Csak az én fórumom! Belépni tilos! (beszélgetés)
:-) Így gondoltam én is.
Nem klubra és nem zárt körűre gondoltam, hanem nyílt fórumra.
Persze, ez is tökéletes itt és így ahogy van!
Csak a sajátot jobban lehet igazgatni, több jogod van hozzá... stb...
És természetesen nem arra gondoltam, hogy egyedül lennél.
Akik megkedveltek, ott is megtalálnának. :-)
Kedves (hó)fehérke!!!
Örülök neked, ne csak kukk, jó hogy meg is szólaltál!
Ha jól érzed magad közöttünk, szívesen látunk, maradj is itt, ill. bármikor betérsz ide, téged is szeretettel fogadunk!
Bár őszintén, nem látom egyelőre, hogy a beköszönésed hogyan függ össze a 608. bejegyzéssel. Úgy látom, öregszem! :)))
No most ismét konyha... majd jövök!
Aranyos vagy!
Értelek én, de mondd, mi értelme van egy saját fórumnak? Ha egyedül akarok lenni, amikor valóban azt akarom, hogy valami témával kapcsolatban leírjam a gondolataimat, arra ott van a naplóm. Persze ott is van lehetősége bárkinek nemcsak olvasni, de hozzá szólnia is.
A fórumnak csak fórum-társakkal együtt van értelme, és ez alatt azt értem, hogy nemcsak az én, a többi hoxa tag is szükséges ahhoz, hogy egy fórum működjön. És amíg vagyunk, amíg képesek vagyunk egymással-együtt olyan dolgokról és olyan hangnemben beszélni, amely beszélgetésbe többen is be tudnak kapcsolódni, addig fórum egy fórum.
Szóval én örülök nektek, mert így ti alkotjátok azt a kis társaságot, akik közé szívesen jövök én is! Az más dolog, hogy olyan helyen találkozgatunk, ahol lehet mondani: önkéntes lakásfoglalóknak számítunk! :)))
Az én kajám már rotyog, zöldbab fözelák és pörkölt.
Azért nem fog éhezni a család, amíg dolgozom! :-)
:-) Ügyen vagy te!
Méltó lennél egy saját fórum nyitására is, hasonló címmel!
Bár nem lebeszélni akartalak erről!
De megtalálnánk ott is...
és ezt ne vedd fenyegetésnek... :-DDDDDD
Szóval számoljunk csak, egy kis statisztika!
2015. április 1-jén 14,40-kor, 45.-ik hozzászólásként próbáltam, kezdtem el ismét lelket verni ebben a topikba.
Egy hónappal később, 2015. május 2.-án d.e. 9,40-kor 608.-ik hozzászólást írom!!!
Egy hónap alatt 563. hozzászólás, azért ez nem rossz, ha azt vesszük, hogy nincs olyan bejegyzés, "no írok valamit, hogy elérjünk ilyen-olyan sorszámot!"
Jók vagyunk mi! :)))
Most megyek, és felteszem főni az ebédemet!
Majd bekukk...
Persze, lesz, csak egészen más, mint ma.
Tulajdonképpen a Csillagok háborúja is egy klaszikus mese, más környezetben.
Lehet, nem kell 100 év, van, ahol már törvénybe iktatták, határidővel.
100-200 év...
Meglehet, hogy kell annyi neki! De akkorra már hol leszünk mi??? A mesében sem... Hol volt, hol nem volt, leginkább nem volt, vagy nem mindenkinek volt...
100-200 év múlva szerintetek lesz még mese??? :)))
Tudom, itt tilos politizálni, de azért leírom:
Már kitalálták, mit kellene változtatni, csak az a baj, ez a fent levőknek nem érdeke. Az alapötlet a DM tulajdonosáé. ő is rájött, hogy nagy baj van, és az üzletének az az érdeke, hogy az emberek jól éljenek, tudjanak vásárolni.
100-200 év, és meg is valósítják.
Szóval mindkét oldalról nézve vannak igazságok ebben a vasárnapi nyitva-zárva-tartásról.
Most az előbb, hogy leszaladtam a szeméttel, találkozok szomszédokkal: nem, nem jönnek a gyerekek anyák napi köszöntésre, mert dolgoznak! A lánya szintén boltban, a veje pedig egy nagy cégnél biztonsági őr!!
Hát a mai világban valóban nem úgy van, hogy egy gyárnak bezárjuk a kapuját, mert ünnep vagy éppen vasárnap van!!
Csak hát ezt még nem találták ki az okosok, hogy ezekben a szakmákban is megilleti, megilletné a családot a vasárnapi együttlét!
Nem a vásárlók ellen van kifogás, jöjjenek... ha már nyitva vagyunk...
De! Egész héten éjfél előtt érük haza... szombaton is,mint a mosott kaki,
és akkor családozz vasárnap,
mellette moss, főzz, takaríts, kirándulj, és mosolyogj fitten, üdén...
és hétfőn reggel kezdd a munkát újult erővel...
Engem nem zavar a vasárnapi boltzár, szerencsés vagyok, a munkám nem időhöz kötött.
De azt is tudom, vannak családok, ahol az egyik szülő hétfőtől-szombatig dolgozik, akár 12 órában is. Őket nagyon rosszul érintheti ez. Majd ha az ilyen törvénytelen foglalkoztatás ellen is tesznek valamit, akkor azt mondom, legyenek zárva vasárnap a boltok.
Nem lehet a mai helyzetet összehasonlítani a 30 évvel ezelőttivel, rengeteg minden változott azóta, és nem jó irányba.
De igen! Minden családnak együtt kellene lennie szombat-vasárnap!
Valamikor még az orvosi ügyeleten is volt lakattal lezárt gyógyszeres szekrény. Ha valaki rendelési időn kívül oda-ment, és persze a gyógyszertárak nem voltak nyitva,(!!!) a receptet megíró orvos abból a szekrényből "adott el!!!" annyit a betegnek, hogy a hétfői nyitva-tartásig kitartson!
Tehát régebben még ezt is meg tudták oldani!!!
Engem nem zavart, hogy vasárnap is nyitva vannak! (Nem tudom, aki ott dolgozik, annak személy szerint melyik volt jobb, dolgozni vagy nem). Most sem zavar, hogy nincsenek nyitva.
Ami valóban zavar, ahogy írod is, hogy politikai célzattal született a törvény, szerintem is. Akiknek ez kipattant az agyukból, nem igazán a család oldaláról, de nem is a költség-csökkentés oldaláról nézték a dolgokat.
Valami más érdek-ellenérdek, mozgató-rugó áll a háttérben.
A kártyákat viszont nem mi osztjuk, nekünk osztják!
:)))
Igazad van....:)
Nekem ezzel annyi a bajom, hogy nem szeretem, ha a politikusok belepofáznak az életembe.
Az indoklás álszentsége pláne bosszant. Ja, azért hozták a törvényt, hogy együtt legyen a család. Kérdezném: a gyári dolgozóknak nem kellene együtt lenni a családdal? vagy ők nem számítanak?
Ne mérgelődj!
Véleményem szerint ez egy mesterségesen szított, u.n. "mű-hiszti"! Valamivel hergelni kellett akkor éppen a lakosságot...
Másrészt szerintem inkább az van, hogy a "család", vagy amit családnak nevezünk, vasárnap együtt mentek plázázni, bevásárlás címén. Most hirtelen nem is tudják, hogy ha ez nincs, akkor mivel is foglalják el magukat, milyen "közös" programot csináljanak, stb. stb.
Tisztelet a kivételnek, akik valóban arra használták, használják a vasárnapot, hogy a család tagjai egymással foglalkozzanak, együtt legyenek, és megbeszéljék az éppen aktuális dolgokat.
Megtaláltam, d.u. 4-kor mutatja a Digi2 előben, este 10 után felvételről a Digi1.
A jó poló-meccseket, kézilabdát én is szeretem. Valószínű, hogy akkor én is nézem. Köszi, hogy szóltál róla! Szurkoljunk együtt!
Sziasztok, jó reggelt:)
Kiakadok ettől, hogy az emberek attól félnek, hogy éhenhalnak, mert vasárnap a multik nem nyitnak ki... :((((
Aki nem tud egész héten és szombaton este 7-ig bevásárolni...na, nem mondom tovább.
Sajnálom, de valóban nem mindenki vásárolt be 3 napra. Vagy ha igen, meglehet, hogy tegnap több fogyott valamiből (kenyérből-sörből) mint tervezte!
Szerencsére nekem nem kell lemennem, van itthon minden. Majd jelentkezel, ha érkezel, amikor tudsz!
ZF-Eger--CNA Barceloneta (Esp)
Bajnokok Ligája meccs
Izgalmas mérkőzés lesz, alig várom
Szia Lisa!
Hát te hol dolgozol, hogy még ilyenkor is hív a kötelesség? Persze csak ha nem titok! És meddig leszel ott, mikor lesz vége?
Szia!
Ez milyen polómeccs Egerben? Kik játszanak?
Szép jó reggelt Nektek ! :-))
It is esik, hideg is van.... és mennem kell dolgozn.... :-((
Jó reggelt!
Pont ilyen idő van nálunk is.
A benti kutyákat ki kellett vernem, hogy elvégezzék a dolgukat, de a kintiek a garázsban vannak. Mikor indult az emberem dolgozni, beengedte őket :))))
Ma főzni nem kell, indulok a heti nagybevásárlásra, aztán délután vízilabdameccs Egerben :))))
Szevasztok!
Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!
Hoztam kávét-teát-apró sütit!
Mi újság nálatok?
Nálunk csendesen esik az eső, hideg nincs, de egyébként olyan, amire azt mondják: ilyen időben a kutyát sem verik ki.
További ajánlott fórumok:
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Miért nem tudok belépni a Facebook fiókomba?
- Van még valaki, aki tegnap vagy ma nem vagy csak nagyon nehezen tudott belépni a Hoxára?
- Miért nem tudok belépni a saját menümbe, csak hosszas próbálkozás után.Amikor bejelentkezem, kiirja, hogy valószinüleg elgépeltem a jelszava
- Egész nap nem tudtam belépni simán csak jelszómódosítással a Hoxa üzenetére kattintva szerintetek mi lehet elnyomtam valamit?
- Hogy lehet az, hogy 2 gépünk közül csak az egyiken tudok a nevemmel, jelszavammal belépni egy oldalra?