Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés pite recept

Cseresznyés pite recept

Elkészítési idő 40 perc

A Cseresznyés pite hozzávalói:
40 dkg cseresznye,
8 db tojás,
20 dkg kristálycukor,
15 dkg zsemlemorzsa,
2 dkg vaj
2 dkg porcukor,
fél csomag vaníliás cukor,


A Cseresznyés pite elkészítési módja:
A csersznyét kimagozzuk,2 evőkanál porcukorral meghintjük,fél óráig állni hagyjuk,óvatosan kinyomkodjuk a levét. Nyolc tojás sárgáját nyolc evőkanál cukorral,habosra keverjük. Hozzáadjuk a nyolc tojás felvert habját és nyolc evőkanál zsemlemorzsát. Az egészet lazán összekeverjük és kivajazott tűzálló üvegtálba, vagy tepsibe töltjük. A tetején egyenletesen elosztjuk a cseresznyét,és közepes hőfokon(150-180 C fokon) megsütjük(kb 25-30 perc)

A sütőből kivéve-még melegen-szórjuk meg a tetejét,vaníliás porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook