Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hol végeznek Magyarországon neurofeedback kezelést? fórum

Hol végeznek Magyarországon neurofeedback kezelést? (tudásbázis kérdés)


1 2
39. life14 (válaszként erre: 37. - Rami.toth)
2017. máj. 15. 17:16
Leírnád nekem is. Koszonom.
38. manitu21 (válaszként erre: 37. - Rami.toth)
2017. máj. 5. 08:10
Szia! Engem is érdekelnének a tapasztalataid.
37. rami.toth (válaszként erre: 36. - Bredi)
2017. jan. 24. 12:25

Szia,

nekem segített, meg ha jól tudom ajánlják pszichoszomatikus, meg stressz betegségre is. Ha érdekel priv. üziben szívesen elmondom a saját élményemet.

36. Bredi (válaszként erre: 35. - Rami.toth)
2017. jan. 20. 12:13
Szia! Mi a véleményed pszichoszomatikus bajok esetén tud segíten,
35. rami.toth (válaszként erre: 34. - Agines)
2016. dec. 27. 18:13

Szia,

egy nehéz időszakon segített át ez a terápia. Fárasztó, mivel 40 percen keresztül koncentrálni kellet, bár a vége felé már nem volt nehéz.

Januártól fogom folytatni tovább a kezeléseket, és utána jöhetnek a gyerkőcök is. Elvileg hatásos figyelemzavarra is. Meg most valami új is van "ILF neurofeedback", ezzel fogjuk folytatni, kíváncsi vagyok.

34. Agines (válaszként erre: 30. - Rami.toth)
2016. márc. 11. 05:41
Szia, miért fáraszto? Köszönöm.
2016. febr. 16. 08:33

Fogalmam sincs, próbálj meg rákeresni.


Azért lehet, hogy egy pszichológus is tudna segíteni, nem kell mindjárt drága kezelésre hordani. Sok esetben a szorongás oka nagyon egyszerű, de a gyerek valami miatt nem meri megkérdezni a szüleitől. Ezt a saját gyerekkori tapasztalatomból mondom. Ma sem értem, miért nem kérdeztem meg!

32. vikasz
2016. febr. 15. 19:44
Ez gyereknek is ajánlott? Nagyobbik lányom (8 éves), közösségben elég szorongó sajnos.
31. Guruljka (válaszként erre: 30. - Rami.toth)
2016. febr. 4. 22:20

Két éves fórum már...


Örülök, ha jót tesz.


Nálam enélkül is sok minden megoldódott. (Még szerencse, mert nem tudok túl gyakran utazni.)

2016. febr. 2. 12:28
Sziasztok, én Budapesten kerestem neurofeedbacket. mindenhol várólista volt. Ennyire kelendő ez a neurofeedback? végül a nyugatinál találtam egyet. (tudatosagy pont hu) Meg vagyok vele elégedve, bár még az elején vagyunk. iszonyat fárasztó, de a kezelés után sokkal jobb a közérzetem és a szorongásom is csökken. remélem hamarosan tartósan... üdv, rami
29. life14 (válaszként erre: 23. - Guruljka)
2014. jún. 6. 21:15

És Jankai Jánosról is olvastam pozitív tapasztalatokat.


[link]


Ezt írta:


,,Köszönöm levelét és bizalmát. A pszichoterápiás kezelést eredménytelennek ítélem meg, mivel csak bűnbakokat próbál keresni a problémáink megoldására.

Ezzel ellentétben a szomatikus hipnoterápia kifejezetten csak az egyénnel foglalkozik, illetve szigorúan szembesíti azokkal a dolgokkal melyeket meg kell cselekednie a változás érdekében.


Első lépésben szükségesnek tartanék egy személyes találkozót, ahol a problémák részletes megismerése után javaslatot tehetek a továbblépéssel kapcsolatban.


Időpontot e-mailben vagy telefonon tudunk egyeztetni.´´

28. life14 (válaszként erre: 23. - Guruljka)
2014. jún. 6. 21:12

Írtam még Hegyi Éva Mónikának:


,,Köszönöm szépen megtisztelő bizalmát, mellyel hozzám fordult.

Igen, vannak olyan klienseim, akik krónikus betegséggel (betegségekkel) küzdenek.Mivel nem vagyok pszichiáter, így pszichoterápiát nem alkalmazok.

Amiben én Önnek segíteni tudok, az a betegségei lelki hátterének a feltérképezése, s azoknak a "kioldása", erre kiválóan alkalmas a hipnózis, a hipnoterápia.

Ahogy a honlapomon is írom:

"A regresszióval eljutunk az okig, ez egy elképesztő utazás a saját öntudatosságunkban, mindamellett mélységesen gyógyító eredményekkel szolgál, kitisztázza és sorrendbe rakja az érzelmi kuszaságokat és világosságot teremt a gondolkodásmódunkban. Mindez összességében belső megnyugvást, békét és összhangot teremt a személyiségünkben. Ez pedig azért fontos, mert a belső gondolataink rendkívül nagy hatással vannak a testünkre, az egészségünkre és a teljes fizikai állapotunkra.


Amikor lehetőséged nyílik arra, hogy újra átéld a régmúlt dolgokat, egy újabb nézőpontból - amire a múltban, amikor történt a fájdalmad, az érzelmi érintettséged vagy a korodnál fogva képtelen voltál -, most rendezheted egy sajátos perspektívából. A megrekedt érzelmeidet megfelelő időrendbe teheted, így kialakíthatod a belső békédet. Ez az egyik legvigasztalóbb és legfelszabadítóbb érzelmi élmény. Ez az, amit csak és kizárólag hipnózisban tudsz elérni, mindezt más terápia nem tudja nyújtani. Ugyanakkor a hipnózis kiváló segítség lehet más terápiás eljárásokban, felhasználási területe széleskörű, önmagában is felhasználható, illetve összekapcsolható egyéb egészségügyi eljárásokkal, kezelésekkel.


A hipnózis olyan megváltozott tudatállapot, amelyben a szuggesztiók iránti fogékonyság megnő. Jellemzője a koncentrált figyelem, amely a külvilág számos tényezőjét figyelmen kívül hagyva, átadja a vezetést a hipnotizőrnek, és elfogad olyan szuggesztiókat, amilyeneket normál tudatállapotban nem tudna elfogadni.


A hipnózis során talán ami a legeslegfontosabb, hogy visszaáll a harmónia, s ez az egészséghez vezető legfontosabb lépcső. Ha teljes az összhang, nincs betegség.


A terápia során felszabadul a lélek, szemléletünk, önmagunkhoz és másokhoz való viszonyunk változik. Ez a mély tudatállapot segíthet elengedni a problémákat, a múltat, felderíteni gyökér okokat, és kioltani azokat, segít az önértékelési, önelfogadási, életvezetési zavarok kiküszöbölésében.


Hatékony lehet káros szenvedélyek elhagyásában kiegészítő terápiaként, eredményesen kezelhetőek vele a pszichoszomatikus betegségek, és a depresszió.


Minden lélekszinten dől el, amely aztán előbb-utóbb fizikai síkon is megjelenik, akár betegség formájában, akár másképp. Akár tudomást veszünk erről, akár nem, a természetben, a világegyetemben mindig minden egyensúlyra törekszik, s így van ez bennünk is. Amint kint, úgy bent, ahogyan fent, úgy lent.


Elsősorban olyan betegségek esetén javasolt az alkalmazása, amelyek kifejlődésében, fennmaradásában vagy gyógyulásában az idegrendszer szerepet játszik - vagyis a pszichoszomatikus betegségeknél. A módszer alkalmas gyógyításra, a gyógyulás folyamatának meggyorsítására, fájdalomcsillapításra, anesztéziára, szorongás oldására. A hipnózis használható a lélekgyógyászatban, nőgyógyászatban, fogászatban és minden olyan területen, ahol rejtélyes fájdalmak hordoznak lelki tartalmakat.


A gyógyítás mindig személyiségfejlesztés is. A kliensnek magának is akarnia kell végigmenni ezen a nagyon speciális úton, ahol nem gyógyszert kell bevenni, nem kell kontrollra járni, de maximálisan együtt kell működni a pszichoterapeutával a gyógyulás érdekében. Popper Péter szavaival magam is azt vallom, hogy az ember kapcsolatokban sérül és gyógyul, és meggyőződésem, hogy a hipnózis nagyon jó eszköz arra, hogy intenzívvé tegye a terápiás kapcsolatot és a gyógyulást.Gyógyító és egészségügyi szolgáltatást nem végzek. Hipnózisban ma Magyarországon csak orvos, pszichiáter gyógyíthat."Mellesleg megjegyezném: az orvos soha nem tud gyógyítani, csak tünet tud kezelni. Gyógyítani az ember tudja saját magát, de ha nem akarja, akkor minden módszer kudarcra van ítélve. A gyógyszerek csak arra jók, hogy megmérgezzék a testet és még több bajt okozzanak, hiszen kémiai mérgek.interestitialis cystitis- krónikus hólyaggyulladás


vulvodynia - túl érzékeny szeméremtest


irritábilis bél szindróma - funkcionális bélbetegség


pcos - policisztás ovárium (petefészek) szindróma


endometriózis - a méhnyálka szövet a méh külső falán is megjelenik


hormonproblémákMegnézte már ezeket a tüneteket így együtt? Mindegyik lelki okra vezethető vissza, illetve táplálkozásbeli dolgokra, krónikus ásványi anyag-, nyomelem-, és vitaminhiányra.


Hány éves? Hogyan éli meg a nőiességét? Van-e az életében férfi? Hogy tudja magát kiteljesíteni, mint nő? Milyen volt a kapcsolat az édesanyjával? Mi az a pont, hol volt az a pont, ami miatt ennyire szét akarta zúzni a női énjét?Ezeregy kérdés fogalmazódik meg bennem, sejtéseim vannak, de a válaszok és a megoldás Önben rejlik.Ha úgy véli, szeretne hozzám fordulni, kérem keressen időpont egyeztetés céljából.


Szeretettel üdvözlöm´´

27. life14 (válaszként erre: 23. - Guruljka)
2014. jún. 6. 21:09

Felhívtam Daubner Bélát, o is azt mondta, hogy már nem fogad betegeket.

De nagyon segítokész volt, és ajánlott három terapeutát, és azt hiszem a feleségét (Titkos Katalin, nem nagyon van fenn róla info a neten).

Ketten azt írták, hogy csak osztol tudnának fogadni, egyikuk még nem írt vissza.

De nem is igazán nyerték el a bizalmamat, nem annyira szimpatikusak, és nem van, akinek nem is tartozik a fo szakteruletei kozé a pszichoszomatika.


Dr Puskás Katalinon gondolkodtam még, de nem találtam róla sok információt, az arcképe sincs fenn.

Felhívtam, és azt mondta, hogy egy céget vezet, ahol tobb terapeuta kozul választhatok majd.

De a terapeuták nevei sincsenek fent a honlapon.

Írtam a honlapon található uzenetkuldon keresztul, és ezt írta vissza az adminisztrációs vezetojuk:


Levelére reagálva tájékoztatom, hogy szakképzett pszichológusaink foglalkoznak az Ön

által leírt problémák pszichoterápiás kezelésével a budapesti rendelési helyszíneinken.

Győri rendelésünk jelenleg nem üzemel.

Amennyiben igényt tart a terápiás kezelésekre, úgy időpontot telefonon kérhet adminisztrációnk

telefonszámán.


Majd még felhívom bovebb tájékoztatásért, és, hogy o elgodad-e terápára vagy lepasszol o is egy rezidensnek vagy valaki mást ajánl.

26. life14 (válaszként erre: 23. - Guruljka)
2014. jún. 6. 17:01

Felhívtam a Pszichoszamócát, és azt mondta az asszisztensno, hogy Bagdy Emoke nem fogad betegeket, Császár Noémihez pedig már nincs szabad idopont, mert sok a páciense, és megkérte ot, hogy ne adjon már idopontot senkinek hozzá.

De elmentette a telefonszámomat, és azt mondta, hogy utánaérdeklodik, hogy melyik munkatársuk foglalkozik még ott hipnoterápiával. Nem hívott, de nem is baj, mert megnéztem a pszichológusaikat, és vagy nem ez a szakteruletuk, vagy peddig rezidensek még.

Tapasztalt pszichológushozz szeretnék menni.

Aztán írtam Császár Noéminek egy e-mailt a problémáimról, és, hogy nem tudna-e mégis fogadni.

Ezt írta vissza:


,,Termeszetesen a pszichoerapia, azon belul is a hipnoterapia lehet hatekony. Munkacsoportban dolgozom, ezert eloszor vizsgalatokat vegzunk, aztan teszink javaslatot a kezelesrol. TB finanszirozottak vagyunk. Ezert ha megfelel Onnek, kerem, keresse az asszisztensemetN Csetreki Zsofiat, akitol kerjen idopontot vizsgalatra Mezei Agneshez. Az eredmenyeket o eljuttatja hozzam, es egyutt dontunk! Ha igy megfelel, akkor a szamunk:...´´

25. life14 (válaszként erre: 24. - Orchidea71)
2014. jún. 6. 16:50

Szia!


Koszonom a segítséget.

Az a baj, hogy Három órás út lenne nekem kecskemétre utazni.

Azóta találtam kozelebb olyan helyet, ahol neurofeedback-kel foglalkoznak, csak az a baj, hogy ott is csak ezzel, és nem foglalkoznak hipnoterápiával és pszichoszomatikus betegségekkel.

Eddig csak két olyan helyet találtam, ahol mindegyik módszerrel foglalkoznak, de egyik orvos sem tudott elvállalni.

2014. jún. 2. 14:01
Kecskeméten egy jól képzett neurofeedback terapeuta dolgozik. Sok jót hallottam róla.
23. Guruljka (válaszként erre: 22. - Life14)
2014. máj. 31. 21:20

Nem tudom, mennyire foglalkozik vele...vagy hogy a publikációk mennyire a saját önálló munkái, azt nem néztem, hányadmagával együtt publikált. Engem zavar ez a Baywatch-lány külső kicsit, ez nem az empátiára hajlók külseje. Nem meggyőző az eddigi munkássága sem, bölcsészkari pszichológiával kezdődik a sor.


Dr.Bagdy Emőke viszont, ahogy olvasom, segítőkész.

Majd még keresgélek.


Gondoltam Dr.Daubner Bélára is, ő hipnózissal foglalkozott, de már idős és nem fogad betegeket. Talán a tanítványai körében lehetne keresni.

22. life14 (válaszként erre: 21. - Guruljka)
2014. máj. 31. 20:22

Én is gondolkoztam rajta is.

Én igazából nem szimpatizálok egyikukkel sem annyira.

De Dr Császár Noéminak a szakteruletei kozé tartoznak a pszichoszomatikus betegségek konkrétan, az édesanyjánál nem olvastam ilyet.

21. Guruljka (válaszként erre: 19. - Life14)
2014. máj. 31. 15:33

Nem tudom...a képe alapján nem igazán bíznám rá magamat.


Dr.Bagdy Emőkére viszont igen, mindenképpen, ha fogad!


Már csak a hosszabb tapasztalata miatt is. Szakmai alázatot is látni a fotóján, csak nézd meg a frizurákat.

20. Guruljka (válaszként erre: 18. - Life14)
2014. máj. 31. 15:27

Már az a karikatúra sem szimpatikus nekem, de az első mondatai sem. Nem is a gyógyítást helyezi előtérbe, azt talán inkább csak érdekességként hozza szóba.


Megnézem Dr. Császár Noémit.

19. life14 (válaszként erre: 17. - Guruljka)
2014. máj. 31. 15:15

Én mindenképpen Dr Császár Noémihez szeretnék elmenni.

Róla, tole tobb publikációt olvastam ebben a témában.

18. life14 (válaszként erre: 17. - Guruljka)
2014. máj. 31. 15:14

De megnéztem. És az volt szimpatikus, hogy az antidepresszánsok és nyugtatók ellen van, és az írásai, és, hogy kapcsolatban van azzal a pszichológussal, aki a paleolit táplálkozást terjeszti Magyarországon. És a lényeg volt, hogy hipnoterapeuta is legyen.

Mikor felhívtam, azt mondta, hogy végez hipnoterápiát. Elmentem hozzá, elmondtam miért jottem, a problémáimat, szinte semmit nem kérdezett. Szinte végig csak hallgatott. Mikor kérdeztem tole valamit, érdemben nem tudott válaszolni. Nem beszélt egyáltalán a betegségek lelki hátterérol sem. És mikor megkérdeztem, hogy mégis mit tanácsol, azt mondta, hogy annyit tud tanácsolni, hogy kornyezetváltozást, koltozzek el kulfoldre, pl Gorogországba, Írországba. Mikor mondtam, hogy erre nincs lehetoségem, és, hogy ezek a betegségek folyamatos kezelést igényelnek, és így sem konnyu egyutt élni veluk, csak annyit mondott, ohgy pedig szerinte ez tenne jót.

Hát, ha o megoldja, finanszírozza, akkor bárhová elutazom.

Amikor pedig rákérdeztem, hogy mikor csinálunk hipnózist, azt mondta, hogy o nem végez hipnózist, csak imaginációs technikát alkalmaz, ami annyiból állt, hogy el kellett képzelnem ulve csukott szemmel egy virágot, és arról kellett mesélnem ot percig, hogy milyennek látom.

Ritka unszimpatikus ember volt, és energia, ido- és pénzkidobás elmenni hozzá.

17. Guruljka (válaszként erre: 16. - Life14)
2014. máj. 31. 14:55

Elsőre inkább valami "show-man"-nem tűnik. Hogy jutottál el hozzá? És nem nézted meg akkor a honlapját?


Ez a Szamóca jónak látszik elsőre, de mind aránylag fiatalok. Jó lenne róluk valami referencia. Nehogy pénzkidobás legyen.

16. life14 (válaszként erre: 13. - Life14)
2014. máj. 31. 14:46

Kozben eszembe jutott a multkori pszichiáter neve, aki nem tudom, hogyan kapott diplomát, és, hogy miért írja a honlapjára, hogy hipnoterapeuta, mikor nem is csinál hipnózist, és tanácsot sem nagyon ad, csak gyógyszert. Teljesen más ember, mint, ami a honlapja alapján lejon róla.

És ezért az ujabb csalodásért utaztam tobb száz kilométert.


[link]

15. life14 (válaszként erre: 14. - Guruljka)
2014. máj. 31. 14:39

Nem ismerem, de utánanézek.

Koszi a tippeket.


Ide próbálok majd meg bejutni, most találtam:


[link]


Remélem nem mondják majd azt, hogy nincs tobb meguresedett terápiás idopont.

14. Guruljka (válaszként erre: 13. - Life14)
2014. máj. 30. 18:49

Tanácsot nem tudok adni ebben, de a könyvet, azaz az íróját jó szívvel ajánlom.


Még egy könyv, lehet, hogy ismered már, én nemrég töltöttem le, még csak nézegetem:

Amikor a test jelez. (Thomas Schäfer írta.)


Szinte érezni, hogy valami nagyon mély ok van Nálad.

13. life14 (válaszként erre: 12. - Guruljka)
2014. máj. 30. 17:18

Nem olvastam, de koszi a tippet.

Sok onismereti és hasonló konyvet, cikket olvastam már.

De úgy érzem, hogy ezek a problémák már nagyon mélyen gyokereznek, amiket egyedul nem tudok megoldani.

Probáltam már tobb mindent, de nem segített.

Most a hipnoterápában bízom és a biofeedback-ben.

Dr Fehér Gabriellához szerettem volna elmenni, de o nem tud fogadni.

Nem tudom, hol keressek megbízható, hozzáérto szakembert.

Voltam már ezzel kapcsolatban egy dokinál, de azt mondta nem foglalkozik hipnozissal, pedig a honlapján az áll, és a telefonban is azt mondta.

Valamilyen imaginációs technikát csinált, de nagy csalódás volt. Semmilyen hasznos tanácsot nem tudott adni, csak gyóygszert akart felírni.

2014. máj. 30. 16:56

Én is a lelki oldalra gondoltam először, ahogy felsoroltad a betegségeidet.


Olvastad már Louise L. Hay valamelyik könyvét? Némelyik legálisan letölthető a netről.

11. life14 (válaszként erre: 10. - Guruljka)
2014. máj. 30. 16:49

Én hiszek benne, hogy ezeknek a betegségeknek vannak lelki vetuletei is, és, hogy enélkul nem érheto el javulás.

[link]

[link]


Kérdeztem a telefonban, hogy akkor mi lenne a jó megoldás. Azt mondták, hogy semmiképp nem vállalják, mert ez nem pár hetes terápia lenne, és, hogy keressek kozelebb valakit, aki biofeedback-kel, neurofeedback-kel és pszicsoterápiával foglalkozik.

2014. máj. 30. 16:07

Értem.

Nem hiszem azért, hogy a krónikus dolgokat ezzel lehetne tényleg hatékonyan kezelni. És talán az is használna, ha 10 kezelést szállással meg tudnál oldani. Lehet, hogy a krónikus problémákra is hatna valamelyest mégis, legalábbis az elindulásban.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook