Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Forró csokoládé by Nigella recept

Forró csokoládé by Nigella recept

Elkészítési idő 10 perc

A Forró csokoládé by Nigella hozzávalói:
1 adaghoz:
3 dl tej
fél tábla jó minőségű étcsokoládé (min 70%-os)
1 ek méz
1 ek barna nádcukor
1 rúd fahéj
fél dl rum


A Forró csokoládé by Nigella elkészítési módja:
Felteszem a tejet melegedni, beleteszek a mézet,a cukrot és a fahéjat.
A csokit apró kockákra tördelem és amikor a tej kezd melegedni,beleteszem.Folyamatos kevergetés mellett olvasztom bele a tejbe.amikor a csoki elolvadt, hozzáöntöm a rumot, kicsit forralom és már kész is.Hosszú,hideg téli estékre kitűnő.


a hozzávalókat az adagok számával arányosan növeljük.A rum mennyiség ízlés szerint :)))))
A csokit ne sajnáld belőle, tényleg kell bele a fél tábla adagonként,akkor lesz igazi csokis ital!


Kategória: Italok, koktélok receptjei

A receptet beküldte: , 2008. szept. 21. 19:26
A forró csokoládé by nigella elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook