"Csak azért is megcsinálom!" ... lefogyok és életmódot váltok! (beszélgetés)
Hát ez az, nálam ez nem önmegtartóztatás, vagy megállás, hanem egyszerűen erre van beállva a gyomrom, mivel korábban még ennyit sem ettem. Kb. 25 éven keresztül egész nap max. 2 kiflit, és majd este 2x-3x vacsiztam. Nem egészséges, de a gyomrom erre állt be!
Igaz, hogy napközben rengeteget dolgoztam, meg lóti-futi, + idegölő, stresszes, tehát kb. 10-12 kg súlytöbblettel lettem nyugdíjas. És szerintem ebben a korban az még nem vészes.
Attól kezdve lett az, hogy friss-nyugdíjasként letettem a cigit, és rámjött még plusz közel 20 kg.No most ezen próbálok túladni, és ezért van az, hogy "gyakorlom, tanulom" a helyes, egészséges táplálkozást mind mennyiségben, mind minőségben.
Szia, igen azt tudom, hogy majdnem egész nap ettem. Most beírkálom én is a kalóriabázis oldalra és próbálom megközelíteni azt az értéket, amit odaírnak.
Néha kicsit több, akkor próbálok többet mozogni.
Igen, írtad, hogy neked nehezedre esik megenni a kötelező mennyiséget, ezért is írtam a naplódba, hogy lehet, hogy túl keveset eszel és tartalékra áll a szervezeted. De én nagyon irígyellek, hogy így meg tudod állni.
Akkor megnyugodtam! Én is így eszek, napi 1200-1300 között, ritkán felszalad 1400-ig. Máskor "még valami kell" jelszóval dúrom meg a hűtőt, mert az 1200 sem akar/tud meg lenni... szóval, de azon a szinten vagyok alapjaiban én is.
Az sem mindegy, hogy te pl. milyen/mennyi testmozgsát végzel, és azzal esetenként mennyi kcal-t égetsz el?
Én azt hiszem, hogy eddig rosszul számoltam. Épp most írtam le a naplómba, aki gondolja, el tudja olvasni!
Szevasztok!!!
Bocsi, hogy nem a köszönéssel kezdtem, de egyébként valóban kíváncsi vagyok arra, ki-mennyi kcal-t eszik naponta????
Tudom, hogy nem lehet minden nap pont ugyanannyit ennyit, de azért a tól-ig határ mindenkinél van.
És akkor amit eszik, azzal átlagosan heti/havi mennyi kg fogyást ér el????
Fasírozottat őszintén nagyon-nagyon ritkán csinálok. De akkor is belerakom az áztatott kenyeret/zsemlét. Szóval nem hiszem, hogy ezen múlna a fogyás/életmódváltás sikere!!!
Skyfall!
Valóban kíváncsi vagyok arra, hogy te most naponta mennyi kcal-t eszel? Azt írod, igyekszel kevesebbet enni, mint korábban!!
Az én naplómban a hozzászólásod szerint: azt gondolod, azért nem fogyok, mert keveset eszek!!
Naponta a minimum 1200 kcal-t, de leginkább közel 1300-at megeszek, sőt ha elszalad velem a paci, még annál többet is!
Szóval te mennyit eszel????
Jó reggelt Mindenkinek :)
Új mérlegelési eredményem: -2.7 kg :)
Köszönöm!
Majd kipróbálom, volt hogy kicsi zablisztet tettem a főzelékbe, gondolom enélkül még fogyókúrásabb.
A férjem kedvéért próbálok újjítani a főzési szokásaimon + korunk végett hogy az egészségünk ne legyen ennél rosszabb.
Nekem inkább tornázni kéne mert a súlyom nem sok, viszont rájöttem a fiatalkori izmok átalakultak kevés zsirrá amitől itt-ott petyüdik.
Állítólag a hasról nehzen tünik el, a lányom is szépen lefogyott 2 gyerek után egyedül a hasán maradt még ami zavarja.
Dóra
szia!
a fasírtot hogy csináljátok hogy fogyókúrás legyen, szín hús vagy kis kenyér kerül bele. A zsemlemorzsát kiváltja valami más panir?
Ügyi vagy, tudod azt mondja mindenki a lassú fogyás a jó.
Dóra
A paradicsomos gombi azért nem jó, mert tegnap is meg is főtt krumpli volt az ebédhez, és mi a gombóchoz is azt eszünk. De jövő hétre becsempészem :D
A zöldbab viszont jó lesz :)
Valami főzelék (pl. kelkáp. zöldbab) fasírozottal, vagy ha van valami panírozott akármid
Rakott krumpli, rakott kelkáp, rakott karfiol
Rántott csirke, csirke-pörkölt,
Akármilyen husi ragu-nak készítve, lecsó-alappal, főtt-sült krumplival
Ötletek, talán jön belőle a következő és a végén az lesz :)))
Azt tudod, hogy a fogyózás előtt naponta mennyi kcal-t ettél, és most mennyit eszel?
Hogy azt mondod, hogy naponta igyekszel kevesebbet enni, nálam viszont arra kell figyelnem, hogy a napi kötelezőt (1200 kcal/nap) biztosan megegyem... Szóval te honnét indultál lefelé, és most hol tartol?
Sziasztok!
Remélem, jól vagytok ebben a csúnya időben. Jól telt a hétvége és tudtam tartani a diétát, ami igazából csak azt jelenti, hogy kevesebbet eszem, mint annak előtte. Tudom ilyenkor az elején jobban mennek le a dekák, de nagy örömömre minden nap 20 dkg-val kevesebb vagyok (nem akarom elkiabálni, jó lenne, ha ez a tendencia folytatódna).
Ügyes vagy, olvastam a naplódban :)
Én olyan durva megfigyelésre tettem ma szert, hogy az öröm nézni :) Megcsináltam az edzésemet, majdnem egy óra volt. Ráálltam kíváncsiságból a mérlegre, 1.1 kg-val voltam könnyebb, mint előtte. Igaz, hogy vert is a víz, de ezt nem gondoltam volna :)
Helló-helló
Én is ide-értem. Ma még nem gyalogoltam, csak a boltba mentem le egy-két dologért.
Majd d.u. talpalok.
Ma reggeli mérlegelésem: 87,5 kg. Vagyis 0,5 kg mínusz az egy héttel korábbihoz. Szerettem volna, ha aug. 31-ig lemegyek 87,0-re. Persze az is lehet, hogy az este 8 óra körüli bűnözésem az oka (=hideg pulykanyak-pörkölt) kellett a lelkemnek!!!
De ha azt számoljuk, hogy aug. 7-től 31-ig 3 hét, és összesen 1,3 kg ment le = heti 0,5 kg. Szeretnék már pár kg-t leadni úgy, hogy hetente lemenjen rólam 1-1 kg!!! Az akkor úgy megdobna, nemcsak engem, de az egésznek a hatékonyságát, az eredményét, talán még 1-2 régen félretett blúzomat, nadrágomat is elő tudnék ismét kotorni a szekrényből...
Hallo hallo :)
Hogy vagytok csajok?
Megvolt az ebéd? Én most végeztem, 1 órakor kezdem a futást :)
További ajánlott fórumok:
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Ki mikor kezdi el az otthonát karácsonyi hangulatba "öltöztetni"? Én már legszívesebben ma megcsinálnám, de lehet, hogy még korai:)
- Lefogyok és életmódot váltok - a szemetek előtt! Tartsatok velem!
- Szerintetek egy nő miért nem engedi megcsináltatni az apasági vizsgálatot?
- Ti engeditek tévézni a babáitokat? Ha nem, mit csináltok velük, amíg muszáj megcsinálnotok otthon valamit?
- Valószínűleg emelkedett éhomi vércukrom van, ha most életmódot váltok, még megelőzhetem a tényleges cukorbetegség kialakulását?