Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Hordós savanyúság recept

Hordós savanyúság recept

Elkészítési idő 150 perc

A Hordós savanyúság hozzávalói:
uborka
cukkini
patisszon
apró görögdinnye
karfiol
a zöld paradicsom (lehet koktélparadicsom is)
A fűszerek: felszeletelt torma
kapor
Az edény: 8-10 literes műanyag hordó
vagy vödör
A felöntőlé: víz
cukor

ecet
babérlevél és ízlés szerint mustármag
koriander.


A Hordós savanyúság elkészítési módja:
A hozzávalókat gondosan megtisztítjuk, megmossuk és szükség szerint felszeleteljük. A felöntő levet felforraljuk és visszahűtjük. A hozzávalókat vegyesen az edénybe rakjuk, majd felöntjük úgy, hogy a lé mindent ellepjen. Az edényt lezárjuk és hűvös, de egyenletes hőmérsékletű helyen tároljuk.

Ennek a savanyúságnak elkészítése így ősszel értékmentő tevékenység és nagyon hasznos, ha valakinek házi kertje is van. Gyűjtsünk össze a kertből mindent, ami még száron van és hasznosítsuk. Kitűnően beérik a téli napokra !


Kategória: Savanyúságok receptjei


A hordós savanyúság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook