Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Esküvő 2009-ben fórum

Esküvő 2009-ben (beszélgetés)

❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯
906. renibaba25 (válaszként erre: 903. - Veronika27)
2009. febr. 10. 13:49

ti nagyon ügyesek vagytok

mi úgy tervezzük hogy áprilisban osztjuk ki a meghivókat, az szerintünk még belefér június 13-a az időpontunk, mit szoltok?

905. Veronika27 (válaszként erre: 904. - Renibaba25)
2009. febr. 10. 13:48

Mire gondolsz? Valami ajzószeresre?:D

Mi nem tartjuk a Valentin napot. Ha azt nézem, Szlovéniában a névnapot se tartják, csak a születésnapot.

2009. febr. 10. 13:47

csajok, valami jó Valentinapi ötlete van valakinek? ki mit talált ki? nálunk az a nagy helyzet hogy a párom pénteken elutazik és csak szombaton valamikor este érkezik haza, úgyhogy valami éterembe menős fix programot nem igazán tudnánk beszrevezni, marad az itthoni meglepi vacsora:) plusz egy kis extra:)

valami jó kis vőlegénycsábitó recepteitek nincsenek?

2009. febr. 10. 13:45
Én ma szétvittem a meghívók nagyját, kb. 5 db van még meg amiket postára kell adni.
902. cukoj
2009. febr. 10. 12:15
...meghívóra...:)
901. cukoj (válaszként erre: 900. - Renibaba25)
2009. febr. 10. 12:13

Úgy csináltam, hogy a tetejüket egy csikban ragasztottam össze, azaz a díszcsík tetejére ragasztottam egy csík ragasztót, és a két középpontot összeillesztve ráragasztottam a eghívóra. Ennyi. De nem sokára elkezdjük készíteni őket, és akkor fényképezek közben, és úgy biztos tiszta lesz minden:)

Majd felteszem, csak most nem tudom fejből:)

900. renibaba25 (válaszként erre: 899. - Cukoj)
2009. febr. 10. 09:43

Nagyon szépen köszönöm Cukoj, amint lesz egy kis időm beszaladok egy hobbyboltba, hogy lássam mi a kinálat. ja egy kérdés, lehet hogy én vagyok túl értetlen de lenne egy kérdésem a diszcsikot teljes hosszában odaragasztottad az A5-os lapra, vagy csak egy pontban?

az általad kreált idézetet nem teszed föl, én személy szerint kiváncsi vagyok...

egyébként mifelén szerencsére a "boritékolás" a szokás és nem az ajándékozás

899. cukoj
2009. febr. 9. 20:53

renibaba és akit esetleg érdekel!

Szóval, a meghívó...

A legfontosabb a papír kiválasztása. A te esetedben fehérlegyen szerintem, és minden féle képen olyan, ami könnyedén, törés mentesen felcsavarható. Pl.: pausz, vagy sima, vékony levélpapír, stb... Fontos, hogy mindenből vegyél 1-1, és otthon próbálgasd, melyik a legjobb. Tekergesd, csavargasd, stb... Így könnyedén meg fogod látni, hogy melyik a legalkalmasabb.

A csík legyen arany színű, szerintem. És fontos, hogy ez is olyan papír legyen, ami könnyen tekerhető.

A legideálisabb méret szerintem, ha a fehéret, ketté vágjátok (legegyszerűbb, ha fém vonalzó mentén, sniccerrel, szépen végig vágod, vagy vágógéppel vágod ketté), azaz A5-ös lesz az alap. Erre kerül a szöveg. Ezt mág gépen ti szerkeszthetitek, hogy milyen a betűtípus, stb... Szerintem jól néz ki pl:: az óarany fekete árnyékkal, vagy ilyesmi.

A csík, pedig egy A4-es papírt keresztben 3 egyenlő részre vágsz, hasonló módon, sniccerrel vagy géppel.

Tehát 1 fehér lapból 2 meghívó, ill. 1 arany lapból 3 díszscsík lesz.

Miután megvan a nyomtatás, és a szabás:

Beméred a megvívó külső oldalán, és a díszcsíkon is a középpontot. És két oldalú ragasztó szalaggal (dekor boltokban lehet kapni)egymáshoz ragasztod, a középpontoknál pontosan egymáshoz illesztve. Ez lesza teteje.

Az alját nem szabad oda rögzíteni, mert akkor nem lehet, majd össze tekerni.

Majd óvatosan, engedve, hogy a papírok saját maguktól csússzanak, összetekered. Én az aljától kezdtem, ez a dekoratívabb.

Maj az általad választott, zsinórral, bőrszíjjal, dróttal, stb átkötöd.

Díszítheted gyöngyel, strasszkővel, stb...

Hát kb. ennyi.

Tipp. pl.: nekünk a díszcsík belső oldalán, hogyne legyen olyan csupasz, lesz egy versike, amiben finoman tudatjuk, hogy nem kérünk evőeszközt, és étkészletet:) Én írtam:)

Ez azért kell, mert a párom családja, ajándékos, az enyém menyasszonytáncos. Nálunk meg nem lesz ajándékozás, és a menyasszonytánc pusziért fog menni. A pénzt pedig borítékban adhatja mindenki, amennyit gondol.

Ennyi:)

Remélem hasznosítható.

Ha van kérdés, csak írjatok.

898. cukoj (válaszként erre: 894. - 6f4d0d160f)
2009. febr. 9. 20:36

hát, akkor tényleg nehéz a döntés:( Vigyél magaddal több embert, anxuka, húg, stb...

Csak sikerül eldönteni:)

De minden féle képen azt válaszd, amelyikben jól érzed magadat:)

897. Veronika27 (válaszként erre: 894. - 6f4d0d160f)
2009. febr. 9. 19:50
A -né nekem sem tetszik, de szerencsére külföldieknél nincs is ez a variáció :) Csak a vezetéknevem nem tudják kimondani meg mást is jelent :D Szóval ezért maradt a vőlegényem neve. De ha magyar lenne ő is, akkor megtartottam volna a saját nevem.
896. Veronika27 (válaszként erre: 895. - F65231edcb)
2009. febr. 9. 19:47
Az jó, mert én az utolsó vagyok :D:D
2009. febr. 9. 18:44

nálunk azonos a vezetéknév, és viszonylag ritka.

szóval nem Horváth-ok vagy Kiss-ek, vagy Nagy-ok vagyunk:)))))))))))

894. 6f4d0d160f (válaszként erre: 892. - Cukoj)
2009. febr. 9. 18:20

sajnos mindkettő jól áll, már próbáltam őket.:) ezért nehéz a döntés.

Hát a névvel én úgy vagyok, hogy először nem akartam. az én nevemből csak egy van,a mi családunk, ezt nem akartam eldobni. A -NÉ nem igazán tetszik. Azt mondtam a páromnak, hogy minden maradjon úgy, ahogy most van,. Erre szegény teljesen megleődött, hogy akkor nincs sok értelme meg blabla... Rájöttem, hogy tök jó, hoy neki ez ilyen fontos, úgyhohgy valahogy átveszem a nevét, de még nem tudom hogyan.

Ja, azt mondja, ha azonos a vezetéknevünk, olyan mintha tesók lennénk :D (pf)

Ha kötőjeles, az sem tetszik neki... Szóval marad a NÉ verzió, szerintem papíron az leszek, amúgy meg nem fogom használni, nem így fogok bemutatkozni, az biztos...:)

893. Veronika27 (válaszként erre: 890. - Renibaba25)
2009. febr. 9. 17:16
Ez bonyolult, pl. nem tudom, hogy külföldre ideiglenes lakcímre kiküldik-e a személyi igazolványt, vagy csak belföldre állandó lakcímre. Mert páromnak az esküvő után 1 hét szabija van, amikor vagy megyünk nászútra, vagy visszamegyünk Szlovéniába, és én nem tudom megvárni, hogy kiküldjék, mert azt hiszem 2 hét szokott lenni.
892. cukoj
2009. febr. 9. 16:39

ladybird84, szerintem az 1.-es szebb, de úgy is az dönt majd, hogy melyik hogy áll. Én egy olyan ruha mellett döntöttem, amit észre se vettem, és kép alapján azt mondtam, hog ronda:)

Lehet, hogy egyik sem fog jól állni, a kettő közül, de lehet, hogy találsz egy olyat, ami úgy fog állni, mintha rád öntötték volna.

De az is lehet, hogy a 2.-es fog jól állni.

Szóval szerintem várd ki nyugiba a próbát, most látatlanban úgy sem tudsz dönteni:)

2009. febr. 9. 13:28
bocsi az elirásokért gyorsan gépelek, és felcserélem a betűket:)
890. renibaba25 (válaszként erre: 889. - Veronika27)
2009. febr. 9. 13:27

na a néválasztás az engem nagyon fel tud húzni, nálunk nagyon hülyén van kialakitva a törvény nincs sok váalszási lehetőség én azt szeretném hogy a párom vezeték neve mellé kötőjellel legyen az enyém, de a román törvények ezt csak akkor hadják ha a férj is ugyan igy tesz... ez viszont nem igazán jó ötlet mert a párom hát hoyg ism ondjam eléggé ismert,

na szóval nem lehet hogy csak én vegyem fel az ő nevét úgy hogy a sajátomat meghadja, tehát több mint valószinú hogy maradok a saját nevemnél és annyi. és talán utólag névváltoztatási kéréssel mellé csatolhatom majd az ó nevét.

ha nem akkor a papirko terén sincs semmi macera, minden marad a régi, csak lesz egy plusz papirunk a házassági papir.

egyébként szerintem a házasságkötés után x időn belül kell csak kicserélni a pipirokat, ha anászút az egy hónapon belül van akkor még a régi papirjaid ok-ak

2009. febr. 9. 12:48

Tenerife biztos szép:) Mondjuk nekem ami külföld, az mindig jöhet:)

Én is Miskolctapolcát javasolnám, esetleg ha szerettek fürcsizni nagyon, akkor valamelyik aquaparkot. Hévíz is népszerű meg Kehidakustány.

Én is nézegetem a nászutakat, sajnos a páromnak nem lesz sok szabija az esküvő után, így csak pár naposra tudnánk menni, de én mindenféleképpen külföldre szeretnék, Horvátországba vagy Montenegroba tengerpartra, ámbár az május elején még hideg lehet.

Lányok, a házasságkötés utáni névváltoztatásos dolog hogy van? Tudom, hogy az anyakönyvi kivonatot kell bevinni, arra lennék kíváncsi, hogy pl. ha megyünk nászútra, akkor határátlépésnél elég-e az a papír, amit ideiglenes személyi igazolvány nevén adnak ki, míg meg nem jön az új?

888. Veronika27 (válaszként erre: 883. - Renibaba25)
2009. febr. 9. 12:35
Ezekre csak professzionális termékeket tudok! Test az már macerásabb, mert vastagabb a bőr, szerintem házi cuccokkal nem igazán érsz el hatást. Írok neked privit, hogy minek nézz utána, hogy lehet-e nálatok kapni.
2009. febr. 9. 12:23
Miskolctapolca, Lilafüred?
886. 6f4d0d160f (válaszként erre: 884. - Renibaba25)
2009. febr. 9. 11:48
Hú, az jól hangzik még nem jártam ott, de a mamám igen, és nagyon tetszett nekik. Mi belföldre megyünk wellnesselni, de még nem tudjuk hova. Ha van ötlet, vagy tipp, szívesen veszem.
885. 6f4d0d160f (válaszként erre: 882. - Renibaba25)
2009. febr. 9. 11:46
köszi, azt hiszem én is az 1. felé hajlok. Igaziból az hófehér. a 2. törtfehér.
2009. febr. 9. 11:42
Csütörötkön megyünk befizetni a nászutat:) végül Tenerife mellett döntöttünk, mit szoltok hozzá? volt már valamlykőtök ott?
883. renibaba25 (válaszként erre: 867. - Veronika27)
2009. febr. 9. 10:19

Veronika köszi az újabb tippeket. lhet hogy halucinálok - habár már többen megjegyezték, hogy egyre szebb a bőrőm- még véletlenül sincs rajta egy attanás sem, pedig a tavaly nagy gondjaim voltak velük hormonzavar miatt- és az utobbi időben a helyükön hagyott pirosas foltok is eltüntek. szereintem ennek csak egy magyarázata lehet, a bőröm meghálálha, ha odafigyelek rá, és ujabban nem minden féle üzleti kütyüvel hanem házi praktikákkal kényztetem: uborka pakloás, almás tojásos pakolás, Veronika javaslatai.

mindenkinek ajánlani tudom, akinek nem 100%os a bőre, hogy próbáljon ki valami otthoni pakolást.

egyébként a test többi részére miket lehetne használni még (narancsbőr, hizási- fogyási csikokra)

882. renibaba25 (válaszként erre: 870. - 6f4d0d160f)
2009. febr. 9. 10:10
Ladybird84, ha szavazásra szólitasz fel a feltett ruháid kapcsán, akkor én az I.-re szavazok, nekem jobba bejön, főle gazért mert a másodiknak az alsó részét túl habos- babosnak látom:) a cipőd tök jó, csini a sarka és a bokapánt miatt még tartja is majd jól a lábat
881. Veronika27 (válaszként erre: 878. - 6f4d0d160f)
2009. febr. 8. 22:45
Igen.
880. 6f4d0d160f (válaszként erre: 879. - Csvike)
2009. febr. 8. 21:48
köszi!
879. csvike (válaszként erre: 870. - 6f4d0d160f)
2009. febr. 8. 21:46

Szia!

Nekem is az 1. ruha tetszik jobban. Talán azért, mert ez a stílus nekem nagyon bejön, és az enyém is hasonló lesz. :)

878. 6f4d0d160f (válaszként erre: 877. - Veronika27)
2009. febr. 8. 21:44
köszi! szóval a fodros?
877. Veronika27 (válaszként erre: 870. - 6f4d0d160f)
2009. febr. 8. 21:40
Nehéz a döntés valóban, de nekem is ez az újabb ruha tetszik jobban, amit most tettél fel.
❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook