Hat "X"-en túl (beszélgetés)
sziasztok
akác örülök, hogy jelentkeztél. Amit magadról elmondasz nem jó hír.A bél összenövést lehet megelőzni mozgással, óvatos hasi tornával. Viszont az állandó puffadás valamitól van és nem étkezi probléma.Szerintem egy gasztroenterológust keress fel, az kivizsgál és biztosan fog tudni segíteni.
Ez így nem megoldás... Légyszíves vigyázz magadra és gyógyulj.
Tegnap koncsorogtam, egy kedves ismerősömet látogattam meg, majd fiamékhoz is felmentem, elég későn értem haza. Az egész délutánom ráment. :))) Ma megkezdtem a fogyózást..
1.nap --- Reggeli: 1 főtt burgonya (só), 1 csésze joghurt
Ebéd: 2 főtt burgonya (só), 1 csésze joghurt
Vacsora: 2 csésze joghurt
A reggelit kihagytam, soha nem reggelizem. Ebédnél a joghurtba egy kis kaprot szórtam és összekevertem az egyik krumplival, a másikat natur ettem. Majd vacsira eszem a 2 pohárral, úgy hogy ízesítem majd valamivel az egyike.
Szokatlan, hogy nem vagyok jól lakva. :)))
legyen szép estétek
Sziasztok!
Továbbra sem tudok enni, 1/4 zsömle, 1szelet gépsonka, vagy 1 kanál rizs. .....ha többet eszem, pár órás fájdalom után kihányom. hasam állandóan puffadt.
Tegnap voltam sebészeten (meg hasi rtg, hasi uh, vérvétel), hasnyálmirigy gyulladásom nincs hál'Istennek. Dg: Tiphlitis (a vastagbél elejének a gyulladása, ahonnan eltávolították a féregnyúlványt) Th: Cerucál, Aktil duo
A sebész azt mondta, hogy ha elfogy az antibiotikum és nem múlik el a panaszom, akkor keressek fel egy gasztroenterológust.
A háziorvos szerint már így is marad, mert ilyen csúnya gyulladás hegesedéssel gyógyul és bélösszenövéssel jár. - remélem nem lesz igaza!
hát a fogam feltették és piszok furi,ugyanis 2 koronára 3 fogat kellett feltenni és ezt valami üveghiddal oldották meg. Kifele tök jól néz ki, de belül egy domború valami van, amit még a nyelvemnek meg kell szokni.
A "csak gyümölcs" vacsival vigyázz, mert a gyümölcsök savasak, igy attól hamar meg lehet éhezni.
sziasztok
Éva...remélem szerencsével jártál.
a diétát szerdán kezdem, természetesen beszámolok... szerintem, ha annyit elérek, hogy a vacsi csak gyümölcs vagy joghurt, akkor a fogyásom el fog indulni...na majd meglátjuk...beszámolok természetesen...
akác..vajon hogy van, gyógyul? nem jár felénk, de a fészen sem látom..
na egész délelőtt ezen törtem a fejem :) Ha ez igaz, akkor 1 kövér nő se lenne :)
3 nap -4 kiló???
irtó kiváncsi lettem
Sziasztok
Éva..az alapanyagok egész jó ötletet adnak a következő napokra majd... :)
Viszont nagy elhatározást tettem. burgonya és joghurt kúrát tartok 3 napon át..Állítólag 4 kg jelent. Na! majd elválik :)))))
további szép hétvégét
sziasztok..
legyen szép az estétek
Napos, szeles nem túl hideg az idő. Ma postán jártam, visszaküldtem a tegnap kapott csomagom. Ismételten megfogadom, hogy soha többet netten nem rendelek.
Legyen szép további napotok
sziasztok
akác...nagyon örülök, hogy javulsz, jól érzed magad..további gyógyulást...vigyázz magadra.
ma esett a hó, sok nem volt, de fagyott késő délutánra, és elkezdett csúszni.
vigyázzatok magatokra
Igen, jobban vagyok! Tegnap kiderült, hogy miért nem javulok! Mivel egy hétig nem ettem semmit, leállt a hasnyálmirigy enzimtermelése - ezért nem tudtam enni sem.
Amiláz a ch-t, a lipáz a zsírt, a proteáz a fehérjét bontja. Ezek az enzimek az epeváladékkal együtt kerülnek a patkóbélbe, ahol lúgos környezetben elkezdik emészteni az elfogyasztott ételt, majd tovahaladnak a vékonybélbe. Ezek hiányában nálam az emésztés ezen része kimaradt és emésztetlenül vitte tovább a perisztaltika.
Ahányszor ettem, annyiszor jelentkezett s fájdalom és disszkomfort érzés.Nagyon keveset tudtam enni!pl.1evőkanál rizs és már fájt is, nem tudtam többet lenyelni.
Kaptam gyógyszert, ami ezt a 3 enzimet pótolja és és a hasnyálmirigyet ösztönzi az újratermelésre. Minden étkezésnél veszek be és érzem, hogy használ.
A másik probléma is megoldódni látszik, kisebb a pocakom, csökkent a puffadás. 23.-án megyek a sebészhez - akkorra lesz kész a szövettani eredményem - majd megnézi és eldönti, hogy le kell-e szívni.
Már a közérzetem és a kedvem is jobb, talán a gyógyulás útjára léptem.
Mindnyájatoknak jó egészséget kívánok!
szép estét...borult, hideg idő van felénk..
akác!!- gyógyulsz, jobban vagy?
sziasztok
felénk is esett, de csak a kocsik teteje és ahol nem jártak fűn maradt meg.
Hidegebb van mint tegnap, de nem esik semmi, borulás az nagy.
Éva egészségetekre a finom fogásokat. További jó pihenést. :))
sziasztok
Éva...jó bulizást..
Felénk sötét van, nagyon beborult és esik az eső. Hideg ugyan nincs és a szél sem fúj. Még szerencse, hogy tegnap a járkálos dolgaimat lerendeztem.
pihenjetek jól. jó hétvégét
sziasztok
akác...csatlakozom Éva véleményéhez, tessék csak elmenni. Neked és a környezetednek is megnyugtatóbb lenne..Eleve a duzzanatnak nincs helye ott, és nehezen szivódik, ha egyáltalában ez lenne az eltünésének menete.
Éva.. vigyázz magadra.
alföldi...szerencsés vagy, idő is jó volt...most már jöhet a hó és pihenés....
Ma bolti bevásárlás volt a feladatom, valamint főztem a hétvégére.
Vigyázzatok magatokra, kellemes hétvégét
Jó reggelt.
Akács: könnyelmű vagy. Nézze csak meg az orvos.
Jó reggelt, sziasztok!
Nem mentem vissza a kórházba, mintha kicsit csökkent volna a duzzanat.
Javul az általános állapotom is, egyre többet tudok fent lenni.
Főzögetek, ma jönnek az unokák is.
Jó egészséget és kellemes hétvégét kívánok mindnyájatoknak!