Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-kakaós csodasüti recept

Diós-kakaós csodasüti recept

A Diós-kakaós csodasüti hozzávalói:
Gyúrt tésztához:

30 dkg liszt
15 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
3 tojás sárgája
kevés tej

A piskótához:

2 db tojás
20 dkg porcukor
1 dl étolaj
2 dl tej
20 dkg liszt
2 ek kakaópor
1/2 sütőpor

A rudak töltéséhez:

20 dkg darált dió
ízlés szerinti mennyiségű cukor
baracklekvár

A mázhoz:

1 cs főzés nélküli vanília pudingpor
18 dkg Rama margarin
18 dkg porcukor
2 ek tej

A díszítéshez:

fehér és kakaós tortabevonó(elmaradhat)


A Diós-kakaós csodasüti elkészítési módja:
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk (Közepes keménységű tésztát kell, hogy kapjunk.). Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük a lekvárral és megszórjuk cukros dióval,feltekerjük,mint a bejglit. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A bevonat: Gőz felett a Rama margarint a cukorral és a tejjel( robot géppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük,míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük. A tetejét még lehet csokival díszíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-kakaós csodasüti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook