belemélyedtetek, hogy lassan szekta gyanús lesz :o)
amugy szoktatok imádkozni? én igen, minden este
ja és szerintem van isten, mert vkinek csak meg kellett teremtenie minket?!