Elveszett anyakönyvi kivonat pótlása mennyibe kerül? (tudásbázis)
Nekem nem rég be kellett szereznem, mert elkevertem az eredetit. Én a 4. kerületben születem, így bementem az önkormányzathoz és az anyakönyvi osztályon kb. 2 perc alatt kiadták. Elővették azt a nagy anyakönyvet, kikerestek belőle, majd kinyomtatták. Nem került semmibe.
Igen, és A4 méretű.
Ezelőtt pár évvel,ovis,iskolai beiratáshoz ingyen adták ki .
Egyéb eset 2000..
Most mi van nem tudom,de sokat nem változhatott...
:)
akkor csak kérik valahova..tehát akkor a házasságkötéshez például. Én nem mentem férjhez,ezért is írtam,mióta az eszemet tudom,nem rémlik,hogy kérték volna az enyémet tőlem.
Igen a gyerek az más,az övét oviba,suliba,és melóhelyhez kérték már.
Tényleg ovihoz, sulihoz is kellett, mármint a gyereké.
Arra nem emlékszem, hogy gimiben vagy egyetemen tőlem kérték-e.
Házasságkötéshez kérték tőlünk, 3 éve.
Nem is értettem, mert itt születtem, itt lettem anyakönyvezve, tehát nekik is megvan, mégis kérték. Mindegy nálam volt, fel voltam készülve, férjemnek is összeszedtem a születésiét, a házasságiát meg a válását.
Ha már kibuliztam, hogy elvegyen nehogy ezen megakadjon a folyamat.
Tőlem kérték, amikor bizonyítványt írtak egy vizsgához. Akkor sem volt meg, mert anyu magával vitte a kárpótlási ügyek intézéséhez, és kiderült, hogy véletlenül ott maradt a hivatalban. Egy év múlva küldték vissza postán. Közben, mivel nekem kellett volna a bizonyítványomhoz, elfogadták a házasságkötésit is.
Arról nagy ügyesen lemásolták a nevem és hozzá férjem születési adatát.
Úgyhogy ha most nevet változtatnék, senki sem mondaná meg, hogy ez a tanfolyami bizonyítvány enyém.
:D
Érdekes, mert azon a néhány eseten kívül, amikor az irataim pakolászom, nem is kellett nekem még sehova. Velem együtt öregszik a papírom is. :)
Hát akkor én így jártam... poén az, hogy utána nem sokkal előkerült a régi kivonat. Fiókban valahogy belekeveredett egy fényképalbumba. :DD
Tanulság: először ott keresd, ahol utoljára keresnéd.
További ajánlott fórumok:
- Születési anyakönyvi kivonat Bírósági bekérése
- Születési anyakönyvi kivonat pótlása, hol?
- Illetékmentes- vagy köteles, ha az anyakönyvi kivonat pótlását házasságkötés céljából kérjük?
- Születési anyakönyvi kivonat pótlásához milyen dokumentum szükséges? Intézett valaki mostanában?
- Az Anyakönyvi kivonat pótlását még mindig az anyakönyvi hivatalok intézik?
- Születési anyakönyvi kivonat pótlását hol lehet igényeli és mennyibe kerül?