Hidegérzet hiánya (beszélgetés)
De miért kell mezítláb járni? Még nyáron is hordunk szandált, papucsot. Nem azért, mert fázik a lábunk. Lábbelinek egyéb védő szerepe is van, valamint mióta civilizálódtunk, így szokás.
Nem szaladtam le. Éppen hazafelé tartok. Amúgy családi házban lakok nem panelben.
Mint Zsákos Frodó zsák nélkül. :)))
Édes, hogy ezért leszaladtál a panelból. :))
Igen, az utcán is mezítláb vagyok. Miért? Teszek fel egy mostani képet.
Nekem mindegy. Én sosem fázok.
Azért ez már extrém. Mezítláb vagy az utcán is, hogy kell ezt elképzelni?
Mi akkor, ha melegünk van 😬 Neked meleged van? Vagy csak mindegy-érzet?
Töltöttem fel egy képet a profilomra.
Én rövidnadrágba, ujjatlan pólóba és mezítláb járok télen is. És mezítláb, félmeztelenül futok a hóban.
Ma láttam egy 6 év körüli kislányt mezítláb, tangapapucsba, vékony felsőben és nadrágban az utcán az anyjával :(
Munkába menet szoktam látni egy srácot, télen is rövid ujjú pólóban van. Mellette a barátnője/felesége "rendesen" felöltözve. Öltözzön mindenki a saját igénye szerint, ne mások kedvére :)
Én bírom a hideget is, meleget is, de azt nem, ha túlfűtenek, akkor már inkább a hideg. A legrosszabb, amikor befűtenek a buszon, villamoson.
En 20 kgval többel is mindig befagytam.:) az h a tulsuly szigetel, kamu :)
Igen, apukám volt ilyen, tèlen is sokszor csak egy rövidujjú ingben járkált :D
Ma simán, olyan rohadt meleg volt délután, ennek ellenére bundás kabátban, csizmában rohangáltak sokan. Vacsorázni voltunk, és nem bírtam megenni a kaját, annyira szakadt rólam a víz, futva hagytam el a helyiséget. MI A FENÉNEK fűtenek kinti plusz fokokban úgy, mintha Szibériában élnénk???
Köszönöm mégegyszer hogy válaszoltatok, ill. megnyugtattatok.
Engem is a hűvös helyiségek miatt legjobb esetben sóhernek néznek, és sajnálgatnak, hogy nem éri meg az a havi 10-15 e Ft (gázszámla ), hogy rámenjen az egészségem, éppen ma mondta egy ügyfél. És húznak az ismerősök, hogy meg fog a fiam betegedni, ha ílyen kevés ruhában jár. ( bár ahogy mai fiatalembereket elnézem, szinte fele rövidujjú pólóban van most is )
Látott.Itt vagyok pl. én...:) és igen,engem is mindenki hülyének néz...:)
Én láttam.Novemberben is rövidgatya, póló és max egy rövid, könnyű dzseki és dettó egy konvektoros szobában héderezek édesanyámnál míg itthon vagyok a nyitott ablaknál. Télen talán sapka ha esik a hó, de sosem fázom, CSAK HA totál fáradt vagyok. Gyerekkorom óta nem bírom ezt a kontinentális meleget, bezzeg a tengerparton koktél+csajok és napocska teljesen bejön. Mit mondjak, Skopjéban a nyári 42-46 fokos meleg elől vagy klímás szobába, vagy egy teaházba bújhatsz a zegzugos óvárosi utcákon Ohridban pedig nyakikg a tóba és este tízkor kezded a napot. Ja...leves, italok, főzelékek,stb...mindent hidegen zabálok :o) Még a sört is!
Én azért szoktam fázni, de harisnyát, akkor sem veszek fel nadrág alá...
Mi is bírjuk a hideget. A férjem nem hord dzsekit, kabátot soha. Legnagyobb hidegben is max egy pulcsit hajlandó felvenni. Télen-nyáron bakancs és térdig érő nadrág menne nála, a kedvemért veszi csak fel a hosszút, mikortól szólok neki. A kislányunk 35 hónapos, születése óta 19-20 fok van a lakásban, mert a védőnő nem engedett kevesebbet. Állandóan melegünk van. Nem sokára visszatérünk a 18 fokra otthon. Az nekünk már jó meleg. Szóval van ilyen. Mondjuk a gyereket kivéve mi kövérek vagyunk, állítólag az is nagyon szigetel, de mikor nem voltam kövér, akkor sok évig dolgoztam olyan munkahelyen, hogy télen nem tudtunk 12-13 foknál melegebbet csinálni, és nem fáztam akkor sem.
Én ma is tangapapucsban mentem el otthonról
Szerencsére nem betegek néha egy kis megfázás.
20 és 11 éves. A kisebbikkel is harc minden ruhadarab felvétele .A naggyal meg már nincs sok értelme viaskodni :) A nagy is úgy mászkál most is( mikor még hidegebb van akkor is ) hogy poló vagy vékony ing kigombolva , dzseki vékony tornacipővel :)
Köszönöm a válaszokat és a vigaszokat, de saját magamon kívül nem ismerek mást, aki ennyire nem érzékeli a hideget.
Egy időben reggelenként munkába menet én is rendszeresen láttam egy ilyen pasit.
Lehet, hogy az ismerősöd volt?:)
Ha neki így jó a közérzete és nem betegszik meg, akkor semmi gond. Ha nem is ennyire, de hidegebb idő párti vagyok én is. A nyarak borzasztóak számomra. Szörnyűlködve nézem, akik zárt ruhákban vannak nyáron. Ilyenkor is vékonyabban öltözök, mint pl. a kolléganőim. Kérdezik is sokszor, hogy nem fázok-e? Ha fáznék nyilván beöltöznék jobban.
Ne aggódj ezen.
Szerintem ez nem extrém.
Nagymamám se volt hajlandó soha fűtött szobában aludni.
Még akkor se, ha bőven -20°C volt.
Én már akkor befagytam, ha benyitottam a szobájába.
csak azért féltem, úgy megy pld egyetemre, hogy egy szál póló van rajta trikó nélkül, és vagy felveszi a széldzsekit vagy nem, 24 éves, a Tieid milyen idősek ? És ugye nem betegek ?
Bár én sem szeretem a meleget.
További ajánlott fórumok: