Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Dolgozik, vagy dolgozott valaki a Penny Marketben? fórum

Dolgozik, vagy dolgozott valaki a Penny Marketben? (tudásbázis kérdés)

jan. 31. 12:24
jézusom. Szomorú, hogy ilyen helyek vannak .....
jan. 31. 11:54
Most már én sem dolgozom a pennynél mert voltam bátor és meg védtem a jogaimat amit nem nekem kellet volna ha nem a cégnek. Nem a cég még buzdítja a vásárlót,hogy neki van igaza.
2019. okt. 7. 15:21

Szia Miss Angel tudod az óta sem változott semmi se!

Minden marat a régiben,ugyan olyan a helyzet csak még rosszabb.

14. Miss Angel (válaszként erre: 13. - Miss Angel)
2016. márc. 12. 13:54

javítás az elején:

*hajnali 3kor kell kelni

bocs

2016. márc. 12. 13:53

sziasztok


most leltem ezt a fórumot,ha már itt akadtam,beszámolnék én is a a tapasztalataimról....

néhány hete iratkoztam be a pennys ingyenes felnőttképzésre,heti 1nap suli,a többi gyakszi,406 órát kell letölteni júniusig.

Én azt tanácsolnám mindenkinek,aki gondolkodik a képzésen,hogy gondolja át nagyon jól,mielőtt belevág ebbe az egészbe,annak fényében amit leírok,mert gondolom senkinek nincs túl sok elvesztegetni való ideje!!

A gyakorlatot két műszakban csináljuk,reggeli műszak,ami elvileg reggel 6tól 14.30ig tartana,és a du-s műszak ami 13tól 22óráig.

ELVILEG!

GYAKORLATILAG úgy működik mindez,hogy bemész reggel/nekem hajnali kor kell kelni hogy elérjem az egyetlen buszt,ami elvisz és így jóval korábban bent vagyok mint 3/4 hat/,és mikor beérsz,már utánadmennek az öltözőbe,hogy kapkodjad magadat az átöltözéssel,mert van mit csinálni,mindegy hogy még csak negyed hat van vagy még kevesebb,gyorsan irány kifele.Ha 5percnél tovább tart az egész napos munkára való "felkészülés",már üvöltöznek veled,mint akiknek elmentek otthonról.

Egész nap úgy hajtanak mint az állat,ha lelkesedsz,pörögsz és mindent szó nélkül megteszel ,amit mondanak,annál jobban rád szállnak és olyanokat rúgnak beléd,hogy kedved lenne elszaladni,hozzá tenném én is,hogy akkora bunkó iskolázatlan parasztok a vezetők,első eladók ,hogy a káromkodáson ,üvöltésen,leb*száson meg a fizikai melóm kivül semmi másra nem alkalmasak,és ezt nem lenézésből írom,hanem mert ez az igazság!!!

A gyakorlati naplódat amibe a letöltött óraszámot kellene beírni,nem vezetik,ráadásul úgy dolgozol le nekik napi 10 -12-13 órát,hogy sokszor még szüneted sincs,pl ha észreveszik azt,hogy az ebédidődben hamarabb elfogyasztod az ebédedet ,mint fél óra akkor kizavarnak dolgozni,úgy,hogy ültél kb 5percet.A szükségleteidet is tartogasd,se wc,se evés se ivás,kuss és dolgozzál.Megmondom őszitén,nekem annyi mázlim van,hogy a 44 kilóm ellenére irtó jó a teherbírásom,bírok pattogni,cipelni,futkosni egész nap,ha nem így lenne,nem is tudom,hogy bírtam volna ki ezt az elmúlt 1 hetet,mert azóta vagyok boltban.Most viszont kilépni készülök,hiába tetszene maga a munka és hiába jó a fizikumom,hiába vagyok szorgalmas és adok bele mindent,úgy érzem,4 iskolával nem vagyok minderre rászorulva,csak elkeseredettségemben kezdtem el a képzést,mivel már egy ideje nem találtam munkát,és teljesen depressziós lettem idehaza mert nemrég vesztettem el a 8 hetes babámat,gondoltam ez majd leköt és jobban leszek,nem hittem volna hogy lelkileg ennyire terrorizálnak majd.

Az utolsó csepp nekem az volt tegnap,hogy kértem még a gyakorlat megkezdése előtt,hogy nekem hétfőn muszáj elmennem orvoshoz,a többi nem számit,úgy osztanak be egész 7en ahogy akarnak,de ezt az egyet vegyék figyelembe,nekem oda muszáj elmennem!Nemcsak nem tették ezt meg hanem még pluszba úgy osztottak be egész hétre,hogy csak véletlenül se mehessek el sehová,köztes műszakra,amit különben csak ritkán szoktak,én meg az egészségemet már nem vagyok hajlandó kockára tenni azért,hogy pennys dolgozó legyek,vagy egy újabb szaros papírért!!!

Mindezt azért írtam le,hogy jol átgondolhassátok,mielőtt elkezditek a tanfolyamot,én nem tettem,a szorgalmamra és a kitartásomra alapoztam,az nem érdekelt hogy pl miket hallok,hányan hagyják ott a pennyt,a sok tanulóból,hányan hagyják ott első héten,vagy az első napjuk után a gyakorlatot,ezt ind hülye pletykának vettem.NEM AZ,MIND IGAZ!!!

hát ennyit a tisztelt Pennyi üzletláncról és képzésükről,csak gratulálni tudok a primitivségükhöz és a kizsigerelő bánásmódjukhoz!!

2013. márc. 6. 12:12

Én a Pennyben dolgozok egy éve mint diák, pont ma írtam erről a blogomba, másolok be onnan részletet, remélem elég elrettentő annak, aki oda akar menni dolgozni...


Először is, aki olyan álmokat dédelget hogy ő csak kasszázni/árufeltölteni fog, annak most csalódást kell okoznom, mert ott nincs ilyen, ott mindenki csinál mindent. Hiába vettek fel engem is kasszásnak, engem is befogtak mindenre. Ez még nem is baj. Persze ahogy a mekinél is jártam, az egyik legforgalmasabb üzletbe kerültem, ahol a legpörgősebb a meló. Ott minden vezető, és dolgozó idegbajos, ezáltal a vásárlók is , mondjuk azon a környéken amúgy is az emberek zöme szörnyű természettel rendelkezik....


A Pennyben a vezetők a költséghatékonyságra mennek, ami azt jelenti hogy minél több bevétel, minél kevesebb dolgozó legyen. Mi pontosan úgy számoljuk ki, hogy az aznapi bevételt elosztjuk a dolgozók óraszámával, és ha ez a szám nem haladja meg az 50ezret, akkor már a vezetőség kiabál. Ezáltal a beosztások katasztrófák, megpróbálnak minél kevesebb embert beosztani egy napra, szóval szakadjon meg az a 4 ember aki bent van. Mert ha sokan vannak, és álltalában ott mindig sokan vannak, akkor mind a négy kasszának mennie kell, szóval van hogy a műszakvezetőnek is be kell ülnie. Közbe valakinek még kint is kéne árut feltöltenie, üvegeket visszaváltani, és a vezetői teendőket ellátni. 4 ember nagy forgalomban erre képtelen, kevés forgalomnál is. Arról nem is beszélve, hogy nem tudsz kimenni se enni, se pisilni, egy kortyot sem tudsz inni. Volt, hogy reggel 6ra mentem, és amikor már fél1kor könyörögtem, hogy figyelj ma még nem ettem semmit, és már rosszul vagyok az éhségtől had menjek ki enni, a vezető úgy reagált rá, hogy jó persze, én is rosszul vagyok, majd kimehetsz ha lemegy a sor. Sok dolgozó úgy húzza le egyben a műszakját, hogy nem volt pihenője. A túl órákat persze ne írd be, szintén a hatékonyság miatt, de minden nap benttartanak tovább ,persze kérdezés nélkül. Arról nem is beszélve, hogy hogy beszélnek a dolgozókkal, én mikor odamentem semmilyen oktatásban nem vettem részt, senki nem mutatott meg semmit, mindenre magatól kellett rájönnöm, persze a kasszázásra is. Ami szerintem nem játék, hiszen pénzzel dolgozok. És ha valamit elrontasz , téged néznek hülyének és veled kiabálnak.


A területvezető a legmocsadékabb ember akit valaha ismertem. Csak a hatékonyság lebeg a szeme előtt, és csak dirigálni tud, és csak úgy rugdossa ki a rég ott dolgozókat. Közben nem látja át a helyzetet. Mikor bezár a Penny este 8-kor vagy 9-kor, utána még nem megyünk haza, neem. Hát hogy is gondtuk. Addig nem megy senki haza, amíg fel nincs nyalva az egész üzlet, nincs leselejtezve, polcok elrendezve, kasszák leszámolva, feltakarítva, beriasztva. Ez több órás melót vesz igénybe. Erre általában 3 embert hagynak estére+ vezető aki a napi zárást intézi. Egyik este betelefonált a területvezető, hogy engedjen haza a vezető KÉT embert, azaz egy ember csináljon meg mindent!! Szóval azaz egy szakadjon meg. De ezt a vezetőt nem érdekli, és így kb. éjjel fél2re végeznek, amiért szintén lebaszást kapunk, hogy miért végeztünk ilyen későn. Úgy gondolom hogy mindenkinek van családja, és otthona, de ha már d.u. 1re megyünk dolgozni, akkor had érjünk már haza éjfélre.


Amit még undaroító dolognak tartok, hogy mérik a scannelési rátát, ami egyenlő azzal hogy hány terméket húzol le percenként. És ha ez nincs meg vagy 37!!! , akkor írásbeli, majd kirúgás a vége. Ez a vásárlókkal meg ellentmond, hiszen senki nem tud olyan gyorsan elpakolni. Persze ez is a hatékonyság miatt. Undorító dolog.


Szóval nem ajánlom senkinek ezt a rabszolgahajcsár helyet. Vezetőnek főleg ne helyezkedjen el, mert nekik még rosszabb...

11. koa
2013. febr. 7. 13:39
milyen fizetést lehet kérni?
10. koa
2013. febr. 7. 13:39
Sziasztok. üzletvezető helyetesnek hívtak interjúra a pennybe mire számíthatok?
2012. szept. 3. 12:50
Épp a testvérfórumon olvasom Takitomi-t most pennynél érte atrocitás, ebből kifolyólag most vissza állitani a katonaságot de először nekünk nőknek.
2012. ápr. 27. 09:46
Hozzá lehet szokni, nem olyan kemény munka. Én annak idején diákként dolgoztam a Penny-ben, ugyanolyan volt, mint most a Lidl-ben. Igaz nem Magyarországon élek, de a munka itt is ugyanaz. :P Ha fitten tartod magad, munka mellett is tornázol, mozogsz, akkor egyáltalán nem megterhelő. Egy lusta embernek az, de egyáltalán nem nehéz 6-8 üveget egyszerre átemelni, én fél kézzel még a kocsiba is beteszem. Mindez komolyan fittség kérdése. Soha ilyen fitt nem voltam, mint itt, az egész élethez máshogy állok hozzá, minden könnyebben megy. A cég megtanított rá, hogy nagyon talpraesett legyek. :) Örülök, hogy a Lidl-ben dolgozom és hogy annak idején suli mellett nyáron a Penny-ben dolgoztam. :) Ja, és tanári végzettséggel. :)
7. CsillagTM (válaszként erre: 6. - 6750582090)
2012. ápr. 27. 09:26
próbálj rá valami gerinctornát!
6. 6750582090 (válaszként erre: 3. - CsillagTM)
2012. ápr. 26. 23:52
nem, de fűzőt írtak fel,de még nem váltottam ki, nem volt időm...(
5. 6750582090 (válaszként erre: 4. - 08267766b2)
2012. ápr. 26. 23:51
:( értem.. köszönöm!
2012. ápr. 26. 23:29
Szia én 3 évig dolgoztam de életem legrosszabb 3 éve volt!!!Sajnos nem merem lépni mert féltem nem találok munkát.Megterhelő munka mert nekünk nőknek ugyanúgy kellett békával kihordani a raklapokat és a zöldséget is mi raktuk.És volt olyan rekesz ami 20 kg volt(krumplis).A kasszában állni kell és a 6 darabos ásványvizet is át kellett húzni a szkennelő elött mert mindig megszóltak ha nem rakattunk mindent fel.A régióvezető pedig egy szemét ember volt sosem volt megelégedve hiába dolgoztunk egész nap a tisztaságon.Túlórázni persze kellett de nem fizették ki.
3. CsillagTM (válaszként erre: 2. - 6750582090)
2012. ápr. 26. 23:17
Scheuermannra jársz gyógytornára?
2012. ápr. 26. 22:56

kérdéseim lenne, az ottani eladói munkakörrel kapcsolatban, hogy fizikailag mennyire megterhelő...


Fontos lenen, mert ott kellene dolgoznom, és a gerincem kicsit bibis.. nem gerinc sérv, hanem Scheuermann kór, nem vészes, de nem túlságosan terhelhető. Mennyire kemény ebben az üzletben a fizikai munka?

2012. ápr. 26. 22:53
Dolgozik, vagy dolgozott valaki a Penny Marketben?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook