Fogamzásgátlás havi 1-szer! Mit tudtok erről az új módszerről? (tudásbázis)
Ilyesmiről nem hallottam. Gondolom, ha kevesebb a hormon tartalma, mint a gyógyszereknek, akkor sokkal jobb a szervezetnek, csak nem lesz meddő tőle az ember.
Mellékhatás az elején van, néhány hétig fáj, ahol berakták és kék-zöld-lila színe van, mintha jól beverted volna a kezed. De ahogy ez elmúlik, nem tudom, hogy lenne más gond.
Annyi kitét viszont van, hogy ha valaki túlsúlyos, akkor annak nem tart 3 évig, de ezt a doki meg tudja állapítani, hogy meddig fog tartani.
Plusz még egy kis macera, hogy három év múlva ki kell szedetni, mert nem oldódik föl a szervezetben.
A hüvelygyűrű ára kb annyi egy hónapra, mint egy átlagos fogamzásgátló három hónapra, szóval nem a legolcsóbb.
Hallottam már azt is olyantól, aki használja, hogy zavaró.
Viszont az Implanonról nemigen hallani rosszat, ami gond van vele, az az, hogy be kell helyezni a bőr alá és a behelyezés után kék-zöld a kar tőle, mint mikor bevered magad valahová, de ha ez eltűnik, utána nincs semmi gond. A behelyezés se fáj, mert adnak előtte érzéstelenítő injekciót.
Én olyat tudok, ami három évre szól. A neve: IMPLANON. Nekem két hét múlva fogja a doki megcsinálni. A felkarba egy tűvel betesznek egy kis rugalmas pálcikát, amiből fokozatosan jön ki a hatóanyag. Sokkal kevesebb hormon van benne, mint bármelyik másik fogamzásgátlóba, sőt, ezt még szoptatás mellett is használhatjuk! Ha valaki mégis szeretne gyereket, akkor egyszerűen elmegy a dokihoz és kiszedeti, a következő mensi után már lehet is próbálkozni a babával.
Franciaországban és Nagy-Britanniában ingyenes, Magyarországon elvileg kb 30ezer forint (jóval olcsóbb az összes fogamzásgátlótól!), de lehet, hogy otthon se kell érte fizetni. Én Skóciában élek, itt is 100 font, ahogy a neten néztem, végül mégse kellett fizetnem érte a gyógyszsertárban, támogatott.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, olvassatok utána.
A legtöbbeknek a három év alatt még női problémája sincs, teljesen elmarad a havi baj. Nem felejti el az ember beszedni esténként, nem szakad el, mint az óvszer, egyszerűen tökéletes.
Na... irtam egy emailt annak a cégnek aki reklámozza. Mostanra válaszoltak.
A termék, egy hüvelygyűrű, mely egy hónapig nyujt védelmet, pontosan ugyan olyan elven mködik mint a gyógyszer csak ezt nem kell minden nap szedni, hanem havonta egyszer kell feltenni a hüvelybe. Egyébmint, kevesebb hormontartalma van mint a legmodernebb gyogyszernek.
Én még nem hallottam, de szerintem biztosan van káros hatása, nekem olyan 'rosszul' hangzik.
Mi a férjemmel a Pharmatex kúpot használjuk, bevált, bár kicsit kellemetlen a szaga...