Fogászati góc (beszélgetés)
Úgy emlékszem, hogy fent is 4 tartja és lent is. Az állkapocsba fúrnak, oda ültetik be.
Hát biztosan megéri egyébként. Egy idő után már az ember agyára megy a saját fogaival való kínlódás, állandóan tömetni, fúratni...
vagy mindegyik egyesével beültetett?
És 4 darab tartja a fogsort?
Mondjuk neki az összes fogát kicserélték, nem hagytak bent saját fogat.
Hát akkor nem hiszem hogy egyhamar lesz olyanom. :D
Implantátum...ismerősnek fél évig csinálták, nem tudom, már kész van -e, de akkor 2 milliónál jártak :\ Nem akarok hazudni, hány implantátumot kapott, talán alulra és felülre is 4-4-et.
Ne is görcsölj, azért írok neked, hogy ne félj. :)
Hát azt mondják lehet a rossz fogakat örökölni. :( Ha egyszer sok pénzem lesz én is szeretnék olyat ami olyan beépített, de nem tudom hogy hívják.
Kicsit morbid ilyenekről beszélni :D De talán így lazábban veszem majd a problémát...vagyis nem fogok annyit görcsölni rajta.
Igen, be szoktak. :)Kibírható. Én már annyit jártam a fogászatra, nagyon meg se érzem. Bár egyszer annyira fájt, hogy szabályszerűen röhögőgörcsöt kaptam, néztek rám furcsán. :)
Érdekes, én a szuritól nagyon félek. Ha vért vesznek, nincs gondom, de a szuri...brrrrrr. Iszonyatosan félek tőle. Egész nyáron fogorvoshoz jártam, külön kértem, hogy szuri előtt lidokainozzanak be :D
Az igazság az, hogy nekem alapból rossz minőségű fogaim vannak, már a tejfogaim is összevissza és sárgán nőttek ki. Gondolom azért, mert anyum bagózott terhesen vagy tudomisén...szóval sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha csináltatnék fogsort. Nem kivehetőt, hidasat. Dehát a piszkos anyagiak...
Semmi baj, ha tudok válaszolok. :) Kaparászásból semmit nem éreztem mert elérzéstelenítettek (szájpadlásba, előre, stb. szurik), másnapra jól bedagadt, fájt, de kibírható a cél érdekében. Enni kicsit egy hétig nehézkes, de megoldható. Nem mindenkinek alakul ki újra, érdemes megpróbálni. :) Egy foghiánynál a két mellette lévőt leköszörülik, és erre megy a híd. Nekem nem feszül rá, ha nagyon közelről megnézed látszik hogy ott van egy kis hézag, de így én jobban tisztán tudom tartani. Vannak mindenféle kefék hozzá. Nem sértette fel az ínyemet.
Hú, basszus :( Úgy hallottam, hogy a legbrutálabb húzás az, amikor metszőfogakat húznak....
Azért hetes, mert bal fent egyest, jobb fent egyest ki kelett húzni + az egyik még érzékeny volt, hogy ne legyen baj, azt is kihúzták. :(
Hülye kérdéseim vannak, de pl. egy foghiánynál hogy néz ki a hidas pótlás? Ott a begyógyult ínyre ráfeszül a fog? Nem sérti fel?
Egyébként semmit nem éreztél sem a kaparászásból, sem a foghúzásból?
Nekem is bal fent 1es volt. Először ki szerették volna cserélni a tömést, mikor kifúrta kiürült egy csomó genny. :( Nyitva hagyta egy ideig, majd gyógysezerssel betömte. Majd elküldött a szájsebre, ott felnyitották és kaparászták (igazából fogalmam sincs mit csináltak, alfába lementem, becsuktam a szemem :)), a végén összevarrták. Pár év múlva meg kellett ismételni, végül mikor megint elkezdett fájni azt mondtam elég, lett egy 7 db-os hidam. :(
Neked hogy kezelték a fogad?
Az a baj, hogy nekem a jobb felső egyes az ominózus fog. Egy bringás baleset miatt 18 éves koromban gyökérkezelni kellett, majd kisfiam 3 hónaposan belefejelt és letört, ezért korona kellett rá. Lehet, hogy ezért próbálkoztunk hiába az újabb babával :(
Köszönöm a hozzászólásod!
A gyökér csúcsát fel kellett nyitni Neked?
Hát én nem voltam szerencsés. :( Kétszer voltam vele szájsebészeten, de ki kellett húzni.:(
Nekem is góc volt a gyökérkezelt fogamnál.
Anyagias doki azt fogja mondani, hogy húzás. (Az enyémet ketten is akarták!) DE kerestem egy orvost, aki meggyógyította.
Nekem újra gyökérkezelték. Tettek bele antibiotikumot.
Elvileg ezt csak helyileg lehet gyógyítani, tehát ha közvetlenül a fogcsatornába kerül antibiotikum. De legalább nem kell az egész szervezetet terhelni gyógyszerrel. Viszont ha szednél antibiotikumot, az meg nem is húzná le onnan a gyulladást.
Helyileg amit még használtam: chamomilla és belladonna homeopátiás szerek együtt. 3-3 golyócska. Ezüstkolloid szájban tartása, és a gyulladt foghoz folyékony C-vitamin csepegtetése.
Jobbulást!
ui: tipp csak, hogy koronát nem fognak újra felhasználni, mert lehet sokat kell fúrni a fogadból. De kérdezz meg több dokit, az állapotfelmérések általában ingyenesek! Hátha...
Röntgen leletemre azt írták, hogy a gyökérkezelt fogamnál gócszerű fellazulás látható.
Amit eddig találtam (gyógymód gyanánt), az riasztó. Létezik alternatív gyógymód, ami használ is a góc felszámolására???
Egy gyökérkezelt, porcelánkoronával ellátott fognál mekkora kiadásra lehet számítani? A 3 éves korona újból felhasználható, vagy az kuka?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok: