Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Első szülinapi torta fórum

Első szülinapi torta (beszélgetés)

Figyelem! Ez a fórum összevonásra került, így ezen a linken folytatódik:
1 éves babának szülinapi torta receptet keresek.

2010. jan. 22. 21:15

Nem is rossz ötlet a répatorta, a kislányom úgyis imádja a répát:-)

Mi már natúr joghurtot és sajtot, túrót ettünk, de a védőnő azt mondta, hogy ezek kevésbé allergizálnak, mint pl a tejföl tejszín... Hogy miért, azt nem tudom... Eddig nem láttam rajta semmi különöset, ami étel allergiára utalna.

11. gatto4 (válaszként erre: 9. - Krisztukam)
2010. jan. 22. 10:07
Nálunk is ez a helyzet, tejtermékeket sem tudtuk még elkezdeni, most 10 hós a kisfiam, ha szerencsések vagyunk elnövi...
10. culko
2010. jan. 21. 16:22

nem kipróbált találtam:

Tej- és tojásmentes répatorta

Hozzávalók: 25 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű is), 1,5 dl víz, 5 dkg Liga margarin, 25 dkg nyers, reszelt répa, 10 dkg cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 1 narancs vagy citrom héja.

Elkészítés: A cukrot a margarinnal kikeverjük, hozzáadjuk lisztet, a vizet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Utoljára keverjük hozzá a répát, amiből előtte kicsit kinyomkodjuk a levét. Nem kell meglepődni, elég sűrű masszát kapunk. Zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és 200-220 fokon sütjük 25-30 percig. Ha teljes kiőrlésű lisztet használunk, 2 dl víz kell hozzá, mert az több nedvességet vesz fel.

2010. jan. 21. 15:24
Én is adnám neki, de nálunk a családban előfordult tej- és tojás allergia, ezért óvatosabb vagyok.
8. gatto4 (válaszként erre: 6. - Krisztukam)
2010. jan. 21. 08:11
Tejszín tudtommal csak 24 hós kortól adható!
7. f06aab7466 (válaszként erre: 6. - Krisztukam)
2010. jan. 20. 22:11
Az én lányom egy éves kora óta kap rendes tejet és tojást is.. Tök egészséges, erős és gyönyörű:)
2010. jan. 20. 21:54
Még egy kérdés: növényi tej, tejszín már adható 10-12 hónapos gyereknek?
2010. jan. 20. 21:52
Köszi az ötleteket. Igyekszem kreatívkodni, de valahogy eddig egyik sem az igazi...
2010. jan. 20. 21:34

Első szülinapi torta (tej- és tojásmentes)

Hozzávalók:

50 dkg liszt

10 dkg margarin (tejmentes; pl. Liga)

1 csomag porélesztő

3-4 evőkanál cukor

kb. 4-5 dl víz

csipet só

búzadara

A töltelék: 4-5 db alma

Az élesztőt kis cukorral és liszttel fél csésze langyos vízben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, sót és annyi langyos vizet, hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen fél órát kelesztjük.

Az almákat lereszelünk, lecsöpögtetjük, esetleg kis cukorral ízesítjük.

A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, ráterítjük az almát, megszórjuk búzadarával és feltekerjük.

Kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk és szorosan egymás mellé tesszük a tortaformába.

Hideg sütőbe tesszük és 180-200 fokon megsütjük.

forrás és további jó dolgok itt:

[link]

2010. jan. 20. 21:30

Hozzávalók (egy 20 cm-es tortaformához)

Tojásmentes piskótához:

2,5 dl 100%-os almalé

12 dkg cukor½ citrom héja és leve

1 cs. Vanilincukor

25 dkg liszt

1 csomag sütőpor

Tölteléknek, meg krémnek.. akármi:) Tessék kreatívnak lenni :P :)))

csipet só

1 mokkáskanál szódabikarbóna

6 evőkanál étolaj

2010. jan. 20. 21:27
Nagyon jó, hogy indítottál egy ilyet, erre én is vevő lennék, az én kisfiam is márciusban lesz egy éves és ötletgyűjtenék én is...
2010. jan. 20. 21:26

Sziasztok!

Kislányom márciusban lesz egy éves, és szeretnék egy finom, de tej és tojásmentes tortát sütni neki. Bármilyen ötletre vevő vagyok, kérlek segítsetek.

Előre is köszönöm!

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook