Hat "X"-en túl (beszélgetés)
Jó reggelt!
Éva - Ti közel laktok a Dunához? Mennyire vagytok veszélyben?
nemtudom az árat, általánydijas gázom van. Nem olcsó.
De a fene tudja. Sokféle maglisztet kellett bevásárolni, akkor dobtam én is egy hátast, de a receptekben viszont 5-3 evőkanál liszt kell, szóval igy mégse olan sok.
Viszont ami húzos benne, az a tojás, mert egy kenyérkéhez is 5 db tojás kell.
De pl, ha a kolbászhoz, meg a húsokhoz epret eszel köretnek az tuti paleó:):)
Sziasztok Lányok és egy szem Fiúnk.:)
Már második napja vagyok az eltökélt étkezési móddal. Eddig nem éheztem és mindent eszem, nincs kalória számlálás. Reggeli nem hiányzik mivel már évek óta ez nincs számomra. Délben a leveském és pacalpöri (a rendes nem nagy adagom fele), 3-4 dkg kenyérrel bement, vacsi tea és egy 3-4 dkg körüli sajt darab.. Tegnap délben tojásrántotta volt, mivel nem volt időm mást készíteni. Nasit nem kívánom és ez már a legjobb út - haladás. Most már csak türelem kell, ami nagyon kicsike van, de igyekszem, hogy legyen...ígérem az egy módszert - természetesen megmondom Éva, ha szerencsésen leadom az 5 kg és azt követően még ugyan ennyit legalább le kell adjak.
akác56 légyszives a segítéssel azért módján, mert az egészséged előbbre való..gyógyulj.:)
Éva neked is kitarás :)
a pasi az adjon magára én meg már jó vagyok így....Mikulásosan vagy nagypapásan...
képtelen vagyok koplalni vagy ha fogyok is idő után visszajön...
szóval jobb ha nem foglalkozom ezzel most mi epret is eperrel esszük és gondolom igy marad vagy három hétig még ez...
de kenyér nélkül nem lennék el kolbászt nem bánom ha kolbásszal eszük...mennyibe kerül az áramdijjal együtt így egy kenyér?
Ezt olyan szépen leírtad Évikém, hogy biztos kedvet kap István a paleohoz!
A felsoroláshoz még odaírnám a cukrot, alkoholt is.
Aki fogyni szeretne, vagy esetleg cukorbeteg, gyümölcsből is minimálisat szabad fogyasztani.
(ettől az életmódtól még a vércukor értékek is javulnak)
Tőlünk nem messze nagy munka folyik! homokzsákokat töltenek legalább 200 fő- ha nem több. (civilek, katonák)
Mi is felajánlottuk segítségünket a kilakoltatásra váróknak.
Kicsit már jobban vagyok, - holnap felkeresem a bázist és segítek amit tudok. Nos, homokok lapátolni nem tudok, de szendvicseket gyártani, teát, kávét főzni stb.... igen!
Drága barátom:)
Egykorúságunkra tekintettel elárulom neked, hogy én sem fogyózok, csak áttértem ewgy másik étrendre. Úgy hívják paleó.
Húst, hússal lehet enni, szalonnát kolbásszal meg ilyesmi. (kár hogy ezeket nem eszem meg), ugyhogy csak a sült hús marad.
Amit nem lehet enni, az a tej és tejtermék és a szemes gabona:(
Na ez a nagy feladvány, mert ugye minden kenyér, meg tészta abból készül.
Ezért hát maglisztből kenyérsütésre adtam a fejem.
Meglátjuk mi sül ki belőle, mindenesetre a puffadásom elmúlt, a súlyom is szépen csökkenget, bár mondjuk tornázom is mellette, no nem megerőltetőt, csak a Norbi duci 1-et, de nekem most ott a kert helyette.
Szóval szerintem egy pasi is adjon magára, főleg amikor kopogtat a 60:)
Nagyon kiváncsi vagyok arra az egy segítségre:)
Én nem tudok (és nem is akarok) naponta 1x enni.
Reggelizni szoktam úgy fél 9 felé, ami nálam 1 szele (3 dkg)kenyér, eddig teljes kiörlésű tönkölybúza kenyeret vettem, most a paleo miatt én sütöm a kenyeret, meg rá eddig volt vaj, most az sincs, 2-3 szelet szalámi. (ez nálam pulyka ill. csirkemell sonkába merül ki)
12-fél 1 között ebédelek. Amig Norbit ettem, addig megfeleződött az ebéd, és a maradék vacsora lett, mert nála fél kg egy adag kaja.
Délután 3 után éhes vagyo, akkor vamilyen gyümölcs.
este 6-fél 7 között vacsorázok, akkor is 1 szelet kenyér vamilyen "szalámival, vagy 1 pár virsli.
Nagyon szerettem a melegszendvicset, de ugy hogy paprika és paradicson volt csak a kenyéren, meg rengeteg sajt. Hát erről (is) le kellett mondanom, de nem baj.
Ha sokáig fenn voltam, akkor 9 körül is szoktam enni 2-3 szem aszalt gyümölcsöt, főként szilvát, hogy a székletem rendbe tartsa:)
Kiváncsi leszek, hogy ezzel a paleozással mennyit fogok fogyni, egyenlőre szigorúan betartom, és az az érdekes, hogy hiába pocsék a kenyere, akkor sem nyulok a másik kenyér felé. Ugyanis a férjem nem büntetem azzal, hogy ilyen pocsék kenyeret egyen.
Jó reggelt. Remélem már jobban vagy:)
Tényleg tortúrás ez az orvoshoz járás:( most a tavasszal volt benne részem.
Hát ez olyan kicsi mennyiség, ettől biztos fogysz! ......és ezt tudod hosszú ideig tartani? Mindig csodáltam, aki nem evett reggelit meg vacsorát! Én estefelé már olyan éhes vagyok!
Tovább használom az eddigi orrcseppet, meg menta teát, bodza és hárs teát iszogatok. Talán egy picivel jobban vagyok.
Szép estét, jó éjt!
most pihenj és szedd a gyógyszert...ha süt a nap, akkor élvezd, mert az is gyógyít...reméljük hamarosan lesz csöpögtető, addig is ha nem kapsz levegőt próbáld mentolos valamivel helyettesíteni..
Amennyiben a masszázs használt, tessék járni, nem szabad abbahagyni, és próbálj relaxálni otthon legalább 1/2 órát.
Elkezdtem a fogyózást, felezem az adagokat, illetve csak a délit, mivel reggeli soha nincs, este meg nem kívánok enni, csak teát ittam..ha eredménnyel járok, akkor priviben közlöm veletek azt az egy segítséget, amit igénybe vettem. :)
Szia!
Sajnos az OMÜ-ről készült felvétel nem jó eredményt mutat. Írt fel a dr.nő antibiotikumot és olyan orrcseppet, amit a patikában állítanak össze. Több helyen is próbálkoztam, az egyik összetevője hiánycikk. (tudhatta volna a doki!!)
Reggel voltam lélekmasszázson - akkor nem éreztem semmi különöset, de most mint ha jobban lennék.....
szia...
azért kúrálgasd magad rendületlenül és pihenj a mai tortúra után. Reméljük holnap már lesz lelet és recept és azt követheti a gyógyulás.
jó éjt és gyógyulást..az eredményről azért értesíts bennünket.
Nagyon fáradtan, de végre hazaértem.
Reggel 8 óra bőrgyógy.
9 órakor már a gégészeten voltam - a sorszám elfogyott. Mentem a kórház ambulanciájára - Ho beutaló kell!
Ezek után már csak fizetős helyen fogadtak, meghallgatta a dr.nő a panaszaim, orrmelléküreg felvételre küldött - rtg. a kórházban - leletért holnap kell visszamenni, mert nincs orvos aki kiértékelje! Vissza a dr.-nőhöz, orrcseppet javasolt, gyógyszert majd holnap ír, ha látja a leletet.
A bölcsibe az unokáért ma egyedül megy a férjem, mert én már nem bírok.
Hát ennyi - dióhéjban.
Vigyázzatok magatokra, szép napot Nektek!
Köszönöm lányok! Igazán kedvesek vagytok, hogy próbáltok segíteni!
Próbálgatom a népi módszereket,de nem nagyon segítenek!
Most is felkeltem menta+bodzateát főzni, - fájdalomcsillapítót bevettem de még nem használt. Alig bírok csoszogni úgy fájnak a térdeim.
Szerintem a tavaly őszi ki nem kezelt arcüreggyulladás lesz a bűnös. Reggel időpontom van a bőrgyógy.-ra, de nem biztos, hogy el tudok menni. A fül-orr gégészetre viszont szeretnék, de addig haza sem jövök, amig el nem látnak.
Jó éjt Nektek!
Szerintem egy jó kis kúra nem ártana.
meleg - forró gyógytea, torkodat hideg vizes ruhával bebugyolálni és szárazzal átkötni...napi 3x1 kalmapirin, 1-1 evőkanál méz és 1 nap igazi fekvés. Ezt az egészet megkoronázhatja, ha még ki is izzadod magad..Láz lemegy, izületek nem gyulladnak be, és talán még szövődményed sem lesz.:(Próbáld ki, megéri..tapasztalatból mondom.
Jobbulást akác56
Bocs majd elfeledem: köszi az információt. :)
Az az igazság, hogy ugyanúgy tettem a dolgom mint előtte. Sóbarlangba jártam (még megyek is), bölcsibe mentem az unokáért, vásárolni voltam.
Hétvégére rájöttem, hogy már nem lehet úgy, mint fiatalabb koromban, mikor simán mente4m dolgozni, lábon hordtam ki az ilyen felső légúti betegségeket.
Ahogy idősödik az ember, egy jobban gyengül az immunrendszere. Legközelebb jobban vigyázok.
Teázgatok, sós-szódabikarbónás vízzel gargalizálok. Forrásban lévő vízbe dobok szódabikarbónát, sót és a gőzét belélegzem.
Tényleg menj el orvoshoz, nem biztos, hogy antibiotikumot ir fel.
Hársfa teával és mézzel próbálkoztál?
Az az igazság, hogy ilyen esetekben a hőemelkedés jó, mert a test a betolakodók ellen hőemelkedéssel védekezik. Egyáltalán fekszel egész nap? Egy jó kiizzadásos teakúra nem ártana
Jó reggelt!
Polli - csak olvastam a Reg-Enorról, de nem használtam.
A paleoról Szendi Gábor blogján olvashatsz sokat - meg könyvei is vannak.
Nekem olyan szakácskönyvem van, ami Mezei elmíra és Szendi Gábor könyve.
Már egy hete beteg vagyok - torok és légcsőgyulladás, köhögéskor mint ha kést forgatnának a mellkasomba. ....és iszonyat náthás is. Végtag fájdalmak, izomfájdalmak, hőemelkedés.
....ha holnapra nem lesz jobb, megyek a dokihoz antibiotikumért - pedig ez nagyon nem akartam.