Hat "X"-en túl (beszélgetés)
Tulajdon képen inkább a tünetek miatt tettem be a cikket.
Én sajnos ha hasonló orvosokkal találkoznék, nem az asztalra csapnék, hanem pofán őket
Elolvastam!
Mese nincs, az asztalra kell csapni!
maradt, de nem lett olyan finom.
Ez finomabb, a múlt hétvégén ezt csináltam:
Hozzávalók:
4 tojás sárgája
12 dkg cukor
500 g mascarpone
250 ml cukrozott Meggle cukrászhab (habtejszín)
100 g babapiskóta
500 g eper
Elkészítése:
Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük.
A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra keverjük, majd beletesszük a mascarponét és kis adagokban tovább keverjük. Egy másik edényben felverjük a habtejszínt, ha nem cukrozott, akkor adunk hozzá egy kis porcukort, majd belekeverjük a mascarpone-s krémbe.
Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre hegyezzük. Nem kell eláztatni a piskótát, éppen hogy csak belemártjuk.
Erre egy újabb réteg krém kerül, majd újból a babapiskóta.
A tetejét befedjük a maradék krémmel és eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Azért nem lett a mostani olyan finom, mert a piskótát nem kellett belemártogatni semmibe, bár megpuhult, de igen piskóta ize maradt, még ugye az eredeti tiramisuban kávéba kell mártogatni, a most feltett receptbe meg megfőzött eperbe.
De különben a reszelt citromhéj finom izt ad neki :)
Azt hiszem a következő ennek a 2 receptnek a keveréke lesz, de az tuti, hogy a piskotát szárazon nem jó belerakni
Jó reggelt!
Maradt egy kicsi a poharas desszertből? Nyami!
Jó reggelt. Hát én is megmutattam magam a napnak. Szépen érik a kertben az eper. Azt hiszem ma elcsábulok és csinálok epermisut :)
3 dl tej
2 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
50 dkg eper
1 evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál nádcukor
50 dkg mascarpone
20 dkg babapiskóta
1 rúd vaníliarúd
Elkészítés
A tojássárgáját eldolgozzuk a keményítővel, majd hozzáadjuk a tejet, a felhasított vaníliarúd kikapart magjait és a cukrot. Felfőzzük és besűrítjük. Ha langyosra hűlt, belereszeljük a citrom héját, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az eper háromnegyedét apró kockákra vágjuk, a krémbe keverjük. A maradékkal díszítjük. Poharak aljára babapiskótát fektetünk, rákanalazunk az epres krémből, majd ismét babapiskóta és krém jön, a tetejére végül eper kerül. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Jó reggelt!
Én is napoztam egy kicsit, úgy, hogy közben palántáztam. (paradicsom, zeller).
Csodás, napsütis vasárnapot kívánok mindnyájatoknak!
sziasztok
isteni finom meleg volt..napoztam egy kicsit..
szép estét nektek
sziasztok
mindenkinek kellemes hétvégét kívánok
Teljesen igazad van, csak igen nehezen jött össze, hogy mind a három házaspár ráérjen. Nekünk meg csak a szerda, szombat jó, mert a többi nap unokázás van.
Vasalok egy kicsit és utána pihenek!
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Sziasztok. Most (miután tegnapelőtt befűtöttek újból) legalább kivül belül meleg van, ugyanis a nap is melegít.
Akács alaposan pihend ki magad.
Ezeket s több fős vendéglátásokat én áttettem télre, ugyanis akkor 2 napom van a főzésre, mert előtte nap meg tudom főzni azt, amit csak fel kell melegíteni, mert ki tudom tenni az erkélyre a hidegbe. Másnap csak a frissen sülteket kell megcsinálnom, meg azt a köretet, amit nem lehet melegíteni
Jó reggelt!
A mai nap a pihenésé, esetleg egy kis vasalás lesz. Jógára sem megyek el, fájnak a lábaim. Így 65 évesen sok volt 8 emberre főzni és kiszolgálni őket. ......a továbbiakban elég lesz az unokák felügyelete.
Szép, napsütis hétvégét kívánok mindnyájatoknak!
sziasztok
nagyon finoman melegít a napocska,már nagyon hiányoltam...mosás napja volt, kint szárad az erkélyen a ruha..hamar beszárad, mivel lengedezik a falevél...
akác...jó kis munka átpakolni a hűtőt, de használjátok egészséggel és sok finomságot tartalmazzon mindig...
Éva ...kitartás!- itt a meleg, hozzátok is elér hamarosan..:)
legyen további szép napotok
Jó reggelt!
Polli- A Svejk jó kis vidám darab, évadzárónak pont megfelelő!
Éva - ma jobb idő volt, talán egy kicsit átmelegedett a lakás is.
Tegnap megtörtént a vendégeskedés! Jól sikerült minden, ízlett az ebéd nekik és sétáltunk egyet a tóparton és környékén.
Ma egész más feladatunk lesz! Talán ma kiszállítják a hűtőszekrényt, amit a múlt héten vásároltunk.(a régi már elég rozoga, meg sokat fogyasztott)
sziasztok
akác...Svejk volt a darab címe...jók voltak a szereplők is, nemcsak a darab...
ma takarítás napja volt..fiamat néztem meg, régen láttam, alig 5 napja :))))
viszont nem volt rossz az idő és jót sétáltam...
legyen szép estétek..
sziasztok
végre az eső nem esik, a felhők jönnek-mennek, hideg van.
ma szinházban jártam, jó volt..ez volt az évad utolsó előadása...
mindenkinek további szép estét, vigyázzatok magatokra
Jó reggelt.
Jó munkát Akács, de vigyázz csak lassan dolgozz :)
Jó reggelt!
Délelőtt készülődök a holnapi vendégfogadásra, délután meg megyünk a kisunokára vigyázni estig.
Legyen szép napotok!
Jó reggelt!
Polli akkor nagy nap elé néztek! - elhiszem, hogy nagyon fel kell készülni rá! .....de esküvőre készülni is öröm!
Éva, a mai menü már félig kész, a szerdait még csak fejben van meg.
Csodás, meghitt Pünkösdöt kívánok mindnyájatoknak!
sziasztok
nagyon elfáradva, de nyugisan szemlélem az elkövetkezendő feladataimat.. tegnap az utolsó szükséges darabot is megvettük az unokámmal mind a kettőnknek...majd egy jót kávéztunk és traccsoltunk, nevetgéltünk, mint a rossz gyerekek..az ünnepek alatt pihenés következik...kedden színházba megyünk a barátnőmmel, utolsó bérletes előadás ez évadban..sajnos a jövőheti torna is elmarad az ünnepek miatt - ez baj! - kénytelen leszek lassan itthon pótolni, mivel jön a nyári szünidő is....pedig sokkal jobb társaságban tormázni, mint magányosan... :)
akác..jó készülődést kívánok neked, majd érezzétek magatokat jól, egymás társaságában.
Éva...Te meg pihend ki a vendéglátás fáradalmait...
a hónap utolsó hetében én családi összeröffenést tervezek...addig még az időpontot is egyeztetni kell, ki mikor ér rá.. :)
mindenkinek kellemes délutánt és további ünnepnapot kívánok...
Elhiszem, hogy elfáradtál!
A 3 házaspár vendégül látásával tartozunk, mi is voltunk náluk a lábműtétem után, de akkor nem tudtam volna vissza adni a meghívást. Erre most kerül sor! Majd túl leszek rajta.