Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Dédnagyi kétszersült palacsintája recept

Dédnagyi kétszersült palacsintája recept

A Dédnagyi kétszersült palacsintája hozzávalói:
12-14 palacsinta
hazi szilvalekvar (persze barmilyen mas lekvart is hasznalhatsz, de ezzel a legfinomabb)
1 turo
1 tojas sargaja
1 vanillin cukor
1 tejfol
keves porcukor


A Dédnagyi kétszersült palacsintája elkészítési módja:
A turot osszekeverjuk a tojassargajaval es a vanillincukorral(sargaturo), majd a palacsintakat megkenjuk vastagon a lekvarral, majd a sargaturoval es feltekerjuk oket. Az igy elkeszitett palacsintakat belehelyezzuk egy tepsibe(a tepsi aljara locsolhatsz egy keves olajat, hogy ne ragadjon le). A tejfolt kikeverjuk egy keves porcukorral es a palacsintak tetejere ontjuk, majd mehet a sutobe, 220 fokon kb fel orara.Amikor szepen megpirult a tetejekivesszuk es akar hidegen, akar melegen mar fogyaszthatjuk is!

Ha tobb retegben rakod a palikat a tepsibe, erdekes formakat kaphatsz szeleteleskor, bar akkor nem fog megpirulni mindegyiknek az alja, ami szerintem a legfinomabb!

Ha a lekvar helyett mas gyumolcsoket hasznalsz is nagyon finom lesz!
Mi mar csak igy csinaljuk a palacsintat otthon! Nem lehet rola leszokni!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dédnagyi kétszersült palacsintája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook