Epres torta recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Epres torta hozzávalói:
8 tojásból kisütött piskótalap ( 8 tojás, 35 dkg cukor, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor és egy késhegynyi szódabikarbóna hogy szépen feljöjjön a tészta)
-2 csomag eper ízű puding ( 7 dl tejjel kell kifőzni)
-1 db 25 dkg-os RAMA kocka
-1kg földieper
-1 csomag tortazselé


Az Epres torta elkészítési módja:
Piskóta: a 8 tojást szétválasztjuk sárgájára és fehérjére külön-külön tálba, a sárgáját kikeverjük először a cukorral,a sütőporral és a szódabikarbónával, majd adjunk hozzá 8 evőkanál vizet és keverjük el benne a lisztet apránként. A kemény habbá vert tojásfehérjét is keverjük hozzá a tésztához, de csak óvatosan hogy ne törjön. Előmelegített sütőben készre sütjük! A kész piskótalapot kettévágjuk és megkenjük a pudinggal. ( a pudingot 7 dl tejjel kifőzzük, hadjuk kihűlni és ha már kihűlt, akkor keverjük simára a Rama kockával és 15 dkg porcukorral, és adjuk hozzá a 45 dkg epret) Hagyjunk ki a krémből kb 4 púpos evőkanálnyit a díszítéshez! A krémet rákenjük kívülről a tésztára és rátesszük felszeletelve a maradék epret, majd leöntjük tortazselével! Jóétvágyat kívánok!!!

Tű próba a tésztánál!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook