Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Csupadiótorta recept

Elkészítési idő 90 perc

A Csupadiótorta hozzávalói:
a tésztához 4 egész tojás
4 evõkanál porcukor
4 púpozott evõkanál finomra darált dió
csipetnyi só; a töltelékhez 15 dkg margarin
15 dkg finomra darált dió
15 dkg porcukor
fél dl tej
1 narancs lereszelt héja és kicsavart leve
4 dkg reszelt étcsokoládé
1 evõkanál rum.


A Csupadiótorta elkészítési módja:
A tésztához a tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukor felével és a sóval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verem, majd a cukros tojássárgáját apránként beleverem. Óvatosan beleforgatom a darált diót, és papírral bélelt tortaformában mérsékelten meleg sütõben megsütöm. Közben a krémet is elkészítem. A margarint habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a darált diót, majd apránként belekeverem a tejet, a narancslevet, a rumot és a reszelt narancshéjat. Végül hozzáadom a reszelt csokoládét és addig keverem, amíg teljesen egynemû, habos krémet nem kapok. A megsült tortát három lapba vágom, majd a lapokat egyenként megkenem a krémmel, és eredeti formájára összeállítva, a torta tetejét és az oldalát is bevonom. A hûtõszekrényben jól lehûtöm, majd szeletekre vágva kínálom. Tejszínhabbal vagy anélkül is nagyon finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csupadiótorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook