Cigirágó és a többiek. (beszélgetés)
néha hét közben sem, ahogy áram se mindig.
a szüleim kártyázni beszélgetni jártak át ilyenkor a rokonokhoz barátokhoz
én is kaptam így-igaz én nagyobb voltam és valami bazi nagy muskotályos cukorkát kaptam az unokatesómtól-nem jut eszembe a neve.
de amit nagyon nem szerettem az a tibi csoki és a nugátos kajla.
jaj öregszem-ezek szinte mind ismerem.
eszembe jut hogy időre mentünk a boltba-mikor jött a kenyér-sorba álltunk érte-csak úgy mint a banánért-de az nem mindig jutott.néha a boltos hozott pár darabot-eltette a pult alatt.
és eszembe jut még hogy mindig ugyanazt lehetett kapni...nem volt sokféle dolog.
a kávéillat is finom volt-ma már csak ha kávé vagy teaboltba megyek érezni.
van jó is, pl. az egérszagú háztartási bolt eltűnt-bár a berendezéséért kár.
Pont tegnap láttam téli fagyit a boltban! :-)
Igen, a Donald rágó, milyen jó illata volt. Kártyanaptárak, a mosolygós fejes felvágott nekem is eszembe jutott a napokban.
És amikor napköziben tunkoltuk a kiflit a dobozos tejbe/kakaóba!....annyi jó dolog volt, ami ma már nem olyan. Persze vannak dolgok, amik most jók és nem voltak.
Akkor rendszeres volt a levélváltás a nagyszülőkkel, mivel nem egy városban lakunk!
Nekem a kávé furé jut az eszembe. A húgom néhány hetes volt, mikor egy szemet a szájába raktam.
Majdnem megfulladt :((
cigirágó,autos szelet,bohoc szelet,melba kocka stb...erre felénk elég gyakori dolgok ezek,itt ezek a kincsek meglelhetők
és igen a frissen örölt kávé illata hhhhhhhhuuuuuhhhhhh.
régen voltak azok a kicsi golyocska csokik lányos -fius dobozban henger alaku müanyag dobozban.És a Kati vagy nem is tudom pontosan mi volt annak a csokinak a neve ahol kislány volt az elején és a hátulján egy ruha volt amit ki kellett vágni és lehetett öltöztetni,mennyi ilyen papir ruhája volt annak a babámnak,fejlesztette a képeségeket az olloval valo vágás ügyeségét,és a képzelöerőt mert lehette neki saját ruhákta is tervezni.Banános csoki.de az az igazi nem ezek a gagyik,.Amikor a tejet-kakot-karamellás tejet 2dl tejfölös pohárban lehetett venni.stb...még sorolhatnám,mennyi csoda szép emlékek ezek,
igen jo ötleted volt ez a mult kalandos idézése
emlékeztek a dobozos kész tejszínhabra??? olyan tejfölös pohár méretben volt.
Fincsi néven futott :)
Keress rá itt a fórumon a
Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes,nyolcvanas évekre,mi volt jobb,és mi volt rosszabb ,mint manapság
nagyon sok mindenre visszaemlékeztünk már:-))
További ajánlott fórumok:
- Klasszikus magyar filmek /Jávor, Kabos, Karády és a többiek szereplésével/
- Dengizik, Gyécsa, Écska, Eső és a többiek...
- Ki találta fel a hétfőt és a többiek miért hagyták?
- Atyavilág! Ki a Marslakó, én, vagy a többiek?
- Hányféleképpen választható ki a sakktáblán 8 bástya helye úgy, hogy egyik se üssön egyet sem a többiek közül?
- Beszélsz "táj"-ul ? ( azaz iromba tyutyu, csóré külbécs és a többiek...)