Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Édesanyám sárgabarack lekvárja recept

Édesanyám sárgabarack lekvárja recept

Az Édesanyám sárgabarack lekvárja hozzávalói:
5 kg befőzni való barack
2, 5 kg cukor (attól függően, milyen édes a barack)
tartósítószer


Az Édesanyám sárgabarack lekvárja elkészítési módja:
A jól megmosott és kimagozott sárgabarackokat egy nagyobb edényben összekeverjük a cukorral, majd legalább másnapig állni hagyjuk. Időnként megkevergetjük. Ezután hibátlan zománc edényben feltesszük főni. Elég a saját leve, nem kell bele vizet tenni. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a héja szinte egészen eltűnik (a cukor elmarja), a lekvár pedig kellően besűrűsödik. Ekkor üvegekbe töltjük, tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk, majd szárazgőzben hagyjuk kihűlni.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


Az Édesanyám sárgabarack lekvárja elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook