Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Diéta, 2. és sokadik kör fórum

Diéta, 2. és sokadik kör (beszélgetés)


1 2 3 4 5 6 7
2011. jún. 6. 09:26
Sziasztok :) Mindenkinek szép napot kívánok :) és kitartást mára :)
2011. jún. 6. 09:10

Sziasztok!

Most lettem kész a sütéssel,gyümölcstortát csináltam páromnak :)

Ma tanulnom is kell,holnap vizsga :(

CH napom van,már alig várom az ebédet,bár még nem is reggeliztem ...

153. db82bed8d4 (válaszként erre: 152. - T.dorothea)
2011. jún. 5. 20:55

Szia :)

Délelőtt pihentem, délután dolgoztam egy kicsikét...

Jó szórakozást :)

És jó éjt...

2011. jún. 5. 12:26
Sziasztok! Itt olyan szép idő van,este felé megyek tér zenére anyuékkal,már várom,hogy kicsit kikapcsolódjak 2 vizsga között :) Ti mit csináltok ma?
2011. jún. 5. 09:52
Szép napot Nektek :) Jó fogyit :)
150. t.dorothea (válaszként erre: 148. - Db82bed8d4)
2011. jún. 4. 19:25

Neked jó pihenést :)!

Én holnap kimegyek kicsit a vásárba körül nézni,ma pedig itt vendégeskedett az egyik barátom.

149. t.dorothea (válaszként erre: 147. - 745f85108f)
2011. jún. 4. 19:24
Ismerős a dolog,el kellett raknom jó pár ruhát,mert szó szerint leesnek rólam,pedig még nem is fogytam 20-30 kg-t...
2011. jún. 4. 15:14

Sziasztok :)

Gyümizek, most kicsit szenvedek, fáj a fejem,de jól vagyok, dolgoztam most értem haza pár perce...

Tervem: pihenni, pihenni, pihenni...

Xinezia jó szórakozást ♥

147. 745f85108f (válaszként erre: 146. - T.dorothea)
2011. jún. 4. 11:32
Én este buliba megyek!! Már alig várom! Csak hát azon agyalok, hogy mit vegyek fel, mert kifogytam minden göncömből...:D
2011. jún. 4. 09:58
Sziasztok! Hogy vagytok? Van tervetek a hétvégére?
2011. jún. 3. 20:54

Pár süti recept,majd a CH napon válogatok :P


Kakaós kalács: Hozzávalók:

60 dkg liszt

3 ek cukor

1 ek kakaópor

1 dl étolaj

25 szem szacharin

5 dkg élesztő

5 dl tej


Elkészítés: A tejet felmelegítjük,elkeverjük benne a szacharint,a cukrot,majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, az étolajat,sót,a felfuttatott élesztőt és jól kidolgozzuk. A tészta 1/3 részét kivesszük,ehhez adjuk hozzá a kakaóport. A tésztákat elfelezzük,két-két színű tésztát kapunk. Kinyújtjuk és egymásra fektetjük a lapokat,majd feltekerjük. Két rúd kalácsot kapunk,amiket kivajazott,lisztezett őzgerinc formába megsütünk. A sütés előtt még 1 órát letakarva kelesztjük. 150 fokon 45 percig sütjük.


Ezt a receptet nemrég találtam,érdekesnek hangzik,utána kérdeztem és akik ismerik csak pozitívan nyilatkoztak. Állítólag a vásárok legnevezetesebb csemegéje volt a szamosújvári mézes pogácsa

Chátlámá: Hozzávalók:

20 dkg méz

15 dkg mogyoró

2 tojás

45 dkg liszt

20 dkg porcukor

1 csapott evőkanál őrölt fahéj

1 kk őrölt ánizs

1 kk szódabikarbóna

10 dkg vaj


Elkészítés: Felmelegítjük a mézet és a porcukrot,majd hozzáadjuk a lisztet és addig kavargatjuk,amíg elválik az edény oldalától. Kilisztezett deszkára borítjuk a masszát és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a szódabikarbónát,a fahéjat, és az ánizst,majd összegyúrjuk a tésztát és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát és mindegyik közepébe 1 mogyorót helyezünk. A korongokat kivajazott,kilisztezett tepsibe helyezzük egymástól nagy távolságra,mert sütés közben megnőnek. Harminc percig pihentetjük, majd 220 fokra előmelegített sütőben tíz perc alatt készre sütjük.


Meggyes tarkabarka: Hozzávalók:

1 csomag vaníliás cukor

30 dkg liszt

25 dkg porcukor

1 ek kakaópor

1 üveg magozott megy befőtt,persze ha van friss...

1 citrom reszelt héja

4 tojás

15 dkg vaj


Elkészítés: Habosra dolgozzuk a vajat és a porcukrot,majd folyamatos kevergetés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat,a vaníliás cukrot,a citrom héjat és a lisztet. Kettéválasztjuk a masszát és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral,majd a masszából kanállal szín szerint váltakozva kis halmokat rakunk bele, a tetejét pedig meghintjük a meggyel. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.


Vadgyesztenyék: Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz,

20 dkg margarin,

1 csomag 25 dkg-os gesztenyemassza,

15 dkg porcukor,

2 ek. rum

tej(kb 1,8 dl)


Elkészítés: A hozzávalókból gyúrjunk egy formázható masszát úgy, hogy a tejet csak fokozatosan adjuk hozzá, és a porcukrot mindenképpen szitáljuk át. A tenyerünkkel formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat A golyókat fogvájó segítségével félig – háromnegyedig mártsuk olvasztott csokoládéba. Csokiba mártogatás után sütőpapírra tegyük, erről utána könnyű leszedni. A fogvájó okozta lyukat az ujjunkkal könnyen eltüntethetjük, mivel a massza nagyon könnyen formázható.


Citromos piskóta: Hozzávalók:

25 dkg babapiskóta, 5 dl tejföl, 5 dl tejszín, 2 db citrom, 12 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor


Elkészítés: A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.


A végére a nagy kedvencem: Tejfölös csodabogár

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 30 dkg kristálycukor, 1 nagy doboz tejföl ( 375 gramm ), 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 10 dkg tortadara


Elkészítés:A sütőt melegítsük elő. A liszttel keverjük el a sütőport majd adjuk hozzá a tejfölt, a cukrot, a tojásokat és jól keverjük össze. A legvégén keverjük bele a tortadarát, hogy ne legyen ideje elázni. Sütőpapíros tepsibe téve tegyük az előmelegített sütőbe és alacsony fokozaton, lassan süssük készre úgy, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját.

Kb. 160 – 170 fokon, 30 perc alatt készül el.


Gyorsan elkészül és gyorsan is fogy :)


Amint kicsit több időm lesz rakok még fel

2011. jún. 3. 11:17
Jöhetnek recik :) Köszönjük :)
2011. jún. 3. 10:42
Délután jön pár süti recept,ha szeretnétek.
2011. jún. 3. 10:40

Vörösboros lazac: Hozzávalók:

4 paradicsom

6 filézett lazac

bors

2 dl vörösbor

3 ek olaj

2 gerezd fokhagyma

2 ek morzsa

1 ek petrezselyem

1 kk bazsalikom


Elkészítés: A paradicsomot felszeleteljük,majd olajozott tepsibe tesszük. A lazacokat megtisztítjuk,majd sózzuk és a paradicsom tetejére fektetjük,végül meglocsoljuk vörösborral.

A fokhagymát apróra vágjuk,az olajat, a morzsát,a petrezselymet,a bazsalikomot összekeverjük és ezzel kenjük meg a lazacszeletek tetejét. Sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


Mackó sajtos tekercs: Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell

1 doboz mackósajt

bacon

só,bors,ételízesítő,majoranna,olaj


Elkészítés: A csirkemellett vékony szeletekre vágjuk és befűszerezzük. A közepére helyezünk két fél mackósajtot,feltekerjük,baconbe csomagoljuk és fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük.

Beletesszük a tepsibe,olajjal meglocsoljuk és sütőbe rakjuk. Előbb alufólia alatt pároljuk,aztán anélkül sütjük készre.


Rizssaláta: Hozzávalók:

1 bögre rizs

2 bögre víz

1 bögre kukorica

1 marék mazsola

1 fej vöröshagyma

1 csomag petrezselyem

só,bors,oregáno,majoranna

2 ek olívaolaj


Elkészítés: Feltesszük főni a rizst a kukoricával együtt. Apróra vágjuk a hagymát, a petrezselymet és a mazsolát. A kész rizzsel összekeverjük,majd sóval,borssal,majorannával és oregánoval fűszerezzük,végül meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.

141. db82bed8d4 (válaszként erre: 140. - T.dorothea)
2011. jún. 3. 10:29
nyami nyami... Mindet meg tudnám enni...csak Ch-t nem kívánok :)
2011. jún. 3. 10:16

Íme a receptek:


Pikáns csirkeszárny: Hozzávalók:

80 dkg csirkeszárny

5 ek szójaszósz

2 ek méz

1 ek fahéj

10 gerezd fokhagyma


Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk. A szójaszószt a mézzel elkeverjük,majd a fahéjat is belekeverjük,ezután belerakjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. A szárnyakat alaposan belekeverjük a pácba,majd fóliával letakarva egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Reggel átkavarjuk és ki- vagy megsütjük.


Paradicsomos virsli pörkölt: Hozzávalók:

5 pár virsli

4 ek paradicsompüré

1 fej vöröshagyma

3 dl víz

2 dl olaj

1 tk só,bors

1 tk pirospaprika,bazsalikom


Elkészítés: Felszeleteljük a hagymát,megdinszteljük,felöntjük vízzel és befűszerezzük. Ráhalmozzuk a karikára vágott virslit,majd fedő alatt megfőzzük. Amint megdagadtak a virslik,hozzáadjuk a paradicsompürét és összeérleljük.


Csicsóka főzelék: Hozzávalók:

1 kg csicsóka

2 ek olaj

1 ek reszelt hagyma

2dl tejföl

1 ek liszt

1 babérlevél

só,pirospaprika

1-2 paradicsom,paprika


Elkészítés: Az olajon világosra pirítjuk a hagymát,majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával. Beletesszük a tisztított,darabokra vágott csicsókát és megsózzuk. Először saját levében, majd kevéske vizet hozzáöntve a babérlevéllel,paprikával,paradicsommal ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. Végül a tejföllel és liszttel besűritjük.


Sajtos csirkemell: Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell

2 szelet bacon

20 dkg liszt

20 dkg sajt

5 dkg margarin

1 tk só


Elkészítés: felszeleteljük és besózzuk a húst. Bepanírozzuk a követkevő módon: először lisztbe forgatjuk,majd a tojásba,végül a reszelt sajtba. Kivajazott tepsibe halmozzuk a csirkét,rájuk a darabolt bacont és a tetejére jöhet még sajt. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


Egzotikus csirkesaláta: Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell

1 fej fokhagyma

fél marék dió

2 ek szezámmag

1 dl olívaolaj

3 ek szójaszósz

1 ek szárnyas fűszerkeverék

2 paradicsom

1 jégsaláta

1 uborka

1 fej hagyma


Elkészítés: Felcsíkozzuk a húst,majd megszórjuk a fűszerkeverékkel. Az előmelegített sütőbe puhára pároljuk. Amint elkészült,hozzáadjuk az apróra tört diót,az összezúzott fokhagymát,a szezámmagot,és a szójaszószt,majd szép barnára sütjük. A salátához valót megmossuk,fel vágjuk. Az elkészült husit rárakjuk,majd a felhevített olívaolaj hozzáadása után összedolgozzuk.


Répa saláta: Hozzávalók:

4 db répa

fél citrom leve

2 kk mustár

2 ek olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

fehérbors


Elkészítés: A répát megtisztítjuk és lereszeljük. Elkészítjük az öntetet: a citromlevet az olajjal a mustárral és az apróra vágott fokhagymával elkeverjük. Kicsit sózzuk és egy kevés fehérborsot adunk hozzá. A répa tetejére öntjük,majd összedolgozzuk.


Az az első rész,nemsokára jön a többi is.

2011. jún. 3. 08:41

Sziasztok :)


Remélem tegnap óta jobban vagytok... Ezek szerint mindhármunknak fantasztikus napja volt tegnap :)

De hála az égnek eltelt, hátha ma jobb lesz a napunk...

138. 745f85108f (válaszként erre: 137. - T.dorothea)
2011. jún. 2. 21:39
Oké!
2011. jún. 2. 21:11
Megtaláltam a receptes füzetet :) begépelem a recepteket és már rakom is fel :))
136. t.dorothea (válaszként erre: 135. - 745f85108f)
2011. jún. 2. 21:10

Hát én most csak tippelek,de egy kis vajat és tejszínt rak a rétegek közé nagyim. Tészta,füstölt sonka,zöldség és ez a "szósz",plusz sajt a tetejére.

Most kiszedtem a husit belőle és egy kevés zöldséget,ezt odaadtam a kutyusomnak,hogy ne bűnözzek sokat. Ha gondolod elkérem holnap a receptet.

135. 745f85108f (válaszként erre: 133. - T.dorothea)
2011. jún. 2. 20:57

Hogy csináljátok a rakott tésztát?


Amúgy ne szomorkodj a vizsga miatt, a lényeg, hogy meglett!!!!

134. t.dorothea (válaszként erre: 130. - 745f85108f)
2011. jún. 2. 20:56
Csak nem a munkahelyi dolgok?
2011. jún. 2. 20:56

Sziasztok Lányok! Végre géphez tudtam ülni. Fárasztó napom volt.

Sikerült ugyan a vizsgám,de nem úgy ahogy szerettem volna,de most már mindegy...

Ma nagyim csinált valami új rakott tésztát,azt ebédeltem és hagytam vacsira is.

Holnap már megint gyümi nap :(

132. 745f85108f (válaszként erre: 129. - Db82bed8d4)
2011. jún. 2. 20:00
A te napod milyen volt?
131. 745f85108f (válaszként erre: 123. - T.dorothea)
2011. jún. 2. 20:00
Na hogy ment a vizsga?
130. 745f85108f (válaszként erre: 129. - Db82bed8d4)
2011. jún. 2. 17:38
Szia! idegesen telt a napom... Egész nap egy joghurt és egy hot-dog ment le a torkomon...
2011. jún. 2. 16:58

Sziasztok...

Hogy telik a nap?

128. 745f85108f (válaszként erre: 126. - Mosolybóka)
2011. jún. 2. 05:55
ettől nem borult a diétád!
2011. jún. 1. 22:25
Persze nem ez lenne az első alkalom, hogy "valami közbe jön"...
2011. jún. 1. 22:24

Sziasztok!

Nekem ma van ch napom, ami tudom, hogy nem jogosít fel arra, hogy csak úgy délután pizzázak, de így alakult.. És félek, hogy most borul a diétám...:(

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook