Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » UPDATE diétás ételek receptjei » Zabpelyhes-túrós-meggyes muffin recept

Zabpelyhes-túrós-meggyes muffin recept

A Zabpelyhes-túrós-meggyes muffin hozzávalói:
hozzávalók 4 főre

30 dkg zabpehely
édesítőszer (por alakú) - nem mérem, ízlés szerint mehet bele, kb 10 g, de természetesen lehet cukorral is készíteni, abból kb 20 dkg kellhet
1 cs sütőpor
4 db tojás
1,25 dl tej
25 dkg túró
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
meggybefőtt
néhány kocka étcsokoládé (ízlés szerint)


A Zabpelyhes-túrós-meggyes muffin elkészítési módja:
elkészítés Keverjük össze a tojást, tejet, túrót, margarint - a túró miatt én robotgéppel keverem össze, így homogénebb a keverék. Keverjük össze a zabpelyhet, édesítőszert, sütőport, majd öntsük hozzá a nedves keveréket A kimagozott meggyet és az apróra tördelt csokit keverjük a tésztába, majd hagyjuk állni kb. 15 percig, hogy a zabpehely megpuhuljon a nedves keveréktől Kanalazzuk a muffinformákba, majd előmelegített sütőben süssük (kb. 14 adag). sütési hőfok: 190 °C sütési mód: hőlégkeveréses

ajánlat

Tápláló reggeliként, ebéd után desszertként és vacsora helyett is kiváló kis finomság...:)
Lehet bele narancslevet facsarni, és héjat is reszelni, jót tesz neki...:)
Édesítőszert bármilyen formában (szemes, por, folyadék) lehet bele tenni, ha szemes formában van, azt kevés folyadékban fel kell oldani, és a túrós keverékhez kell önteni az első lépésnél.


Kategória: UPDATE diétás ételek receptjei


A zabpelyhes-túrós-meggyes muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook