Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Diós-ricottás torta liszt nélkül recept

Diós-ricottás torta liszt nélkül recept

A Diós-ricottás torta liszt nélkül hozzávalói:
hozzávalók 6 főre

3 tojás
5 dkg édesítő
10 dkg vaj
25 dkg ricotta
25 dkg dió , darálva
5 dkg szárított meggy
5 dkg mazsola
1/2 sütőpor
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 ek tejföl


A Diós-ricottás torta liszt nélkül elkészítési módja:
elkészítés A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, beletesszük a ricottát, a vajat, a citrom levét és reszelt héját, majd a tejfölt, utána a darált dió és a sütőpor következik. Végül óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjéből keményre vert habot. Beleszórjuk a meggyet és a mazsolát. Egy szilikon tortaformát kikenünk vékonyan olajjal, beleöntjük a tésztát, és 160 fokos sütőben kb 1/2 órát sütjük.

Délutáni kávé mellé remek sütemény.
Kínálhatjuk narancslekvárral, de nélküle is nagyon finom.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A diós-ricottás torta liszt nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook