Diéta, 2. és sokadik kör (beszélgetés)
Sziasztok!
Most lettem kész a sütéssel,gyümölcstortát csináltam páromnak :)
Ma tanulnom is kell,holnap vizsga :(
CH napom van,már alig várom az ebédet,bár még nem is reggeliztem ...
Szia :)
Délelőtt pihentem, délután dolgoztam egy kicsikét...
Jó szórakozást :)
És jó éjt...
Neked jó pihenést :)!
Én holnap kimegyek kicsit a vásárba körül nézni,ma pedig itt vendégeskedett az egyik barátom.
Sziasztok :)
Gyümizek, most kicsit szenvedek, fáj a fejem,de jól vagyok, dolgoztam most értem haza pár perce...
Tervem: pihenni, pihenni, pihenni...
Xinezia jó szórakozást ♥
Pár süti recept,majd a CH napon válogatok :P
Kakaós kalács: Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 ek cukor
1 ek kakaópor
1 dl étolaj
25 szem szacharin
5 dkg élesztő
5 dl tej
só
Elkészítés: A tejet felmelegítjük,elkeverjük benne a szacharint,a cukrot,majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, az étolajat,sót,a felfuttatott élesztőt és jól kidolgozzuk. A tészta 1/3 részét kivesszük,ehhez adjuk hozzá a kakaóport. A tésztákat elfelezzük,két-két színű tésztát kapunk. Kinyújtjuk és egymásra fektetjük a lapokat,majd feltekerjük. Két rúd kalácsot kapunk,amiket kivajazott,lisztezett őzgerinc formába megsütünk. A sütés előtt még 1 órát letakarva kelesztjük. 150 fokon 45 percig sütjük.
Ezt a receptet nemrég találtam,érdekesnek hangzik,utána kérdeztem és akik ismerik csak pozitívan nyilatkoztak. Állítólag a vásárok legnevezetesebb csemegéje volt a szamosújvári mézes pogácsa
Chátlámá: Hozzávalók:
20 dkg méz
15 dkg mogyoró
2 tojás
45 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
1 kk őrölt ánizs
1 kk szódabikarbóna
10 dkg vaj
Elkészítés: Felmelegítjük a mézet és a porcukrot,majd hozzáadjuk a lisztet és addig kavargatjuk,amíg elválik az edény oldalától. Kilisztezett deszkára borítjuk a masszát és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a szódabikarbónát,a fahéjat, és az ánizst,majd összegyúrjuk a tésztát és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát és mindegyik közepébe 1 mogyorót helyezünk. A korongokat kivajazott,kilisztezett tepsibe helyezzük egymástól nagy távolságra,mert sütés közben megnőnek. Harminc percig pihentetjük, majd 220 fokra előmelegített sütőben tíz perc alatt készre sütjük.
Meggyes tarkabarka: Hozzávalók:
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt
25 dkg porcukor
1 ek kakaópor
1 üveg magozott megy befőtt,persze ha van friss...
1 citrom reszelt héja
4 tojás
15 dkg vaj
Elkészítés: Habosra dolgozzuk a vajat és a porcukrot,majd folyamatos kevergetés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat,a vaníliás cukrot,a citrom héjat és a lisztet. Kettéválasztjuk a masszát és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral,majd a masszából kanállal szín szerint váltakozva kis halmokat rakunk bele, a tetejét pedig meghintjük a meggyel. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Vadgyesztenyék: Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz,
20 dkg margarin,
1 csomag 25 dkg-os gesztenyemassza,
15 dkg porcukor,
2 ek. rum
tej(kb 1,8 dl)
Elkészítés: A hozzávalókból gyúrjunk egy formázható masszát úgy, hogy a tejet csak fokozatosan adjuk hozzá, és a porcukrot mindenképpen szitáljuk át. A tenyerünkkel formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat A golyókat fogvájó segítségével félig – háromnegyedig mártsuk olvasztott csokoládéba. Csokiba mártogatás után sütőpapírra tegyük, erről utána könnyű leszedni. A fogvájó okozta lyukat az ujjunkkal könnyen eltüntethetjük, mivel a massza nagyon könnyen formázható.
Citromos piskóta: Hozzávalók:
25 dkg babapiskóta, 5 dl tejföl, 5 dl tejszín, 2 db citrom, 12 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés: A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A végére a nagy kedvencem: Tejfölös csodabogár
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 30 dkg kristálycukor, 1 nagy doboz tejföl ( 375 gramm ), 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 10 dkg tortadara
Elkészítés:A sütőt melegítsük elő. A liszttel keverjük el a sütőport majd adjuk hozzá a tejfölt, a cukrot, a tojásokat és jól keverjük össze. A legvégén keverjük bele a tortadarát, hogy ne legyen ideje elázni. Sütőpapíros tepsibe téve tegyük az előmelegített sütőbe és alacsony fokozaton, lassan süssük készre úgy, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
Kb. 160 – 170 fokon, 30 perc alatt készül el.
Gyorsan elkészül és gyorsan is fogy :)
Amint kicsit több időm lesz rakok még fel
Vörösboros lazac: Hozzávalók:
4 paradicsom
6 filézett lazac
só
bors
2 dl vörösbor
3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
2 ek morzsa
1 ek petrezselyem
1 kk bazsalikom
Elkészítés: A paradicsomot felszeleteljük,majd olajozott tepsibe tesszük. A lazacokat megtisztítjuk,majd sózzuk és a paradicsom tetejére fektetjük,végül meglocsoljuk vörösborral.
A fokhagymát apróra vágjuk,az olajat, a morzsát,a petrezselymet,a bazsalikomot összekeverjük és ezzel kenjük meg a lazacszeletek tetejét. Sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Mackó sajtos tekercs: Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell
1 doboz mackósajt
bacon
só,bors,ételízesítő,majoranna,olaj
Elkészítés: A csirkemellett vékony szeletekre vágjuk és befűszerezzük. A közepére helyezünk két fél mackósajtot,feltekerjük,baconbe csomagoljuk és fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük.
Beletesszük a tepsibe,olajjal meglocsoljuk és sütőbe rakjuk. Előbb alufólia alatt pároljuk,aztán anélkül sütjük készre.
Rizssaláta: Hozzávalók:
1 bögre rizs
2 bögre víz
1 bögre kukorica
1 marék mazsola
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
só,bors,oregáno,majoranna
2 ek olívaolaj
Elkészítés: Feltesszük főni a rizst a kukoricával együtt. Apróra vágjuk a hagymát, a petrezselymet és a mazsolát. A kész rizzsel összekeverjük,majd sóval,borssal,majorannával és oregánoval fűszerezzük,végül meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
Íme a receptek:
Pikáns csirkeszárny: Hozzávalók:
80 dkg csirkeszárny
5 ek szójaszósz
2 ek méz
só
1 ek fahéj
10 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk. A szójaszószt a mézzel elkeverjük,majd a fahéjat is belekeverjük,ezután belerakjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. A szárnyakat alaposan belekeverjük a pácba,majd fóliával letakarva egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Reggel átkavarjuk és ki- vagy megsütjük.
Paradicsomos virsli pörkölt: Hozzávalók:
5 pár virsli
4 ek paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
3 dl víz
2 dl olaj
1 tk só,bors
1 tk pirospaprika,bazsalikom
Elkészítés: Felszeleteljük a hagymát,megdinszteljük,felöntjük vízzel és befűszerezzük. Ráhalmozzuk a karikára vágott virslit,majd fedő alatt megfőzzük. Amint megdagadtak a virslik,hozzáadjuk a paradicsompürét és összeérleljük.
Csicsóka főzelék: Hozzávalók:
1 kg csicsóka
2 ek olaj
1 ek reszelt hagyma
2dl tejföl
1 ek liszt
1 babérlevél
só,pirospaprika
1-2 paradicsom,paprika
Elkészítés: Az olajon világosra pirítjuk a hagymát,majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával. Beletesszük a tisztított,darabokra vágott csicsókát és megsózzuk. Először saját levében, majd kevéske vizet hozzáöntve a babérlevéllel,paprikával,paradicsommal ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. Végül a tejföllel és liszttel besűritjük.
Sajtos csirkemell: Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell
2 szelet bacon
20 dkg liszt
20 dkg sajt
5 dkg margarin
1 tk só
Elkészítés: felszeleteljük és besózzuk a húst. Bepanírozzuk a követkevő módon: először lisztbe forgatjuk,majd a tojásba,végül a reszelt sajtba. Kivajazott tepsibe halmozzuk a csirkét,rájuk a darabolt bacont és a tetejére jöhet még sajt. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Egzotikus csirkesaláta: Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell
1 fej fokhagyma
fél marék dió
2 ek szezámmag
1 dl olívaolaj
3 ek szójaszósz
1 ek szárnyas fűszerkeverék
2 paradicsom
1 jégsaláta
1 uborka
1 fej hagyma
Elkészítés: Felcsíkozzuk a húst,majd megszórjuk a fűszerkeverékkel. Az előmelegített sütőbe puhára pároljuk. Amint elkészült,hozzáadjuk az apróra tört diót,az összezúzott fokhagymát,a szezámmagot,és a szójaszószt,majd szép barnára sütjük. A salátához valót megmossuk,fel vágjuk. Az elkészült husit rárakjuk,majd a felhevített olívaolaj hozzáadása után összedolgozzuk.
Répa saláta: Hozzávalók:
4 db répa
fél citrom leve
2 kk mustár
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
fehérbors
Elkészítés: A répát megtisztítjuk és lereszeljük. Elkészítjük az öntetet: a citromlevet az olajjal a mustárral és az apróra vágott fokhagymával elkeverjük. Kicsit sózzuk és egy kevés fehérborsot adunk hozzá. A répa tetejére öntjük,majd összedolgozzuk.
Az az első rész,nemsokára jön a többi is.
Sziasztok :)
Remélem tegnap óta jobban vagytok... Ezek szerint mindhármunknak fantasztikus napja volt tegnap :)
De hála az égnek eltelt, hátha ma jobb lesz a napunk...
Hát én most csak tippelek,de egy kis vajat és tejszínt rak a rétegek közé nagyim. Tészta,füstölt sonka,zöldség és ez a "szósz",plusz sajt a tetejére.
Most kiszedtem a husit belőle és egy kevés zöldséget,ezt odaadtam a kutyusomnak,hogy ne bűnözzek sokat. Ha gondolod elkérem holnap a receptet.
Hogy csináljátok a rakott tésztát?
Amúgy ne szomorkodj a vizsga miatt, a lényeg, hogy meglett!!!!
Sziasztok Lányok! Végre géphez tudtam ülni. Fárasztó napom volt.
Sikerült ugyan a vizsgám,de nem úgy ahogy szerettem volna,de most már mindegy...
Ma nagyim csinált valami új rakott tésztát,azt ebédeltem és hagytam vacsira is.
Holnap már megint gyümi nap :(
Sziasztok...
Hogy telik a nap?
Sziasztok!
Nekem ma van ch napom, ami tudom, hogy nem jogosít fel arra, hogy csak úgy délután pizzázak, de így alakult.. És félek, hogy most borul a diétám...:(
További ajánlott fórumok:
- Barátnőt keresek (a sokadik)
- Mi van akkor, ha a közvetlen férfi főnököd nem érti a sokadik nemet sem? Te mit csinálnál, mint nő és beosztott?
- Első vagy sokadik egyedül vagy magányosan töltött ünneped közeledik?
- A sokadik új életem! Vajon lesz-e még újabb?
- Tudom, hogy sokadik kérdésem, de hülyeség volt tiltani, ő ebből mire gondolhat?
- Nagyon sokadik sikertelen lombikon túl, van esély?