Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Enyhe értelmi fogyatékosság fórum

Enyhe értelmi fogyatékosság (beszélgetős fórum)


2020. márc. 2. 17:28
Sziasztok!! A kislányom 5 éves beszélni beszél csak sokszor nem lehet érteni!! Mindent megért!! El vittük fejlesztore ott azt mondták 50% ban fogyatékos!! De ez nekem felfoghatatlan és szerintem hülyeség!! Tudnátok segíteni??
2013. nov. 19. 06:02
Elég laza a megítélés. Egy vesebeteg, rossz szociális helyzetű gyermek általánosban végig könnyített anyagot tanult. Enyhe értelmi fogyatékosnak vették alapból. Most középiskolás, anyja harcolt a megkülönböztetés ellen. S igaza lett. Jobban tanul, mint általánosban a könnyítettet.
2013. nov. 16. 09:02

Nem véletlenül vannak erre speciális vizsgálati helyek (és most nem a szakértőire vagy a nevelési tanácsadóra gondolok)


Lisa, ha felmész az aosz honlapjára ott pl fent vanak az autizmus legjellemzőbb tünetei. még ott is le van írva, hogy ha egy gyerekre egy vagy két dolog jellemző akkor az maximum autisztikus...de ha már másfél évesen ismerte a betüket, lehet nem árt megnézetni (még az ovinak-sulinak sem kell tudnia ha te magán úton viszed)

Ők biztosra megfogják mondani, hogy van-e gond. És ha nincs, akkor valóban szakértők által leírt papírt nyomhatsz az orvos és az óvónő orra alá,hogy te megnézted nem az.

Ha viszont tényleg gond van és nem viszed el és a gyermeked majd (az túlzottan elzérő fejlődése miatt a normál tanmenetben) falakba ütközik, akkor sokszor már sokkal nehezebb kapkodni, hogy "jaj mit tegyek"... már csak azért is mert egy enyheautizmusnál lehet hogy más az út,de ha jól tudtok haladni,segíteni ugyan oda juthat mint a "normál gyerek"... vagy előbbre.


Molka! Feltételezem, hogy az enyhe értelmi fogyatékosságot is lehet korai szűrésen szűrni...de ne a nevtanba menjetek!!!! Legalábbis ne első körre. Rengeteg terápia van. Rengeteg félénk bizonytalan gyerek. És rengeteg olyan normál fejlődésű de gyengébb képességű gyerek akiknek a megfelelő tanár választás is elég lett volna, mert lehet h az erőltetett tanmenetet nem bírják. Én inkább szűrásre vinném a gyerekem, hogy mielőbb tudjak segíteni is. Le lehet hogy iskolára le is kerülne az sni kód...ha tényleg csak gyengébb képességű.


Tündi! Ha nem bízol a szakértői bizottség vizsgálatába kérjél máshol új vizsgálatot. Viszont ha látványosan jót tesz neki az új tanmenete, leget hogy van benne némi igazság. Csak lehet hogy kapsz még mankót, hogy mivel segíthetsz még neki.


Annál nehezebb nincs mint amikor a gyerekére azt mondják az embernek, hogy "valami baja van". Hiszen nektek ő tökéletes, pontosan úgy ahogy van. Én tudom, ismerem az érzést. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy akkor szeretem a legjobban a gyerekemet, ha ezeket a dolgokat kizárom a világomból... hanem akkor ha kizáratom mint lehetőséget. És ha nem sikerül akkor az ő útjához alkalmazkodva próbálok a legjobban szeretni olyannak amilyen. Mert lehet hogy a világnak nem,de nekem így tökéletes

2013. nov. 15. 15:13

Na, remélem mi nem járunk így, és nem fogják rásütni a gyerekre. De az én fiamat a minap elvittem egy ortopédorvoshoz a lúdtalpa miatt. A doki elég hangos természet, a gyerek meg nem túl kommunikatív, főleg nem idegenekkel. Amikor a doktornő igen hangosan és közel hozzá beszélt neki, a gyerek becsukta a szemét (ő nincs ott), mire az orvos finoman célzott, hogy itt "gond" van, és irány a pszichológus.(mert ugye mi az, hogy pont ő vele nem áll szóba egy négyéves?!)És egy óvónőtől is volt már hasonló vélemény, pedig a gyereknek semmi baja nincs.

Ezt csak azért meséltem el, hogy lássátok, mennyire egyszerű az orvosok gondolkodása. Ha egy gyermek egy kicsit is kilóg a sorból, az már kapásból "nem normális", fogyatékos, vagy autista-utóbbi most nagy divat lett.

Nem gondolom, hogy a gyerekeknek egyformán kell fejlődniük. Az én fiam valóban másképp fejlődik, és akkor mi van? Más gyerek meg nem ismerte az ABC-t oda vissza, meg a betűket, számokat alig másfél évesen. Egyszerűen nem vagyunk egyformák.

2013. nov. 13. 22:43

Szia! Nekem a fiam ”értelmi fogyatékos”-nak van nyilvánítva.

Pedig nem az.

A fiam 6 éves volt amikor kértem az oviba az iskola alkalmatossági vizsgálatot, mert szerintem még nem volt érett a suli kezdésre. Elvittem Győrbe a vizsgálatra és megállapitották, hogy SN (saját nevelésű) lett a fiam. Így maradt nagycsoportba megint. Hetente hordtam fejlesztésre, hogy javuljon. Aztán tavaly iskolás lett, de nagyon nehezen ment a suli. Idén iskola vége előtt az iskola kérte az újbóli alkalmatóssági vizsgálatot. A fiam meg csinált az 1.osztályosok feladatait. Így mehetett 2. osztályba. Na, de nem rendes könyvei vannak, hanem gyengített tanmenetje van. A többiek már nagyobb összeadást, kivonást tanulnak, de az én fiam még mindig a 20-ad számrendbe ad ösdze és von ki. Az osztályba 4 kisfiú van aki ilyen SN gyerek. A múlt héten mwg kaptam a papírt, hogy a fiam ”értelmi fogyatékos” és integrált nevelt ként tanítható.

A fiam nagyon lassú, többször kell neki elmondani, hogx mi a feladat.

Nem értek egyet az értelmi fogyatékos meg nevezéssel, mert szerintem a fiam nem az, de most, hogy könnyített tanmenetje van azóta tanul a fiam. Számol, ír és olvas.

2013. nov. 13. 22:26

Érdekelne, hogy van-e itt olyan anyuka, akinek tanulásban akadályozott a gyereke, illetve olyan, akiről azt mondták hogy az lesz, és még sincs semmi baja.


Érdekel, hogy mikor, ki vette észre hogy valami nincs rendben?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook