Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikerbabák fórum

Ikerbabák (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1440. Betta76 (válaszként erre: 1433. - Khendri)
2010. okt. 7. 21:09

Szia, üdv. itt és grat a babákhoz, nekem is fiúk lettek az ikreim.

Én császáros voltam, de velem együtt volt ott egy ikres kismama aki simán szült, nem tudom máshol hogy van de nálunk a klinikán ikres csak akkor szülhet simán ha mindkét baba befordult fejjel lefelé. Nekem az egyik faros volt ezért lett császár.

1439. Etesz
2010. okt. 7. 14:52

Sziasztok Kinga és Beky! :) Üdv köztünk! Beky, ahogy írtad az érzéseidet, az nagyon tetszik, jól megfogalmaztad! :)

Én is Femibion 400-ast szedtem, ill. magnéziumot (Magnezium-Citrici valami ilyesmi neve volt) mikor kezdett kicsit nyílni a külső méhszájam a 32. héten. Aztán végül a 39. hétig bent maradtak a manók, és a fekvésük miatt császár lett.

1438. khendri (válaszként erre: 1436. - Marcsi08)
2010. okt. 7. 14:25
Az első 10 hétben szedtem a femibiont, azóta Elevitet szedek és magne B6-ot. hétfő óta szabin vagyok.
1437. Marcsi08
2010. okt. 7. 14:23

Hallottátok, hogy az orvosi Nobel-díjat a lombik eljárás kifejlesztője kapta?

Hát ha ő nincs, nekem sincs most két kis gengszterem....szóval tök jó

1436. Marcsi08 (válaszként erre: 1433. - Khendri)
2010. okt. 7. 14:19
Én femibiont szedtem (már ha nem felejtettem el bevenni). PIhenj sokat, amennyit csak tudsz, ha egyébként minden rendben, akkor ez a fő tennivaló, hogy minél tovább bennmaradjanak a manók. Dolgozol még?
1435. 94786a70d9 (válaszként erre: 1434. - Leona79)
2010. okt. 7. 13:37
Fú, szerintem három évnél nem régebbi, a hurrá ikrekben olvastam. Valahogy biztos takarták egymást a gyerekek. Amikor mi jártunk uh.-ra, mutogatta a doki, hogy melyik baba hol fekszik és éppen melyiket mutatja, de olyan gyorsan csinálta, hogy csak mondogattam nagy hülyén, hogy aha, fú, de jó, közben "atya úr isten, mi van, ki melyik", meg biztos nem ugyan azt a babát nézte át kétszer. Nyolcadik hétben babszemként láttam őket egyszerre, olyan édik voltak, már akkor is a kis pici kezükkel. Még alig volt , de már kalimpáltak, meg a tizenkettedik heti, meg az összes. Olyan jó volt, amikor még bennem voltak,akkor voltunk igazán együtt és a mai napig a világ legjobb érzésének tartom azt, ha a babák bent mocorognak. Persze most is nagyon jó, sőt,jobb, mert végre megismertem őket, csak hát valljuk be, nehéz két babával,amikor két fele szaladnak és másznak, illetve köpik ki a kaját,amit félkegyelmű sebességgel állítottam elő. Egy biztos,úgy érzem, hogy amióta vannak,azóta van életem és lehet hülyén hangzik, de az irántuk érzet szeretetemet a szerelem érzéséhez tudom hasonlítani, csak ez soha nem fog elmúlni és abszolút feltétel nélküli.
1434. Leona79 (válaszként erre: 1428. - 94786a70d9)
2010. okt. 7. 12:12

Szia Kinga!

Beky :) ezeket már el is felejtettem, de nálam is voltak ilyen dolgok, mintha tényleg átmentem volna én is kétbalkezesbe:) Az uccsó hetekben vizesedtem be, repedt be a hasam.

Erről a hármas ikres storyról én is hallottam:), de én úgy gondoltam, hogy a mai uh-os világban nem nagyon fordulhat elő. Ez mostani történet?

1433. khendri (válaszként erre: 1431. - Marcsi08)
2010. okt. 7. 12:07

Köszi Marcsi! szerintem lesz kérdésem bőven.

megnéztem a képeket és nagyon aranyos babáitok vannak. nekünk 2 kisfiunk lesz.

visszaolvastam 1 kicsit az oldalon és láttam hogy milyen szépen kihordtátok őket. remélem az enyémek sem sietnek majd kibújni túl korán.

milyen viatminokat szedtetek a terhesség alatt? láttam hogy általkában császárral szültetek. szült-e valaki természetesen?

1432. 94786a70d9 (válaszként erre: 1431. - Marcsi08)
2010. okt. 7. 11:30
A súlyomat én is vissza nyertem, de a hasizmom és a bőr kicsit megereszkedett, illetve egy kicsit ráncos, mellem meg nem a régi, lehetne szebb is, de nem vészes...sorolhatnám. Lényeg, hogy a lányaimmal minden rendben van, makk egészségesek és ha majd egyszer lesz időm magamra is,akkor tornázok. Most megyek, megetetem őket. Ja, amúgy egy évesek lettek szeptemberben és nagyon betyárok :)))))
1431. Marcsi08
2010. okt. 7. 10:54

Sziasztok újak, és leendő ikres anyukák!:-))

33-ik héten nekem is kicsit necces volt, majdnem kibújtak a babák, de szerencsére még sikerült három hetet kihúzni. A végén már én sem tudtam egyedül felkelni sem az ágyból, a nap fénypontja mindig az volt, ha hazajött a párom, és együtt levánszorogtunk a földszintre:-)))

Hú, Beky, 40-ig hétig kibírni, nem semmi, ügyesek voltatok. Szerencsére én hasam picit sem repedt be, és tök jól visszament. Majdnem mint fénykorában:-))) ÉLjenek a szerencsés gének!

Kinga, ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj, van itt sok nálam jóval tapasztaltabb ikres anyuka is, valaki biztos mindig tud segíteni.

1430. 94786a70d9 (válaszként erre: 1429. - Betta76)
2010. okt. 7. 10:38
Köszi! Szerintem traktorgumiból van a méhem. Még a mai napig sem hiszem el, hogyan fértek el odabent. Van ennél durvább is, van egy könyvem ikrekről (hurrá ikrek), abban van egy történet, hogy a szülőszobán derült ki, hogy 3 darab baba volt anyukában és a legdurvább, hogy mind a hárman 3 kiló közelében voltak és ez igaz.
1429. Betta76 (válaszként erre: 1428. - 94786a70d9)
2010. okt. 7. 10:23

Még a szülőszobába is nyomták belém infúzióba a magnéziumot, nem tudták megállítani a szülést vele, még 12 órát kellett volna visszatartani hogy megkapjam az utolsó tüdőérlelő szurit de az se ment, félórán belül a műtőbe voltam, nekem ennyit ért a magnézium... és egész terhesség alatt szedtem tablettába is már..

Azért gratulálok hogy hogy 40 hétig bírtad az ikrekkel :)

2010. okt. 7. 10:19

Sziasztok!

40. héten a kiírás napján megcsászároztak, mert nem akarták, hogy túlhordásos legyek, 3100 és 3150-nel születtek a lányok. Szerencsém volt, egész terhesség alatt én is féltem, hogy hamarabb beindul a szülés és volt hogy kezdődő fájásaim voltak, de kaptam magnéziumot és abba maradt. Erre annyit mondtak, hogy ha ki akartak volna jönni,akkor semmi nem akadályozta volna meg,ezek csak jósló fájások voltak.Az utolsó kb 4 hét nagyon rossz volt ,előtte is, de utána borzasztó, fájt a lábam ,a csípőm,alig bírtam lemászni az ágyról és természetesen egész életemben nem ejtettem annyiszor ki valamit a kezemből, mint akkor.Ami leesett,azt ott is hagytam,mert nem bírtam felvenni, csak ha lementem spárgába. A hasam az utolsó három hétben kezdett megrepedni,addig jól bírta a bőröm, de utána éreztem ahogy reped és nagyon kellemetlen érzés volt,amikor hozzá érte a ruha.Aztán meg a császáros seb miatt kellett hánykolódnom, illetve vagy fél évig ha túlterheltem magam fájt a csípőm, olyan alattomos tompa módon.

1427. khendri
2010. okt. 7. 10:07

Sziasztok lányok!

csatlakozhatok én is hozzátok?

24 hetes ikerterhes vagyok és ez az első terhességem. jó volna beszélgetni veletek ha nem zavarok.

köszi!

Kinga

1426. Betta76 (válaszként erre: 1425. - Marcsi08)
2010. okt. 7. 09:58
Elhiszem hogy nem lehetett könnyű az utolsó pár hét, én sajnos nem jutottam odáig, mi 30 hétre születtünk és a két gyerek összesen se volt meg 3kg...
1425. Marcsi08 (válaszként erre: 1424. - Leona79)
2010. okt. 6. 15:06
Nálunk pontosan 36-ik hétre születtek a lányok, 3 és 2,5 kilóval, összesen 5,5 kg. Az utolsó heteket én sem csinálnám még 1x végig:-)))
1424. Leona79
2010. okt. 6. 14:14
Mi 38. hétre, de már könyörögtem, hogy legyen valami, mert már nem bírom tovább!:) Előtte meg azért imádkoztam, hogy ki ne jöjjenek!
1423. babli (válaszként erre: 1422. - Leona79)
2010. okt. 6. 14:08
39+4 napra születtek császárral,végül is igen,meghaladja a 6 kgt:-)
1422. Leona79 (válaszként erre: 1421. - Babli)
2010. okt. 6. 14:05
Ti is jó súllyal születtetek. Gratula! Hányadik hétig bírtad? Azon mosolyogtam, hogy amikor a srácaim születtek, akkor volt nagy hír, hogy egy román asszony több mint 6 kilós gyereket szült. Hát és aki ilyen szép nagy ikreket szül az már nem is hír?
1421. babli
2010. okt. 6. 14:00
Nálunk a csajok 3200 ill. 3100 grammal születtek s most kb 1 hónapja a mérésen 10,5 kg ill. 8,8 kg így nálunk igen csak nagy lett a súlykülönbség...
1420. Leona79
2010. okt. 6. 13:35
Nálunk 200g különbség volt kettőjük közt, Marci javára, most viszont Milán behozta, sőt már Ő a nehezebb. Fordult a kocka. De nem csak ebben, sok minden másban is:)
1419. Betta76
2010. okt. 6. 13:01

Sziasztok! Én is rég jelentkeztem már:)

Ezek a csibészek lefoglalják minden időmet:)

A fiúk most 8 hónaposak, nálunk is maradt kb az a súlykülönbség ami születéskor volt,30 dkg, most 8,3 és 8,6 kg-osak.

Nálunk is volt nem evősidőszak, nyáron nagyon sokat kínlódtam Olcsival, volt olyan nap hogy egyszer volt hajlandó enni és azt is tuszkolni kellett, de nem csökkent a súlya és nem volt rossz kedvü így az orvos azt mondta nincs gond, azóta kinőttük a dolgot.

A főzeléket eszik mindketten már 4 hónapos koruk óta, én az elején cumisüvegből adtam tápszerrel higítva, szépen megszoktak minden ízt amit ehettek. A gyümölcsöt pedig kanalaztuk, azzal tanultak meg kanállal enni mert az édes és finom, szivesen ették. 6 hósan pedig elkezdtem a főzeléket is kanállal adni, kb 1hónap alatt jutottunk el odáig hogy az egész ebédadagot megeszik kanállal, nagyjából mindent megesznek a főzelékek közül.

Lilla, örülök hogy ti is jól vagytok, szépek a csajok:)

1418. Marcsi08 (válaszként erre: 1417. - 4ef9451d27)
2010. okt. 5. 20:57

Szia! Üdv itt. Az én lányaim kilenc hónaposak, köztük fél kiló volt születésnél és egyelőre nagyjából ennyi is maradt a különbség. Bár ránézésre sokkal többnek tűnik, teljesen más alkatok. Meg úgy egyébként is, ég és föld a két manó:-))

Aztaaaa, most nézem, hogy négy gyerkőcöd van. Minden elismerésem!

2010. okt. 5. 18:38

Sziasztok! Az én ikreim,Panna és Adél már 14 hónaposak,hát 30 dkg különbség volt köztük,de 1 éves korukra a kisebb súlyu behozta a lemaradást,sőt 50 dkg-mal lehagyta a tesóját:)

Ők végig tápszeresek voltak,a kisebbnek születése napján többször légzéskiesése volt,ezért(is) 11 napot voltunk kórházba.

Üdv. mindenkinek,a piciknek jó egészséget(na meg az anyukáknak is).

1416. Leona79 (válaszként erre: 1415. - Anita783)
2010. okt. 5. 11:47
Nincs, mit:) ez az én tapasztalatom, csak leírtam. Lehet, másnak másmilyen tapasztalata van.
1415. Anita783
2010. okt. 5. 07:44
Köszönöm a hozzászólást!
1414. Leona79 (válaszként erre: 1413. - Anita783)
2010. okt. 4. 12:57
Én a srácok 13 hónapos koráig fejtem. Fokozatosan apadt el. Nem éreztem már azt a bizsergést, mint mikor tele van és egyre kevesebbet tudtam kifejni. Nem biztos, hogy egy szoptatási tanácsadó ezt tanácsolja, de én így tudtam, hogy egyre kevesebb van és nem görcsöltem rá. Egy kicsit sajnáltam, hogy vége, de igazából a gyerekeknek sem volt már annyira szüksége rá, és amit még észre vettem és szoptatási tanácsadó is mondott, hogy sós lett a tejcsim. Ez már így is a végét jelentette. Amit meg lefejtem, azt főzibe tettem. Úgyhogy kárba nem ment.
1413. Anita783
2010. okt. 2. 16:43
Aki még rendesen szoptatott egyéves kor után, azt kérdezem. Most ismét sztrájkol a cicim, nagyon nehezen indul el, de akkor kijön rendesen a tej. Már nem segít a melegítés sem nagyon. Én szép fokozatosan gondoltam abbahagyni a szoptatást, de most nem tudom, feladjam? Ha benne marad valamennyi tej a ciciben, iszonyúan fáj, sebes a bimbó is. Tudom, nem kéne rágörcsölni. Ha valakinek bármi használható ötlete van, hogy kiürüljön a cici, nagyon szépen kérem, segítsen. Nyugtatót nem akarok szedni.
1412. Lilla33 (válaszként erre: 1411. - Marcsi08)
2010. okt. 1. 08:13
Köszönöm!! Nagyon aranyos vagy! Kellett is a drukk, hogy itt tartsunk ahol tartunk :DDD
1411. Marcsi08 (válaszként erre: 1409. - Lilla33)
2010. szept. 30. 20:49
Szurkoltam án nektek nagyon így ismeretlenül is.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook