Gránátalmalé 100%. Állítólag csodaszer. Szerinted? (beszélgetős fórum)
így a jó, nyugi..keresünk mindannyian.
:))
Köszi.
A piac kalandos hely. :)
Egyébként a termékek amikről beszélgettünk, megfizethető áron, és laikus szemnek tökéletes minőségben találhatóak.
csak a háttérinfókra lennék kíváncsi.
Hamar megöregszem .... tudom. :)
a választ nem tudom, nem éltem velem csak találkoztam a mindent elözönlő alkoholistával, akik nyilván nem a legminőségibb prémium vodkával itták csőlakóvá magukat, zsebükben a Pravdába csomagolt füstölt halat őrizve..
Odakinn 1988.-tól éltünk, az üzletekben nem volt más, mint pár üveg silány egyen vodka, és a magyar borok fillérekért, hisz az orosz piac remek felvevője volt a magyar gazdaságnak..
Négy évig éltem odakinn, kizárólag a diplomata ellátóban, a GUM szintén diplomata szekciójában és seftelve kaptam minőségé italokat, élelmiszert, műszaki és ruházati termékeket..viszonylag könnyű dolgom volt , a magyar képviselet vendégházában dolgoztam, háromféle pénznemben kaptam fizetést, és megvettem amire szükségünk volt a kiinti szegénységben és hiányban..
Márkás vodka ügyben okosat nem tudok mondani, Google barátunk, hátha jobban tudja..
a gyümölcslevek amiket említünk házi manufaktúrákban készülnek, ahol érdek a vásárló visszatérte...nem hiszem, hogy bevállalják a csalást,a minőség rontást..
akarom hinni, hogy ez így van..tudod, a piacon van néni a sajtra, a répára, a gyümölcsre, van néni a parikára ha jót akarsz enni..
:)
Ha évekig Moszkvában éltél, talán erre is tudod a választ.
Miért olyan olcsó a legmárkásabb vodka is odakint?
És a másik kérdés, hogy az alma, barack és hasonló levek elkészítési procedúrája vajon tiszta körülmények között zajlik?
Találtam 100%-os barack narancs, és szőlőlevet is.
Vajon azok is biztosan 100%-osak, és tiszta lehet a gyártási folyamat?
Csak azért kérdezem, mert az ukrán piacon pl láttam furcsa dolgokat.
Én is onnan hoztam.
Két fajtával találkoztam .
Ukrán, és Azerbajdzsán.
Ízre mindkettő ugyanaz, és 100 %-os. Kint azt mondták ha felbontottam tegyem hűtőbe, mert nincs benne tartósítószer és megromlik. Ez már pozitívan érintett, mert én is hallottam a soha meg nem romló sajtburgeres sztorit, meg szinte minden dugig van már tartósítószerrel.
Azt is mondták hogy semmi más nincs benne csak a gyümölcsnek a leve.
Bevizsgáltatnám kíváncsiságból, de elég borsos az ára egy ilyen vizsgálatnak. Így marad a fórumozás. :)
Én a levet úgy szoktam kifacsarni, hogy sima elektromos narancsfacsaróra rányomom a fél gránátalmát mintha egy fél narancs lenne, és kifacsarom. Kicsit szétmállik igaz, de a levét szépen leszűri.
Mondjuk az antioxidánsok leginkább a magot körülvevő hártyában vannak (nem a fehér részben, hanem az mag ehető hártyájában), ezért is nem értem, hogy miért futtatják annyira a levet, ha az egész mag sokkal gazdagabb. Ezt nevezném inkább csodaszernek:)
Ukrajnából hozzák, ismerőstől hallottam én is.. a gránátalma lévén piros gyümölcs.. vitamin, flavonoid, antioxidáns tartalma az egekben..tehát méltán fogyasztják literszámra, hozzájutni errefelé viszont macerás, s a gyümölcsből levet nyerni, na az aranyos..
a napokban egy szirupot kóstoltam - arab vagy török készítmény volt - salátára csepegtettük, isteni..
BIO készítményeket, egyéb préselményeket , tapasztalatokat kutatok...
IDD, CSAK IDD, ha hozzájutsz!
100 %-os levet próbáltam, ami nem tartalmaz tartósítószert.
Egy másik országban láttam, ahogy zsugor szám cipelték. Megkérdeztem a boltost hogy mi az, és ő mondta hogy "csodaszer". :)
Persze ezen hazáig kuncogtam, de meglepetésemre ilyen írásokba botlottam a neten is.
Kipróbáltam, én is vettem. Érdekes fanyar íze van. Napi 1 dl ajánlott.
De hogy valóban olyan nagyon jótékony lenne, azt nem tudom hogy vizsgálta valaki, vagy csak rámondják mert gyümölcs?
De akkor miért cipelhette annyi emberke.
Pedig nem is olcsó.
Szerintem a lé nem olyan hatásos, mint a friss gránátalma, mert hőkezelték, de a friss tényleg nagyon gazdag vitaminokban és öregedést gátló izékben:)
Az áfonyalé viszont, még ha hőkezelt akkor is megéri, mert az áfonyának a színezőanyagai azok amikben az ereje rejlik, és ez még a pasztörizálás alatt sem bomlik el.
A gránátalmát, ha frisshez jutsz akkor inkább azt edd, és ne dobj ki pénzt csak a lére
Remélem, mert nekem is van itthon egy üveggel próbaképp. Vettem egy üveg 100%-os feketeáfonyát, szedret és gránátalmalevet.
Még csak az áfonyánál tartok. Azt viszont ittam terhesség alatt végig.
Gránátalmát többször ettem mostanában. Kár, hogy olyan macerás kikapirgálni.
Jó 30 évig azt sem tudtam hogy létezik.
Aztán mint csodaszer találkoztam vele az interneten.
Kipróbáltam. Ízletes, de vajon tényleg szinte minden betegség megelőzésére használható?
További ajánlott fórumok:
- Hiszel a homeopátiás csodaszerekben? Én nem.. Győzz meg az ellenkezőjéről
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Borostyánlánc babáknak, állítólag megkönnyíti a fogzást. Mik a tapasztalataitok?
- Ismeri valaki azt a kávét, ami állítólag fogyaszt?
- Miben nyilvánulhat meg az a gondoskodás, amit állítólag a férfiak nagyon szeretnek, elvárnak?
- Hol lehet venni 100%-os gránátalmalevet? Gyógyszertár?