Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombás Rizslepény recept

Gombás Rizslepény recept

Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 340 kcal

A Gombás Rizslepény hozzávalói:
2 zacskó riceland konyhakész rizs (de legalább 20 dkg)
25 dkg csiperkegomba
8 dkg gomba (shiitake)
1 nagy piros húsú paprika (kaliforniai)
2 evőkanál vaj
2,5 dl tejszín
szárított provence-i fűszerkeverék
curry
4 dkg vékonyra felszeletelt bacon
4 tojás
1 darabka gyömbér
1 csokor metélőhagyma
2,5 dl tejföl

fehér bors


A Gombás Rizslepény elkészítési módja:
A riszt 5 dl forrásban lévő sós vízben, alacsony hőfokon a csomagoláson olvasható ideig főzzük. A megtisztított gombákat nagyságtól függően félbevágjuk. A kicsumázott paprikát csíkokra metéljük. Serpenyőben 1 evőkanál vajat felhevítünk, és a gombát megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel felöntve felforraljuk, majd a fűszerkeverékkel ízesítjük. A maradék vajon a paprikakockákat rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett rizst, curryvel meghinteve megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A bacont felkockázzuk. Az előkészített hozzávalókat a tojásokkal összekeverjük, és gyümölcstortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 15 percig sütjük. A meghámozott gyömbért igen apró kockákra vágjuk. A felaprított metélőhagymát 1 evőkanálnyi kivételével a tejföllel és a gyömbérrel összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A rizslepényt a félretett metélőhagymával meghintjük. A tejfölt külön tálkában kínáljuk hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombás rizslepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook