Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi ízek- Lestyános leves (ciorba) recept

Erdélyi ízek- Lestyános leves (ciorba) recept

Az Erdélyi ízek- Lestyános leves (ciorba) hozzávalói:
40-50 dkg marhahús
sárgarépa
zeller
petrezselyem
karalábé
burgonya
zöldbab
zöldborsó
karfiol
egy-két paprika és paradicsom
hagyma

citromlé vagy citromsó
lestyán.


Az Erdélyi ízek- Lestyános leves (ciorba) elkészítési módja:
A marhahúst kockákra vágjuk, egy fazékban félig megfőzzük és hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és sót, puhára főzzük és a végén izlés szerint savanyítjuk, az apróra vágott lestyánt is beletesszük (kb. fél kiskanál) A marhahúst húsgombócokkal is helyettesíthetjük

Ha bizonyos zöldségeket nem szeretünk ki is hagyhatjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az erdélyi ízek- lestyános leves (ciorba) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook