Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Eperkrémes labdácska fahéjsziruppal recept

Eperkrémes labdácska fahéjsziruppal recept

Az Eperkrémes labdácska fahéjsziruppal hozzávalói:
A tésztához:
45 dkg liszt
2 dl langyos tej
6 evőkanál cukor
3 dkg élesztő
csipet só
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
2 csomag epres pudingpor
8 dl tej
cukor
A sziruphoz:
6 evőkanál víz
6 evőkanál cukor
2 evőkanál fahéj


Az Eperkrémes labdácska fahéjsziruppal elkészítési módja:
Az élesztőt pici cukorral a tejben elmorzsolva felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összedagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezalatt megfőzzük pudingot. A megkelt tésztát 4 részre vágjuk, majd henger alakúra sodorjuk, és 6 részre vágjuk. A darabokból gombócokat formálunk, és sütőpapíros tepsire tesszük, majd hideg sütőbe toljuk, bekapcsoljuk a sütőt, és nagy lángon sütjük pirosra. Mikor kész, nagylyukú fecskendővel pudingot fecskendezünk tölteléknek a sütikbe. A szirupot felfőzzük, majd a sütire locsoljuk. Megszórhatjuk porcukorral is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eperkrémes labdácska fahéjsziruppal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook