Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Édes-savanyú rizstészta recept

Édes-savanyú rizstészta recept

Az Édes-savanyú rizstészta hozzávalói:
15 dkg fehérbab
1 húsleveskocka
25 dkg rizstészta
1 kis fej kelkáposzta
1 kis fej lilahagyma
evőkanál kristálycukor
1 fej fokhagyma
1 evőkanálnyi balzsam/alma/fehérbor ecet, ki milyet szeret
só, bors, olaj


Az Édes-savanyú rizstészta elkészítési módja:
Vizet teszek fel forrni egy leveskockával, és a babot megfőzöm.
A rizstésztát tálba teszem, s forró vízzel leöntöm.
Karamellt készítek úgy, hogy egy lábosba beleszórom a kristálycukrot, pár perc alatt, állandó kevergetés mellett barnára karamellizálom. Kb. fél deci vizet öntök hozzá és addig forralom, míg olaj sűrűségűvé nem válik. Hozzáadom az ecetet, egy kis borsot.
A zöldségraguhoz a kelkáposztát és a lilahagymát vékony szeletekre vágom, forró olajon megpirítom. Sózom, borsozom. A megfőtt babot leszűröm, a piruló zöldségekhez öntöm, s 1 fej fokhagymát préselek rájuk. Néhány kevergetés után, amikor a zöldség összesült, hozzáadom a puhára ázott rizstésztát. Összekeverem az egészet, hozzáöntöm az édes-savanyú szószt.



Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , szept. 20. 23:13

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook